Interj

Sznth Reg: Sokat jelent nekem ez a gl

Sznth Reg: Sokat jelent nekem ez a gl

Interj
| h 18.4.2022, Nagy Krisztin, foto: Csfalvay .Andrs, Lelkes Ern

Ez a gyzelem mindenkppen nbizalmat ad a csapatnak, ugyanilyen sikeresen szeretnnk folytatni. A 21 ves magyar szls egy szp tmadst fejezett be gllal a szombati DAC-Zsolna (2:0) bajnoki mrkzs 2. percben.

article_bannerarticle_banner

Vgre ismt gyzelemnek rlhetnk. Egy nagyon nehz mrkzsen vagyunk tl, az ellenfl sokat birtokolta a labdt, vdekezsre knyszertve minket, gy inkbb a gyors ellentmadsokra sszpontostottunk. Nagyon rlk a glomnak, fontos volt ilyen hamar vezetst szereznnk. Ciganiks tallata is mutats volt. A glomnl egy felvelt labdt Balogh Norbi megcssztatott, Thibaud Verlinden pedig elrobogott a balszlen, majd mintaszeren tlalt elm, n pedig jl rkeztem s belttem. Ott mr nem volt nehz dolgom. Sajnlom, hogy nem jtt ssze hamarabb a gl, de most rett be az elvgzett munka gymlcse. Ez a gyzelem mindenkppen nbizalmat ad a csapatnak, ugyanilyen sikeresen szeretnnk folytatni. Sokat jelent a DAC szneiben szerzett els tallatom. Brhol is futballozom, szeretnm glokkal segteni az egyttest. Ksznm a nzknek, hogy kiltogattak s buzdtottk a csapatot. Ezrt is jl esett, hogy ki tudtuk ket szolglni. A glomat szeretnm a bartnmnek ajnlani, aki kint volt a mrkzsen nyilatkozta a DAC-Zsolna (2:0) bajnoki mrkzst kveten Sznth Reg, csapatunk 21 ves szlsje, aki a tlen a Ferencvrostl rkezett msfl ves klcsnjtkra.

Sznth a 3. mrkzst jtszotta a Fortuna Ligban, az elst egy hnapja a Zsolna otthonban abszolvlta. Szombaton mr a 2. percben kldte a felslc al Verlinden hajszlpontos beadst. Tizenegy perccel ksbb Ciganiks lltotta be a vgeredmnyt, s rdekessg, hogy mindketten a Zsolna ellen szereztk meg els bajnoki tallatukat a DAC szneiben mint korbban 13 ms jtkosunk is. sszestve pedig Reg lett a 180., Andrejs Ciganiks a 181. gllvnk az lvonalban. Sznth hosszabb ideig az U21-es magyar vlogatott tagja is volt. Remlem, hogy a szvetsgi kapitny, Gera Zoltn is ltta a tallkozt. Szeretnk visszakerlni a korosztlyos nemzeti csapatba, ahol nagyon kevs lehetsget kaptam. Bzom benne, hogy legkzelebb n is meghvt kapok. A meccs utn megnnepeltnk a hrom pontot, vasrnaptl azonban mr a soron kvetkez sszecsapsra sszpontostunk. Szemly szerint nagyon elfradtam, hiszen szlsknt vissza kellett jrnom vdekezni az ellenfl szrnyvdivel. Szerintem mindenki elfradt, kemnyen dolgoztunk, s ennek meg is lett a gymlcse. A kvetkez fordulban ismt egy nehz tallkoz vr rnk a Slovan ellen. Kielemezzk a legutbbi egyms elleni sszecsapsunkat, az edzseken felkszlnk az ellenflbl. Tudjuk, hogyan futballoznak s hogy mivel lehet ket megbontani. Vissza kell vgni a legutbbi idegenbeli veresgrt. Biztos, hogy a szombati hrom pont utn nbizalommal tele fogadjuk majd az gsznkkeket.