Hír

Slovan-DAC: biztonsági intézkedések

A vasárnapi, Slovan-DAC rangadóval kapcsolatos biztonsági intézkedések.

A szervezők a következő biztonsági intézkedéseket hozták a vasárnap esti Slovan-DAC rangadóval kapcsolatban:

1. Mérkőzés - 2015.03.15., 19.00 órai kezdettel a Pasienky stadionban

 

2. A stadion 17.30-kor nyit. Megkérjük a nézőket és egyúttal tanácsoljuk, hogy ne az utolsó pillanatban, hanem jóval hamarabb érkezzenek, mert az esetleges késői érkezésük nem lesz kihatással a biztonsági ellenőrzés minőségére.

3. A Slovan-szurkolók belépése a stadionba

- Kizárólag a Polus bevásárló központ felől; a rendezvény minden résztvevőjének érvényes belépővel kell rendelkeznie, melyet javaslunk a Ticketportal társaságnál elővételben megvásárolni.

- A Kaufland bevásárló központ (Trnavská cesta) felőli belépés a stadionba csak az FC DAC 1904 szurkolói számára lesz lehetséges, akik elővételben megvásárolt belépőkkel rendelkeznek a kijelölt szektorba.

- A stadionba lépéskor minden szurkolónak alá kell vetnie magát a biztonsági ellenőrzésnek, mely azon tiltott tárgyak keresésére irányul, amelyek a stadion minden egyes  bejáratánál ábrázolva vannak, és a szurkolóknak a biztonsági szolgálat utasításai szerint kell eljárniuk.

- Alkohol, drog és más kábító anyag hatása alatt álló személyek nem léphetnek be a stadionba, és azok sem, akiknél a felsorolt anyagok a biztonsági ellenőrzés során megtalálásra kerülnek

4. Az FC DAC 1904 szurkolóinak beléptetése

- A szurkolóknak szánt belépők elővételben megvásárolhatók; a szurkolók beléptetése a stadion kijelölt szektorába csak ezen belépők a rendező szolgálatnak való felmutatása után, és csak a Kaufland bevásárló központ (Trnavská cesta) felől lehetséges. Ez a terület csak az FC DAC 1904 szurkolói számára lesz fenntartva a Szlovák Rendőrség felügyelete alatt, ezért az ŠK Slovan szurkolóinak nem ajánljuk e terület megközelítését, illetve a stadionba való bejutást ezen oldalról.   

- Ezen területen csak az FC DAC 1904 szurkolói parkolhatnak.

- Felhívjuk az FC DAC 1904 szurkolóinak figyelmét, hogy a mérkőzés napján nem folyik a kijelölt vendégszektorba szóló belépők értékesítése, csak azon belépők disztribúciója, amelyeket az dunaszerdahelyi klub elővételbe kapott.

- A stadionba lépéskor minden szurkolónak alá kell vetnie magát a biztonsági ellenőrzésnek, mely azon tiltott tárgyak keresésére irányul, amelyek a stadion minden egyes  bejáratánál ábrázolva vannak; egyúttal olyan tárgyak és szimbólumok kiszűrése miatt is, melyek az 1/2014-es számú Törvény rendelkezései alapján tiltottnak minősülnek. Főleg más államok, illetve azok elődeinek a szimbólumairól van szó, amelyek nyilvános rendzavarásra ösztönözhetnek, továbbá olyan szimbólumokról, melyek rasszista, vagy más formájú gyűlölködésre, összeférhetetlenségre uszíthat. A rasszizmust propagáló, az emberi méltóságot, vallást vagy az etikai hovatartozást nem tisztelő szimbólumok szintén tiltottak. Azoknak a személyeknek, akiknél hasonló tárgyak kerülnek megtalálásra, tiltott a belépés. Minden tárgy, a bannerek és hasonlók, melyek egy koreográfia részei, szintén ellenőrzésnek lesznek alávetve.    

5. Az FC DAC 1904 biztonsági zónái; ellenőrzés

- B-Zóna - belépés a stadionba, forgóajtók - minden érvényes belépővel és a fent említett kellékekkel rendelkező személy köteles áthaladni a forgóajtókon, és egyúttal kivétel nélkül alávetni magát a biztonsági vizsgálatnak, ahol minden, a táblán látható tiltott tárgyak elkobzásra kerülnek. Ha az ellenőrzés során 14 évesnél fiatalabb személy próbál bejutni a stadionba nagykorú felügyelete nélkül érvényes belépővel, ebben az esetben semmilyen körülmények között sem lesz beengedve. Elsősorban a hölgyektől azt kérjük, hogy nem hozzanak magukkal sprayeket, vagy parfümöket.     

- Ellenőrizve lesz a koreográfia minden eleme, transzparensek, bannerek és zászlók, melyeknek nem lehet tömör rúdjuk, mely fegyverként használható. Abban az esetben, ha az említett tárgyakon gyalázó, sértő szavak olvashatók, illetve olyan ábrázolások, jelek, állami szimbólumok, melyek a rendezvény rendjének megzavarására alkalmasak, elkobzásra kerülnek, és azok a személyek, akik be próbálják vinni az említett tárgyakat a stadionba, nem lesznek beengedve.

6. Szektorok

A stadion egyes szektorai egymástól elzárva, kapukkal elkerítve lesznek, és a szervező szolgálat megfigyelése alatt, akik a szektorba szóló jegyek ellenőrzését végzik. Az egyes szektorokba csak azok a nézők lesznek beengedve, akik átesnek a biztonsági ellenőrzéseken, és az adott szektorba szóló érvényes jeggyel rendelkeznek. Ezért felhívjuk a nézők figyelmét, hogy belépőiket az egész mérkőzés során tartsák maguknál, főleg a szektor elhagyásakor. A belépők egy alkalomra szólóak, ami azt jelenti, hogy a stadionba való belépés után nem lehet elhagyni a stadion területét, majd visszatérni, mert akkor már nem jut át a forgóajtókon. Minden nézőnek magánál kell tartania a belépőjegyét a mérkőzés folyamán, és a rendező szolgálat felhívására felmutatni azt.

7. Kamerarendszer

A stadion, ahogy az egyes szektorok is, kamerarendszerrel vannak feltérképezve. A szervező szolgálat és a Szlovák Rendőrség minden kamerával rögzített incidenst azonnal kiértékel és old, a rendzavarásokat pedig szintén a biztonsági erők azonnali beavatkozása követi. Ezért felszólítjuk az összes látogatót, hogy megfelelően viselkedjenek, és kövessék az SBS, a rendezők és a Szlovák Rendőrség tagjainak utasításait. Az említett tényekkel összefüggésben a találkozó során mindenképpen tilos az arc bármilyen nemű takarása, ami lehetetlenné teszi a személyazonosítást, tilos továbbá pirotechnikai eszközök bevitele és használata. 

8. Egészségügyi szolgálat

A stadion terültén készenlétben állnak majd a Mentőszolgálat járművei és a Vöröskereszt orvosai, akik jól látható jelöléssel ellátott egyenruhában lesznek, és készek segíteni a nézők egészségügyi gondjai esetén.    

9. Büfék és frissítő standok

A stadionban büfék és frissítőt kínáló standok működnek majd. A mérkőzés előtt és alatt tilos az alkoholtartalmú italok árusítása, az 1/2014-es számú törvény által megállapított alkoholmennyiséget tartalmazó sör kivételével. Minden nemű, bármilyen üvegben vagy dobozban történő italbevitelre vonatkozó próbálkozás tilos.     

10. Időjárás

Esős idő esetén megkérjük a nézőket, hogy legyen kéznél esőkabát, mivel biztonsági okokból tilos esernyőt bevinni.  

Bízunk benne, hogy a biztonságért felelős egységekkel és a két csapat szurkolóival együttműködve a mérkőzés rendezése sikerrel zajlik majd a stadionban, és azon kívül is. 

A Slovan-stadionban érvényes korlátozások:

Kapcsolódó hírek

Hír
Hír

SLOVAN - DAC 0:1 (0:1)

vasárnap 15.3.
Hír
Hír