Interjú

Sidney Friede: A gólom az egész csapaté

A berlini Hertha neveltjének első találata rögtön három pontot ért.

Az új szezon első két mérkőzésén hat pontot szereztünk. Milyenek a benyomásaid?
„Nagyon jók. Két nehéz összecsapáson vagyunk túl, ráadásul mindössze három napot pihenhettünk, így érzem a fáradtságot. Most már azonban csak a szombatra és a Nyitra elleni találkozóra készülünk. A legfontosabb azonban az, hogy az első két fordulóban egyaránt győztünk.”

A két mérkőzés eléggé különbözött egymástól a végeredmény és a játékmenet szempontjából is. Hogyan láttad a találkozókat a pályán belülről?
„Tegnap egy olyan együttes otthonában léptünk pályára, amely keményen futballozott és igyekezett apróbb szabálytalanságokkal tördelni a játékot. A hangulat sem volt olyan jó, mint a MOL Arénában. Az első félidőben nem tudtunk betalálni, az idő pedig gyorsan telt. A második játékrész elején végre megszereztük a vezetést, de az ellenfél kiegyenlített. A meccs végén beszorítottuk a hazaiakat és szerencsére képesek voltunk eldönteni a három pont sorsát a javunkra a hosszabbításban.”

Milyen érzések voltak benned, amikor a labda a hálóban kötött ki? Egy begyakorolt szituáció eredménye volt a gól?
„Nem. Ramirez fejéről a mellkasomra pattant a labda, majd a lekezelés után rögtön lőttem. Fantasztikus érzés volt, mert kellett a győzelem. Az egész mérkőzés során igyekeztem betalálni. Megérdemelten vittük haza mindhárom pontot, mert mi voltunk a jobb csapat. Bár az utolsó öt percben védekeznünk kellett, megoldottuk és továbbra is százszázalékosak vagyunk.”

Kinek ajánlod az első DAC-gólodat?
„Az egész csapatnak.”

Áruld el nekünk, hogy néz ki a személyes felkészülésed azon csapatok ellen, amelyeket eddig nem ismertél?
„Az edzői stábra hagyatkozom, akik mindegyik ellenfelet alaposan kielemeznek. Emellett főleg a saját játékomra összpontosítok. Mivel az esetek túlnyomó többségében mi vagyunk a jobb csapat, igyekszünk domináns futballt játszani a saját stílusunkban.”

Szombaton a Nyitrát fogadjuk, ami hét nap alatt már a harmadik találkozónk lesz. Fizikailag vagy fejben nehezebb az, hogy ilyen sűrűn kell pályára lépni?
„Inkább fizikai szempontból. Én is inkább a meccseket preferálom, mint az edzéseket, de a mérkőzés másnapján még fáradt vagyok. Szombatra azonban összeszedem magam és százszázalékosan felkészült leszek.”

Mit vársz az új idény második hazai összecsapásától?
„Bár még nem láttunk az ellenfél játékának elemzését, de a csodálatos szurkolóink előtt egyértelműen a győzelem a cél, más eredmény számításba sem jöhet.”

Kapcsolódó hírek