Hr

Thibaud Verlinden a tmadsor tovbbi erstse

Thibaud Verlinden a tmadsor tovbbi erstse

Hr
| p 3.9.2021, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

Az egykori belga utnptls-vlogatott a Fortuna Sittard egyttestl igazolt hozznk.

article_bannerarticle_banner

A huszonktves szls, Thibaud Verlinden (szl. 1999. jlius 9-n) lett a tmadsorunk jabb erstse. Az egykori belga utnptls-vlogatott a holland Fortuna Sittard csapattl igazol Dunaszerdahelyre, ahol a mostani szezon vgig szl megllapodst rt al.

Thibaud Verlinden desapja, az egykori kapus, az 1994-es s 1998-as vilgbajnoki rsztvev Dany Verlinden utn rklte a futballista gneket. Thibaud a Club Brugge, a Standard Liège s az angol Stoke City akadmijn tlttte az ifjsgi veit. Ksbb a nmet St. Paulinl s Angliban a Stoke-on kvl a Boltonnl is megfordult. Idei v janurjban a holland lvonalbeli Fortuna Sittard igazolta le.

Mlt hten jrtam itt, megnztem a stadiont s az akadmit. Minden j s szp. Nagyon vrom az j kihvst egy j orszgban, gyszintn a rajongkkal val tallkozst is. Nagyon boldog vagyok. Elszr is szeretnk minl tbb percet jtszani, s a lehet legjobb helyezshez segteni a klubot. A csapat sikere a legfontosabb szmomra. A tmadsor mindkt szln bevethet vagyok, a posztombl kifolylag szeretek cselezni, a kapu el velni s tmadsokat befejezni mondta Thibaud Verlinden rviddel a mai szerzds-alrst kveten.

j igazolsunk az U15-tl egszen az U19-es kategriig kpviselte Belgiumot, amelynek szneiben sszessgben majdnem 60 alkalommal lpett plyra.

Thibaud Verlinden a Standard Liège hres Louis Dreyfus akadmijnak az egyik legtehetsgesebb nvendke volt. Hres futballcsald az vk, desapja a nemzeti csapat s a Club Brugge kapujt is vdte. gretes futballistaknt mg fiatalon leigazolta a Stoke City akadmija, ahol kpes volt eljutni az angol msodosztlyban, a Championshipben szerepl felnttgrdig, ami egy fiatal klfldi akadmisttl rendkvli teljestmny Angliban. A Bolton Wanderers csapatnl tlttt sikeres vendgjtka alatt kzvetlenl a Covid-19 jrvny kitrse eltt egy srls llt a fejldse tjba. A trgyalsok alatt vgig azt reztk, Thibaud nagyon motivlt, hogy megmutathassa a benne rejl risi lehetsgeket. Vrjuk mr a kzs munkt s sok sikert kvnunk neki llaptotta meg Jan Van Daele, klubunk sportigazgatja.

Thibaud Verlinden a 23-as szm mezben futballozik majd Dunaszerdahelyen. dv a Csallkzben s sok sikert!