Hr

Szolgai Mt professzionlis szerzdst rt al

Szolgai Mt professzionlis szerzdst rt al

Hr
| sze 20.4.2022, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

A DAC U19-es egyttesnek a csapatkapitnya, aki mr hromszor is plyra lphetett a Somorja szneiben, 2024 nyarig szl szerzdst kttt klubunkkal.

article_bannerarticle_banner

A DAC tizennyolc ves sajt nevels futballistja, Szolgai Mt (szl. 2003. jlius 27-n) alrta plyafutsa els professzionlis kontraktust. Klubunk 2024 jniusig biztostotta be a tehetsges kzpplys szolglatait, emellett a szerzds tovbbi egyves opcit is tartalmaz.

Szolgai Mt Vzkeletrl szrmazik, a kzeli Galntn is futballozott, ahonnan tizenkt vesen Dunaszerdahelyre kerlt. Az akadminkon fokozatosan az sszes kategrit megjrta az U19-ig bezrlag, ahol jelenleg csapatkapitnyknt szerepel. Szolgai a somorjai partnerklubunk els csapatval edz, amelynek szneiben mr hrom tallkozn is plyra lphetett a msodik ligban.

Nagyon boldog vagyok, hogy szerzdst kthettem a DAC-cal. Jelenleg a folyamatos jtklehetsg s a tovbbi fejlds a legfontosabb szmomra. Termszetesen a jvben szvesen megmutatnm magam az A-csapat szneiben is mondta Szolgai Mt a szerzdsnek alrst kveten.

Mt egy felelssgteljes s egyrtelm clkitzsekkel rendelkez vezregynisg, aki a felelssgvllalsval, az edzsekhez val hozzllsval s a mrkzseken nyjtott teljestmnyvel a tizenkilenc ven alatti grdban lev csapattrsait is motivlja. A korosztlyban Szlovkia legjobb kzpplysai kz tartozik. Kilenc gljval csapatunk msodik legeredmnyesebb tagja, fleg a glpasszok, a befejezsek s a jtk ttekintsnek tern jeleskedik. Mt az akadmia sszes jtkosa eltt pldakpknt llhat azt illeten, hogyan lehet fokozatos lpsekkel s lelkiismeretes hozzllssal eljutni egszen a profi szintig a DAC-ban jellemezte vdenct Juraj Gombr, a DAC U19 vezetedzje.