Interjú

Yhoan Andzouana: Szerencsét hozott a tizenhármas

„Azok voltak a legelső labdaérintéseim a beállásom után. A gólomat a szurkolóknak ajánlom, mivel ők mindig mellettünk állnak és támogatnak minket. A győzelem is az övék.” A kongói támadó első találata a Fortuna Ligában rögtön győztes volt.

„Nagyon boldog vagyok, sokat vártam már a pillanatra, amikor bajnoki mérkőzésen is betalálok. A kupában már sikerült ez, de a bajnokságban eredményesnek lenni mégiscsak más érzés. Örülök a győzelmünknek, nagy szükségünk volt a három pontra” – mondta első élvonalbeli találatáról Yhoan Andzouana, a DAC 24 éves támadója. „Ha nem tévedek, azok voltak a legelső labdaérintéseim a beállásom után. Láttam, ahogy Kalmár közeledik az ellenfél tizenhatosa felé. Mivel szabad voltam, elkértem tőle a labdát. Első szándékból lőni akartam, balra cseleztem és bal lábbal próbáltam szerencsét. A lövésem végül a kapuban kötött ki. A találatomat a szurkolóknak ajánlom, mivel ők mindig mellettünk állnak és támogatnak minket. A győzelem is az övék.”

A Nagymihály elleni szombati mérkőzésen tizenharmadik alkalommal lépett pályára a kongói csatárunk a szlovák élvonalban, ez a szám tehát szerencsét hozott neki. Eddig kétszer volt tagja a kezdőcsapatnak (ősszel odahaza az Aranyosmarót ellen és a Trencsén elleni első tavaszi fordulóban), a többi esetben csereként avatkozott játékba. Úgy, mint szombaton is. „A pályára lépésem előtt azt kérte tőlem az edző, hogy próbáljak meg betalálni, mivel az egygólos vezetés eléggé veszélyes eredmény. Bármi megtörténhet, amit a meccs végi büntető is alátámasztott. A szakvezetőnk azt akarta, hogy úgy játsszak, ahogy arra képes vagyok. Azt gondolom, hogy jó teljesítményt nyújtott a csapat. Uraltuk a találkozó menetét, nagyon nagy arányban birtokoltuk a labdát. Boldog vagyok, amiért góllal járulhattam hozzá a sikerhez. Legközelebb azonban hamarabb döntésre kell vinnünk a dolgot és további találatokat kell szereznünk, hiszen ahogy mondtam, az egygólos vezetés nem túl biztonságos.”

Szombaton a Slovan elleni örökrangadó vár a csapatra. Andzouana első alkalommal csaphat össze az égszínkékekkel. „Az őszi találkozót sérülés miatt csak a lelátóról követhettem figyelemmel, ezúttal azonban szeretnék pályára lépni. A Slovan az első, mi másodikak vagyunk és ha szeretnénk csökkenteni az előnyüket, akkor győznünk kell. A három pont lenne a legszebb ajándék a szurkolóinknak ebben a nehéz időszakban. Meglátjuk, hogy a szombati gólom segít-e bekerülni a kezdőcsapatba. Az ismétlődő sérülések miatt az első félévem nagyon nehéz volt a klubnál, szinten sohasem voltam százszázalékos állapotban. Szerencsére a téli felkészülést már mindennemű probléma nélkül abszolváltam, jelenleg pedig teljesen egészségesnek és felkészültnek érzem magam. Bízom benne, hogy ebből a csapat is profitálni fog.”

Kapcsolódó hírek

Mérkőzés