Hír

Szolgai Mátéval szerződést hosszabbítottunk

Szolgai Mátéval szerződést hosszabbítottunk

A-CSAPAT
|
Hír
| ke 27.6.2023, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner
article_banner

Klubunk vezetősége bebiztosította a tehetséges középpályás szolgálatait, akivel 2026 nyaráig szóló új szerződést kötöttünk.

Szolgai Máté ma 2026. június 30-ig meghosszabbította az eredeti kontraktusát.

A DAC tizenkilenc éves neveltje (szül. 2003. július 27-én) és az idei 20 éven alattiak világbajnokságának résztvevője tavaly áprilisban kötötte meg pályafutása első professzionális szerződését, amely 2024 nyaráig volt érvényes. Abban az időben az U19-es együttesünk kapitánya volt és néhány alkalommal a második ligás Somorja A-csapatában is pályára lépett már.

Időközben partnerklubunk és a 20 éven alatti korosztályos válogatott erőssége vált belőle, amellyel részt vett a világbajnokságon. A viadal május végén-június elején Argentínában került megrendezésre, Máté pedig Szlovákia mind a négy összecsapásán lehetőséget kapott. Fidzsi és Ecuador ellen még gólt is szerzett.

Közvetlenül az U20-as világbajnokság után jött számára egy újabb pozitív tapasztalat, hiszen a szlovák válogatott szövetségi kapitánya, Francesco Calzona meghívta a nemzeti csapat edzőtáborába. A múlt hét kezdetétől csatlakozott A-csapatunk felkészüléséhez, és a Brno elleni hétvégi barátságos mérkőzésen is szerepet kapott. Ez volt a negyedik felkészülési találkozó, amelyet sárga-kékben abszolvált, ezenkívül tétmérkőzésen is pályára lépett már – tavaly júliusban az EKL keretén belül a feröeri Vikingur elleni idegenbeli összecsapáson kapott pár percet.

„Nagyon boldog vagyok, amiért a DAC ismét szerződést ajánlott. Bízom benne, hogy hamarosan lehetőséget kapok az A-csapatban. Kicsit elhúzódott az egyezség megkötése, mivel világbajnokságon vettem részt, majd jött a válogatott edzőtábora. Főleg az ügynököm és a klub között zajlottak a tárgyalások, eközben igyekeztem a lehető legjobb teljesítményt nyújtani. Elsődleges célom a fejlődés, amihez a DAC ideális feltételeket nyújt. Minden nap kiváló edzéseket abszolválunk, amelyek egyénileg és csapatszinten is fejlesztenek” – mondta a szerződés-aláírást követően a Vízkeletről származó Szolgai Máté. Szülőfaluján kívül a közeli Galántán is futballozott, ahonnan tizenkét évesen került Dunaszerdahelyre.

„Máté egy éve jött ki az akadémiánkról. Vele, az édesapjával és az ügynökével is elbeszélgettünk arról, hogy a somorjai szerepvállalásának és az U20-as világbajnokságon szerzett tapasztalatának köszönhetően miként tért vissza klubunkhoz. Boldog vagyok, hogy mindannyiunknak sikerült teljesíteni az egymás felé irányuló elvárásokat, aminek az lett az eredménye, hogy az elkövetkező három idényre is elköteleztük magunkat egymás mellett. Máté tavaly az első professzionális szerződése aláírásakor azt mondta, hogy példaképe, Schäfer pótlása a célja a felnőttcsapatban. Sok sikert kívánunk neki, maximálisan támogatni fogjuk őt ebben!” – tette hozzá a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele