Interj

Yhoan Andzouana: Magabiztos teljestmny kell

Yhoan Andzouana: Magabiztos teljestmny kell

A-CSAPAT
|
Interj
| cs 2.3.2023, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern, Dmtr Ede
article_bannerarticle_banner

Remek a csapaton belli hangulat, de mindannyian tisztban vagyunk azzal, hogy mg nagyon hossz t vr rnk. Yhoan Andzouana nyilatkozata a htvgi Rzsahegy-DAC ligameccs eltt, amellyel lezrjuk az alapszakaszt.

Mit vrsz a Rzsahegy elleni mrkzstl?
Idegenben teljesen ms lesz a hangulat, mint otthon. A Rzsahegy tlnk eltr stlus labdargst jtszik, gy majd a meccsen megltjuk, melyik csapat kpes rknyszerteni az akaratt a msikra. Szerintem j ton haladunk, s ezt szombaton is bizonytani szeretnnk. Mindenkppen a hrom pontrt utazunk, de ehhez magabiztos teljestmnyt kell nyjtani.

ltalban a Rzsahegy elleni sszecsapsok szorosak. Hogyan emlkszel vissza az ellenk vvott, a szombatit megelz meccsekre?
Ezekre a tallkozkra ltalban az a jellemz, hogy az els flidben vatosabban futballoztak a csapatok. Majd trtnik valami, ami miatt az egyik grdnak jobban ki kell nyitnia, ezrt is lesz nagyon fontos, melyik csapat lesz kpes megszerezni a vezetst.

Vezetjk a bajnoksgot. Felkszltetek arra, hogy mindegyik ellenfl az llovast szeretn leginkbb legyzni?
Nem gondolom, hogy ez gy lenne. A DAC ltalban mindig a dobogn vgez, gy megszoktuk, hogy az ellenfelek alaposabban felkszlnek bellnk s motivltabban lpnek plyra.

A Rzsahegy a felshzban val szereplsrt kzd. Szerinted elnyt vagy htrnyt jelent szmukra, hogy ilyesfajta nyoms alatt fogadnak minket?
J krds. Br az egy pont is elg nekik a felshzi rszvtel kiharcolsrra, biztos vagyok benne, hogy gyzni szeretnnek akrcsak mi. Tovbb akarjuk nyjtani a veretlensgi sorozatunkat, br azt is tudjuk, hogy a Rzsahegy ellen mindig egy picivel tbbet kell tennnk a siker elrse rdekben.

Milyen a csapatban uralkod hangulat?
Remek, de mindannyian tisztban vagyunk azzal, hogy mg nagyon hossz t vr rnk. Viszont annak rlnk, hogy a tabella llsn visszatkrzdik az elvgzett munknk.

A klub a sajt kltsgn buszjratokat indt Rzsahegyre, gy sok szurkolkra szmthatunk, mint pldul Trencsnben, ahol a szurkolink megtltttk a vendg szektort…
ltalnossgban elmondhat, hogy a drukkereink hangosabbak idegenben, mint a hazai csapat nzi. Ezzel rengeteg ert adnak neknk, hiszen halljuk ket. rtk is harcolni fogunk a htvgn gy, mint mindig.

Szemly szerint te tudod, milyen rzs idegenben bevenni a Rzsahegy kapujt. Hogyan emlkszel vissza a tallatodra a 2:1-re megnyert mrkzsen 2021 szeptemberben?
Remek rzs volt bennem, br azt az sszecsapst nagy hidegben rendeztk. A hangulat miatt jobb a sajt stadionunkban betallni, de ha ismt bevennm a hazaiak kapujt, termszetesen nem panaszkodnk. Az akkori glom Hahn Jnos szglete utn esett, amikor is Lamkel Z a fldre befejelte a beadst, ami hozzm pattant, n pedig kapsbl tzeltem. Szp gl volt, szvesen emlkszem r.