Interjú

Vida Máté: Háromesélyes a hétvégi rangadó

Vida Máté: Háromesélyes a hétvégi rangadó

Interjú
| ke 3.12.2019, Krisztián Nagy

A magyar válogatott játékosa védekező középpályásként is helyzetbe tud kerülni.

Az első félidőben lehetett látni, hogy nehéz dolgunk lesz a Nyitra ellen…
„Igen. Próbálkoztunk az első játékrészben is, de érezhetően bennünk voltak még a Nagymihályban történtek. Nem mondom, hogy rossz teljesítményt nyújtottunk az első negyvenöt percben, de nem volt bennünk lendület. A félidei szünetben aztán rendeztük a sorokat, megbeszéltük, hogy min kellene javítanunk. A második félidőre szerintem büszkék lehetünk, hiszen rengeteg helyzetet alakítottunk ki. Az már csak részletkérdés, hogy egy kivételével mindet ki is hagytuk. Örülök a teljesítményünknek és a győzelemnek.”

Neked is volt egy nagy helyzeted, Ramirez visszagurított labdája után…
„Nagyot sprinteltem, hogy odaérjek a labdára, ezért nem tudtam teljesen összpontosítani a pontos befejezésre. A legutóbbi hazai mérkőzésen betaláltam, most nem sikerült. Viszont nyertünk, így nem volt nagy jelentősége a kihagyott lehetőségemnek. Örülök annak, hogy védekező középpályásként is helyzetbe tudok kerülni, szerintem ez egy nagy dolog. A csapat teljesítménye is rendben volt, szóval boldog vagyok.”

A Nagymihály elleni kiütéses vereség után mennyire volt nehéz lelkileg összeszedni a csapatot?
„Őszintén szólva nagyon, a heti edzésmunkánkon is meglátszott az a kudarc. A múlt hétről nem tudok sok jót elmondani, minden egyes nap már a Nyitra elleni meccset vártuk. Ez a hét valamivel könnyebb lesz, amely során egy háromesélyes rangadóra készülünk a Slovan ellen. Most már bizakodók vagyunk.”