Hr

Tovbbra is Nmeth Antal vezeti a DAC-ot!

Tovbbra is Nmeth Antal vezeti a DAC-ot!

Hr
| sze 2.6.2021, Krisztin Nagy

A magyar vezetedz egyves szerzdst rt al, tovbbi egyves opcival.

article_bannerarticle_banner

Nmeth Antal irnytja a DAC-ot az j, 2021/22-es szezonban is. A 47 esztends magyarorszgi trner az elz idny rjtszsban, t fordulval a vge eltt lett egyttesnk vezetedzje, amellyel 4 gyzelmet s 1 dntetlent rt el.

Nmeth Antal tavaly jniusban, az akkori vezetedz, Bernd Storck asszisztenseknt rkezett klubunkhoz. sszesen teht mr 37 bajnoki tallkozn, hrom Eurpa-ligs meccsen s hat Slovnaft Cup-beli sszecsapson lt a DAC kispadjn.

Hatalmas megtiszteltets s egyben nagy kihvs szmomra a felkrs. A DAC csapata az elmlt vekben folyamatosan, nha nagyobb, nha aprbb lptekkel haladt elre. Kollgimmal minden erfesztsnkkel, tudsunkkal s szakmai-emberi alzatunkkal azon fogunk dolgozni, hogy ez a folyamat ne szakadjon meg, s a klub felfel vel plyja tretlen legyen. Amikor elkpzelem a jtkunkat, egy harcos, lendletes, tudatosan jtsz csapatot ltok magam eltt. Nagyon bzom benne, hogy a jrvny elmltval a jtkosok, stbtagok, a vezetsg s a szurkolk egytt tudnak majd rlni a DAC sikereinek jelentette ki klubunk lvonalbeli trtnelmnek 27. vezetedzje.

Nmeth Antal Budapestrl szrmazik. Az aktv jtkos-plyafutsa sorn hazjban a magyar msodosztlyig jutott, majd az j-zlandi lvonalban futballozott. Hazatrst kveten folytatta a jtkos-karrierjt, de egyre tbbet foglalkozott az edzi szakmval is. A budarsi fiataloknl kezdte a trneri hivatst, kiprblhatta magt a Magyar Labdarg-szvetsg Pest Megyei igazgatsgnak a szakmai igazgatjaknt is, ahol a 6-14 ves korosztlyokrt volt felels. Emellett a Vasas SC Budapest al tartoz Kubala Akadmia sportigazgatjaknt is dolgozott. Ezutn Magyarorszg ifjsgi korosztlyos vlogatottjainl tevkenykedett, fokozatosan a 17, 18 s 19 ven alatti nemzeti csapatot is irnytotta. A tizenht- s tizenkilenc vesekkel bejutott az Eurpa-bajnoki selejtezk Elitkrbe. A Csallkzbe val rkezst megelzen pont az U17-es grdt vezette. Tapasztalatait az edzkpzs folyamatban is kamatoztatta, Magyarorszg ht megyjben oktatta a C licencrt folyamodkat. Nmeth Antal a legmagasabb edzi kpestssel, a Pro licenccel rendelkezik tanfolyamt a nmet Jrg Daniels vezetse alatt vgezte.

Amita Antal tvette a csapat irnytst, sokszor beszlgettnk arrl, mire van szksge a klubnak a DNS s a filozfija tekintetben. Azt reztk ezen beszlgetsek sorn, hogy Antal a megfelel edz, aki szmra mindig a klub rdeke szerepel az els helyen s aki ezzel sszhangban irnytja majd napi szinten a csapatot, a jtkosokat s a tbbi stbtagot is. Mr nagyon vrom a vele val egyttmkds folytatst. gy gondoljuk, hogy egy profikkal teli, ers csapattal nagyon j szolglatot tehetnk a klubnak s a szurkolknak a kvetkez szezonban mondta a DAC sportigazgatja, Jan Van Daele.

Nmeth Antal mellett Martin Raka kapusedz s Gbri Csaba ernlti edz is folytatja a munkt a DAC-ban. A klub mg a segdedz pozcijra keresi az erstst.

A klub j videelemzje a 23 ves angol Tristan Thomas lett, aki a mltban a Bayern Mnchen akadmijn, tovbb Angliban s Svdorszgban is dolgozott. A legutbbi idnyt a Slavia Prga s a esk Budjovice vezetedzjnek tancsadja volt.

Sok sikert!