Hr

Vidnynszky Mtys rkezik a DAC-ba

Vidnynszky Mtys rkezik a DAC-ba

A-CSAPAT
|
Hr
| sze 22.2.2023, Nagy Krisztin, foto: Ugrczky Istvn
article_bannerarticle_banner

A tizenht ves magyar kzpplys 2025 nyarig szl szerzdst rt al.

Vidnynszky Mtys s egyeslete, a Szentlrinc SE megegyezett a DAC-cal a tizenht esztends tehetsges tmad kzpplys (szl. 2006. janur 25-n) Dunaszerdahelyre val tigazolsban. A kontraktus 2025. jnius 30-ig rvnyes.

Vidnynszky Mtys Debrecenben ismerkedett meg a sportg alapjaival, mr ngyvesen regisztrlt futballista lett az Olasz Focisuliban. Azt kveten, hogy az desapja Budapesten kapott munkt s a csald a fvrosba kltztt, az jbuda FC-nl folytatta a plyafutst, ahol mindig egy korosztllyal feljebb futballozott. Ht v utn Gyrbe igazolt, az ottani akadmin egy vet tlttt el. Tavaly nyron a msodosztlyban szerepl Szentlrinc SE egytteshez kerlt, amelynek szneiben az sz folyamn 20 alkalommal lpett plyra a felntt NBII-ben, ezeken pedig kt glt szerzett. A magyar msodosztly jelenlegi szezonjnak a legfiatalabb glszerzje.

A DAC ajnlata tetszett a leginkbb, ezrt a csalddal az ideigazols mellett dntttnk. Azzal a cllal rkezem, hogy folyamatos jtklehetsget kapjak a felnttek kztt, tavasszal szeretnk a lehet legjobb sznben feltnni Somorjn, amely a Dunaszerdahely farmcsapata. Tovbb szeretnm kivvni a helyem az Eurpa-bajnoksgra kszl 17 ven alatti vlogatott keretben. A mltban tbb poszton is futballoztam, de a legjobban a tmad kzpplys szerepkrben rzem magam jelentette ki Vidnynszky Mtys, aki a tizenhat ven aluli magyar nemzeti csapatnak is a tagja volt.

Matyi egy tehetsges labdarg, aki mr fiatalon bemutatkozott a professzionlis futball vilgban. A mltban megfordult a Gyr akadmijn is, s az onnan val tvozsa utn kapcsolatban maradtunk. A jtkos szeretett volna a projektnk rszese lenni. Clunk, hogy mihamarabb felksztsk a professzionlis labdargsra. A mi edzsfolyamatunkban gyakorol majd s azzal szmolunk, hogy a Somorja mezben mr tavasszal plyra lp a msodosztlyban sszegezte az tigazolst a DAC sportigazgatja, Jan Van Daele