Interj

Tiroli interj Sebastian Nebyla: Segtsgre kszen

Tiroli interj Sebastian Nebyla: Segtsgre kszen

Interj
| sze 23.6.2021, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

Az osztrk vlogatottak tnyleg remekl bnt a labdval s a Salzburgtl is valami hasonlt vrok. A felntt labdargs vilgban tlttt msodik idnyben mg inkbb a csapat s a 21 ven alatti vlogatott segtsgre szeretne lenni a 19 esztends kzpplys.

article_bannerarticle_banner

Sebo, hogy rzed magad az sszpontostson?
Remekl. Itt megvan minden, ami kell, kivlak az edzskrlmnyek. Immr a Salzburg elleni mrkzsre koncentrlunk.

Lassan egy hete vagytok sszezrva a csapattrsakkal. Nem kapott mg el titeket a bezrtsg rzse?
Nem, jl rezzk magunkat, nem megynk egyms idegeire. A szabadidben nhnyan a hotel wellness kzpontjba jrnak regenercis clbl, valakik konzolokon jtszanak. Semmi esetre sem unatkozunk.

Emltetted a Salzburg elleni pnteki felkszlsi tallkozt. A csapatunkbl pont neked van a legfrissebb tapasztalatod az osztrk labdargssal, hiszen jnius elejn a szlovk U21-es vlogatott tagjaknt mrkztl meg velk. St, glt is lttl nekik…
Nehz meccs volt, szinte egsz id alatt az ellenfl birtokolta a labdt. Mi egysgesen vdekeztnk, s gyors ellentmadsokra jtszottunk. A hazaiak tnyleg remekl bntak a labdval s a Salzburgtl is valami hasonlt vrok. Az osztrk nemzeti csapatban kett vagy hrom olyan jtkos is plyra lpett, aki a pnteki ellenfelnknl futballozik. A sajt brmn tapasztalhattam meg a tudsukat, nem vesztettk el egyknnyen a labdt.

Peter Pokorn szemlyben a huszonegy ven alatti vlogatottban volt egy, a Red Bullban futballoz csapattrsad, aki azonban idkzben Spanyolorszgba igazolt. Beszltl vele valaha a Salzburgrl?
Nem, de egybknt jl ismerem t. A vlogatottbeli sszetartsok alkalmval szobatrsak voltunk, j fej src. Annyit mondott, hogy Salzburgban kivlak az edzskrlmnyek s jl tette, hogy odaigazolt.

Pnteken egy komoly klubbal csapunk ssze, amely 15-szrs osztrk bajnok, s tavaly rszt vett a Bajnokok Ligjnak csoportkrben. Mivel lehetnk sikeresek ellenk?
Azt gondolom, hogy az j taktikai elemekkel, amelyeket jelenleg gyakorolunk be. Vlheten egy kicsit vdekezbb felfogsban fogunk futballozni s gyors ellentmadsokban lendlni. Megltjuk, mit tudunk ebbl megvalstani, de bzom a j eredmnyben.

Hogy rzi magt s hozzd hasonl kreatv futballista az ilyen taktikai felllsban?
Megltjuk, mit hoz magval az j fellls, mindenesetre igyekszem segteni a csapatnak. Mindegy, milyen rendszerben futballozunk, csak sikeresek legynk a bajnoksgban s a kupasorozatokban.

Els vedet abszolvltad a felntt labdargs vilgban, mostantl mr nagyobbak lesznek a veled szembeni elvrsok. Felkszltl erre?
Az els szezonom az ismerkedsrl szlt, de bzom benne, hogy idvel egyre jobb lesz a helyzet. Felkszlt vagyok.

Mit szeretnl elrni az j idnyben a csapat, a vlogatott s a sajt szemlyes szempontodbl is?
Ami a nemzeti egyttest illeti, be akarok kerlni a selejtezn szerephez jut jtkoskeretbe, ott pedig megkzdeni az Eurpa-bajnoksgon val rszvtelrt. A DAC-ban megprblunk tljutni a Partizan Belgrdon, a bajnoksgban pedig minl tbb jtkpercet szeretnk. Glokkal s glpasszokkal akarom segteni a csapatot.