Interjú

Yhoan Andzouana: Togót oda-vissza, majd a Zsolnát

Yhoan Andzouana: Togót oda-vissza, majd a Zsolnát

A-CSAPAT
|
Interjú
| va 3.10.2021, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner

„A válogatott mérkőzések miatti szünet előtt nagy szükségünk volt erre a három pontra, hogy ne szakadjunk le az élbolytól.” A kongói szélső harmadik bajnoki gólját szerezte klubunk színeiben.

„Fontos volt, hogy korán megszereztük a vezetést, majd néhány perccel később már kétgólos előnyre tettünk szert. Ezzel jó kiindulási alapot teremtettünk magunknak. Nem akarom azt mondani, hogy könnyű volt a győzelem, de a minőségünkkel megkönnyítettük a meccs menetét, és megérdemelten diadalmaskodtunk” – állapította meg a 10. bajnoki forduló DAC-Aranyosmarót (4:2) nyitómérkőzését követően második gólunk szerzője, Yhoan Andzouana. Az ő találata után már a 9. percben 2:0-ra vezettünk. „Mindig igyekszem érkezni az ellenfél tizenhatosába, és támogatni a támadásainkat. Láttam, hogy Hahn birtokolja a labdát, a mozgásommal kértem tőle a passzt. A labdát szerettem volna egyből ellőni a földön, nem akartam átvenni. Kapásból tüzeltem, és sikerült betalálnom. Az is átfutott az agyamon, hogy a vendégek kapusa előtt sokan álltak, így valószínűleg nem látott engem. Nehéz helyzet volt ez számára, de azt gondolom, egy szép támadás után lőttem egy mutatós gólt.”

Fontos volt a ViOn felett aratott győzelem, hiszen a komáromi kupabúcsú és a Nagyszombat elleni hazai rangadón elszenvedett vereség után jött. „A múlt hét mindenki számára nagyon nehéz volt: a csapatnak, a klubnak és a szurkolóknak is. Kiestünk a kupából, és alulmaradtunk a kerületi derbin. A válogatott mérkőzések miatti szünet előtt nagy szükségünk volt erre a három pontra, hogy ne szakadjunk le az élbolytól. Nagyon boldogok vagyunk, amiért sikerrel vettük ezt a nehéz akadályt, ráadásul egy egészen egyértelmű meccs után.”

A 10. forduló után jön a válogatott meccsek miatti szünet, és Yhoan Andzouana aközé a tíz játékosunk közé tartozik, akik meghívót kaptak a nemzeti csapataikba. „A jövő évi világbajnokság selejtezősorozatának keretén belül kétszer is megmérkőzünk Togóval. Nagyon hosszú út vár rám, mindössze két nappal a Zsolna elleni összecsapás előtt érkezem vissza Dunaszerdahelyre. A találkozók közötti szünetek minden percét kihasználom, hogy frissen térjek vissza. Az országomat képviselni mindig nagy megtiszteltetés, nagyon várom már. Bízom benne, hogy sikerül mindkét mérkőzésen győznünk, és hogy ugyanezt Zsolnán is megismételjük” – tette hozzá a 24 éves kongói válogatott, akinek a pénteki meccs után 29 mérkőzésen 3 gól áll a neve mellett a Fortuna Ligában.    

article_bannerarticle_banner