Hr

Szendrei kos a DAC kvetkez erstse

Szendrei kos a DAC kvetkez erstse

Hr
| va 5.9.2021, Krisztin Nagy

A magyar U19-es vlogatott futballista Paksrl rkezik Dunaszerdahelyre, ahol 5 ves szerzdst rt al.

article_bannerarticle_banner

jabb ersts a tmadszekcinkba: a DAC s a Paksi FC megegyezett a magyar tmad, Szendrei kos klubunkhoz val igazolsrl. Korosztlya egyik legtehetsgesebb labdargja 5 esztendre szl kontraktust rt al, amely a 2025/26-os szezon vgig szl.

A tizennyolc ves Szendrei kos (szl. 2003. janur 23-n) a tle 7 vvel idsebb rgi-j csapattrshoz, Hahn Jnoshoz hasonlan Szekszrdon ltta meg a napvilgot, s a szomszdos Paksi FC-ben nevelkedett. A posztjuk is ugyanaz, radsul mindketten glrzkeny futballistk. Ifj kora ellenre Szendrei mr 15 alkalommal plyra lpett a Paks felnttcsapatban is. Ezek kzl 11 volt bajnoki mrkzs, amelyeken 2 glt is szerzett. 16 vesen mutatkozhatott be a felnttek kztt a Mosonmagyarvr elleni kupatallkozn, 2019 decemberben. Az lvonalban egy hnappal ksbb debtlt, kt nappal a tizenhetedik szletsnapja utn, a Ferencvros otthonban.

Nagyon boldog s izgatott vagyok, hogy sikerlt a DAC-hoz igazolnom, hiszen a csapat kivl szurkoltborral rendelkezik, a mrkzseken pedig rendre remek a hangulat, radsul a krlmnyek is kivtelesek. Nagyon vrom mr, hogy jv ht szerdtl az j egyttesemmel kszlhessek. Szeretnk minl tbb jtklehetsget kapni, kiharcolni a helyem a kezdcsapatban, folyamatosan fejldni s sikereket elrni a grdval. A nemzetkzi kupaporondon is meg akarom magam mutatni a srga-kk sznekben mondta a DAC friss igazolsa, Szendrei kos.

Jtkoskeretnk legjabb tagja a 18 s 19 ven alatti korosztlyban is kpviselte Magyarorszgot. A tizenkilenc ven alatti grdval jelenleg Szerbiban egy nemzetkzi tornn vesz rszt. Egy hnapja szerezte Magyarorszg hrom glja kzl az egyiket a Szlovkia elleni U19-es korosztlyos bartsgos mrkzsen (3:0).

kos Magyarorszg egyik legnagyobb tehetsge a korosztlyban, aki nagyon fiatalon, emlkezetes teljestmnyekkel debtlt a professzionlis labdargs vilgban az olyan csapatok ellen, mint a Ferencvros vagy a Vidi. Termszetesen trelmesnek kell vele lennnk, mivel mg mindig csak a profi fejldse legelejn jr. Viszont a fizikai adottsgainak ksznheten hamarosan megkaphatja els jtkperceit srga-kkben tette hozz a DAC sportigazgatja, Jan Van Daele.