Hr

Vida Kristopher a Piast Gliwice egytteshez igazolt

Vida Kristopher a Piast Gliwice egytteshez igazolt

A-CSAPAT
|
Hr
| sze 26.2.2020, Krisztin Nagy
article_bannerarticle_banner

A magyar szls a lengyel bajnok j erstse, ahol Tom Huk csapattrsa lesz.

Vida Kristopher az orvosi kivizsglsok sikeres abszolvlsa utn 3,5 vre szl szerzdst rt al a Piast Gliwice grdjval. Az aktulis lengyel bajnok ltzjben ismt tallkozik az egykori dunaszerdahelyi csapattrsval, Tom Hukkal.

Nagyon hls vagyok a klubnak, a csapattrsaimnak, mind az t korbbi s jelenlegi edznek, akrcsak a fantasztikus szurkolknak. Kzsen ltk t ezt a gynyr fejldst, amin a DAC vgig ment. Amikor ide igazoltam, nem volt stadionunk, az akadmin mindssze kt plya llt s az eredmnyek sem nztek ki tl jl. Most minden adott ahhoz, hogy tovbb njn a klub. Bszkesggel tlt el, hogy ebben a krnyezetben javulhattam s tbb mint szz mrkzsen lphettem plyra! rkre a szvembe zrtam ezt az idszakot, eljtt azonban annak az ideje, hogy egy jabb lpst tegyek a karrieremben. Mindent ksznk s szortok nektek Hajr, DAC! mondta bcszul a 24 ves Vida Kristopher.

A DAC tavalyi s jelenlegi szezonbeli legjobb gllvje 2016 nyarn a holland De Graafschap egyttesbl igazolt a Csallkzbe. Fokozatosan a csapat kulcsemberei kz ntte ki magt, s a magyar vlogatott bvebb keretbe is bekerlt. Hrom s fl v alatt 106 lvonalbeli mrkzsen lpett plyra srga-kkben, ezeken 29 glt szerzett. A DAC elsligs gllvlistjnak az 5. helyn ll, a rajtok tekintetben a 13. helyet foglalja el. Az Eurpa-ligban tovbbi 8 tallkozt abszolvlt, ezeken kt tallatot jegyzett. A Slovnaft Cup-ban 12/2 a mrlege.

Az j tulajdonos ideje alatt Krisz volt a klub egyik legrtkesebb jtkosa. Emlkszem az els ltogatsra, amely pont a 21. szletsnapjn volt, amikor az reg stadiont bontsa zajlott. Mindazon vek alatt szemlyestette meg a klub fejldst, filozfijt s rtkeit. Krisz szve mindrkre srga-kk marad. Nem foszthattuk meg attl, hogy kihasznlja ezt a lehetsget s termszetesen sok szerencst kvnunk neki. Kriszt rkre a szvnkbe zrtuk llaptotta meg a DAC sportigazgatja, Jan Van Daele.

Ksznjk Kristophernek a sok szp emlket, amelyeket maga mgtt hagy s sok sikert kvnunk neki a tovbbi plyafutsban!