Mrkzs

Beszmol: Szenice-DAC 0:1 (0:0)

Beszmol: Szenice-DAC 0:1 (0:0)

Mrkzs
| szo 14.9.2019, Kiss Balzs

Gyzelemmel nnepeljk Kalmr Zsolt kisfinak vilgra jttt! Vida Kristopher bombagljnak ksznheten elhoztuk a hrom pontot Szenicrl, ami pedig kln rm, hogy a bajnoksgban elszr maradt rintetlen a hlnk. Jhet a tejfakaszt!

article_bannerarticle_banner

Kthetes vlogatott sznet azon bell pedig egy magyar-szlovk pengevlts utn a szenicei stadion cmt tttk be a GPS-be, ahov gyzelmi szndkkal rkeztnk. Az erdhti csapat ht fordul alatt mindssze ngy pontot szerzett a bajnoksgban, ennek ellenre vatosak voltak Peter Hyballa mrkzst megelz szavai, amikor gy fogalmazott, hogy a hazai grdt harcosok alkotjk, ezrt vadnyugati futballra szmt. 

Ennek remnyben ugyanazokat a mesterlvszeket lltotta plyra, mint kt httel korbban a pardsra sikeredett Slovan-meccsen. A mai prharc els tz perce azonban sem hangulatban sem jtkban nem idzte az akkor ltottakat. A hazai szurkoltbor elzetesen meghirdetett mozgstsa csupn abban merlt ki, hogy a kapu mgtt kifesztettek hat szlovk zszlt, a legfeljebb huszont fs szurkoltbor, pedig brdolatlan magyarszidsba kezdett. Hogy ezrt behvjk-e majd a szlovk nagykvetet Budapesten, nem tudjuk, mi igyekeztnk a plyn trtntekkel foglalkozni. 

A 10. percben Fbry lecsszott lvse volt az els prblkozsunk. Utna csapatkapitnyunk, Kotrna rgott ktszer bdletes ervel a labdba. Az els ksrlete egy lbrl, a msik Didiba htrl pattant le. Ha tvolrl nem megy, megprblom kzelebbrl gondolta Kotrna, s egy szemreval Zidane-os csellel lopta magt kzelebb a kapuhoz. Sokat elrul a mozdulatrl, hogy utna mg a hazaiak is elismeren csettintettek. Kr, hogy nem mentnk vele sokra. Ennl azonban sokkal tbb volt Fbry helyzetben, de a kapu torkbl sajnos fl vgta a balrl rkez labdt. A 23. percben viszont mr pontosabban clzott, ekkor viszont Vorel volt rsen, s noha elszr csak klzni tudott, Beskorovainyi megismtelt prblkozsnl mr nem engedte ki a kezbl a brgolyt. Labdabirtoklsban mi voltunk flnyben, szgletbl is tbbet vgezhettnk el a hazaiaknl, ennek ellenre 0:0-t mutatott az eredmnyjelz, mikor a jtkosok elvonultak sznetre.

A sznetben csak a hazaiak cserltek, Luis Ramirez helyre Baumgartner llt be, aki tavaly mg a mi jtkosunk volt. Nem vagyunk gondolatolvask, de Hyballa biztos azt mondta a fiknak a kabinban, hogy rgjanak tbbet kapura, mert szemmel lthatan aktvabbak voltak tzreink, mint az els negyvent percben. Mindenekeltt Vida Kristopher volt elemben, a 47. percben egy tetszets akci utn bombzott, a labda azonban Vorel lett. Kt perccel ksbb Beskorovainyi hibzott nagyot. Knnyelm labdavesztse utn Castadena rghatott volna glt, de Jedlika tjt llta a lvsnek. 

Aztn eljtt a mrkzs legfontosabb pillanata, Vida Kristopher bombaglja! Az 53. percben Davis a tle megszokott mdon tlalt a csatrsornak, Baumgartner szerencstlen mozdulata utn pedig Vida csapott le a labdra, s nbizalomhinytl nem szenvedve hatalmas glt akasztott Vorel kapujba 0:1. A tallat szpsgbl az mit sem von le, hogy a labda a bal kapufrl pattant a hlba. A gl pp abba a kapuba esett, amely mgtt 245 srga-kk drukker buzdtotta a srcokat. Szurkolink akkor sem hagytk kiprovoklni magukat, amikor a vendgszektorbl kt-hrom tagbaszakadt fick kzelebb jtt hozzjuk, hogy megmutassk, milyen szp hossz a kzps ujjuk. 

