Hr

Trkorszgi napl 4: A frdets folytatdik

Trkorszgi napl 4: A frdets folytatdik

Hr
| sze 26.1.2022, Krisztin Nagy

Vget rt a trkorszgi sszpontosts negyedik napja, amely sokban emlkeztetett az elz hromra, m egyttal ms is volt. s rdekes.

article_bannerarticle_banner

A csapat egy jabb olyan napot abszolvlt a beleki sszpontostson, amely nhny rdekes pillanatot is hozott. Az edzsprogram mr az sszpontosts els bartsgos mrkzsre val felkszls jegyben zajlott, a megterhelst ahhoz a tnyhez igaztotta az edzi stb, hogy holnap dlutn a Topolya ellen lpnk plyra.

A reggeli edzsre radsul alaposan rnyomta blyegt az idjrs. Ahogy azt a weboldalunkon vagy a szocilis hlzatokon tallhat videfelvteleken s fnykpeken lthattk, ma intenzven havazott Belekben. s pont abban az idben, amikor a srga-kkek kifutottak a Papillon sportkzpont t plyjnak egyikre. A pingponglabda nagysg hpelyhek s a nagy mennyisg h sem akadlyozta meg a csapatot abban, hogy teljestse a tervezett porcit.

Ahogy az mr lenni szokott, a hotelbe val visszatrs alkalmval mr jval gyrebben hullott a h, pr perccel ksbb pedig el is llt. Kt ra mlva, ebdidben, radsul nyoma sem maradt a hnak, br nagyjbl tz centimter is esett belle. Ez van, prilis janurban…

Dlutn a jtkosok a hotel melletti homokban, kzvetlenl a Fldkzi-tenger partjn futottak. Az tkilomteres tvot Hahn Jnos s Sebastian Nebyla abszolvlta a leggyorsabban. Arrl pedig, hogy kivl hangulat uralkodik az sszpontostson, szinte rgtn ezt kveten is megbizonyosodhattunk.

A jtkosok nem felejtettk el, hogy a tegnapi a stbtagok a medencbe dobsa cm jtkuk sorn nhnyan kicssztak a karmaik kzl. Az egyik ilyen Gbri Csaba ernlti edz volt, s ha azt tippelik, hogy emiatt a mai napot nem szta meg szrazon, nem tvednek. Azt kveten, hogy az egsz csapat bert a clba, Csabt alaposan megfrdettk a tengerben. Egybknt a vz hmrsklete 10-12 fok krl mozog, teht melegebb, mint a kinti idjrs…

A futst azonnali regenerci kvette, amelynek ezttal a hotel krioszaunja volt a helyszne. Az extrm hideggel vgzett egsztestes (a fejen kvl) gygymd alatt szraz fagy ramlik a testre, ez pedig a cscssportolk esetben nagyon pozitvan hat az extrm megterhels utni rehabilitcira.

A jtkosok ktperces intervallumokban cserldtek a kapszulban, amelyen a minimlis hmrsklet egszen -190 Celsius-fokig sllyedt. Nhnyuknak sz szerint az arcukra fagyott a mosoly, de mindannyian frfiasan killtk ezt a prbt. A h utn teht a jeget s a fagyot is megtapasztalhattuk.

A vacsora eltt mg egy, a holnapi mrkzssel kapcsolatos taktikai tallkoz volt a programban, majd estre mr szabadot kaptak a srcok, amelyet a legtbbjk pihensre hasznlt.

Holnap teht jn a trkorszgi sszpontosts els sszecsapsa, amelyen 13:00 rai (Trkorszgban 15:00) kezdettel a Topolya ellen lpnk plyra. k egybknt ugyanabban a hotelben laknak, mint mi. Idkzben megtudtuk a tovbbi kt tallkoz kezdsi idpontjt is. A Krasznodarral szombaton 15:30-tl mrkznk, a belgrdi ukariki elleni meccs pedig htfn 15:00 rtl kezddik (mindkt esetben a kzp-eurpai, teht a hazai idt adtuk meg; Trkorszgban kt rval tbb van).