Ahogy a leltn, gy a plyn is mi voltunk flnyben, br Sulley 59. percben ltt oldalhlja azrt int jel volt, hogy messze mg a meccs vge. A folytatsban azonban mi voltunk a kezdemnyezbbek. A 66. percben Vida Mt rghatta volna meg els bajnoki gljt, ha lejjebb szortja a labdt. Nem jtt ssze. A msik oldalon Cascardo lvst kellett vdenie Jedliknak, de a nzket ekkor jobban foglalkoztatta a hazai provoktorok kemnykedse. Szerencsre sem a kapu eltti helyzetbl, sem a korlt melletti izmozsbl nem lett semmi komoly. Akrcsak Vorel kapuja eltt, ahol Fbry betett labdjt Ramirez perdtette kapura eredmnytelenl. A meccs llsa a hajrban mr nem vltozott, a jtkvezet ktpercnyi hosszabbts utn vget vetett a tallkoznak.

Kis gl is gl tmren s viccesen gy rhatnnk le Vida Kristopher 53. percben szerzett bdletes tallatt, amellyel kt vllra fektettk erdhti ellenfelnket. sszessgben a mrkzs felejthetre sikeredett, de amirt jttnk a hrom pontrt azt sikerlt is megszereznnk. Az llovas Zsolna aranyosmarti pontvesztsnek ksznheten pedig ismt faragtunk egy keveset a htrnyunkbl. Jv hten vsri hangulatban fogadjuk majd a Rzsahegyet, eltte azonban fleki portyra indulunk, kedden ugyanis a ngrdi vrosban vrnak bennnket a Szlovk Kupa kvetkez forduljban.

Edzi rtkels:

Peter Hyballa (DAC): Elszr gratullni szeretnk Kalmr Zsoltnak a megszletett kisfihoz, Garfield juniorhoz. Az ellenfl vdelme flexibilis volt, hrom-t vdvel jtszottak. Szervezettek voltak, mi pedig helyenknt buta hibkat vtettnk, a visszajtszsokat mskpp kellett volna megoldanunk. Ramirez nha elhagyta a sajt pozcijt, s olyan helyn is feltnt a plynak, ahol nem kellett volna. Aztn jtt Vida Kristopher lomglja, amely leginkbb ahhoz volt hasonl, mint amit az Atromitosznak rgott. A Szenice mindig nehz ellenfl a szmunkra, ezrt nagyon rlnk ennek a gyzelemnek, mert tovbbra is versenyben vagyunk. Kruliak, Beskorovainyi s Oravec is nagyon jl jtszott. Els alkalommal maradt rintetlen a hlnk, s egy ponttal tbbet szereztnk, mint tavaly ilyenkor. Nem volt sok szurkol a meccsen, ezrt is volt ms a pszichikai felkszts a tallkozra, mint amikor telthz eltt jtszunk.

Michal asn (Szenice): Hatalmas ervel br a DAC, a tmadsaik automatikusak, az els flidben egyrtelmen jobbak voltak nlunk. Aztn feljavult a jtkunk, s a msodik jtkrszben mr kiegyenltett vlt a kzdelem. Ha ilyen ers ellenfllel szemben kezdeni akarunk valamit, akkor jobban kell felptennk a tmadsainkat.

FK SZENICE - FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 0:1 (0:0)
Fortuna Liga, 8. fordul, tadion FK Senica, 2019.09.14., 19:00
Jtkvezetk: Krovi - Bednr, Bobko
Nzszm:
823
Gllvk: 53. Vida Kristopher
Srga lap: 84. Beskorovainyi
DAC: Jedlika - Kotrna (K), Kruliak, Beskorovainyi, Davis - Vida Mt, Oravec - Blackman (62. Divkovi), Fbry (86. Taiwo), Vida Kristopher - Ramirez
Szenice: Vorel - Favaro, Dias (K), Didiba - Klapan, El Moudane, Cascardo, L. Ramirez (46. Baumgartner), Totka - Castadena, Sulley (77. Akinyoola)

A mrkzs statisztikja:
Labdatarts: 45% - 55%
Lvsek: kapura: 3:6, mell: 1:3
Szabadrgs: 15:14
Szglet: 0:6
Les: 3:0