Hír

II. DAC CUP U13 a MOL Akadémián

II. DAC CUP U13 a MOL Akadémián

AKADÉMIA
|
Hír
| hé 20.5.2024, FAA,Kiss
article_banner
article_banner
article_banner

Idén is hat ország hat futballcsapata vesz részt a május 25-26-i hétvégén megrendezett U13-as utánpótlástornán a MOL Akadémián.

Újabb izgalmas focitornának ad otthont a MOL Akadémia, a hónap utolsó hétvégéjén ugyanis öt külföldi országból érkeznek hozzánk csapatok az U13-as korosztály számára megrendezett II. DAC CUP-ra. A május 25-ére, szombatra és 26-ára, vasárnapra meghirdetett eseményen a DAC 1904 fiataljai mellett a magyar ETO FC Győr, a cseh Slavia Praha, a lengyel Legia Warszava, az osztrák Austria Wien és az angol Aston Villa ifjúsági játékosai lépnek pályára.

A rangos sportrendezvényre való felkészülés során a szervezők mindent megtesznek annak érdekében, hogy a gyerekek a lehető legjobb feltételek között futballozhassanak, a kétnapos torna végeztével pedig felejthetetlen élményekkel térjenek haza. Az U13-as korcsoport számára megrendezett DAC CUP-ra már nem első alkalommal kerül sor Dunaszerdahelyen. „Tavaly szintén májusban rendeztük meg ezt az eseményt, és nagyon örülünk, amiért visszatérő csapatokat is fogadhatunk az idén. Ilyen például a győri együttes, az Aston Villa vagy a Legia, akiknek az elsőséget is sikerült elhódítaniuk. A lényeg azonban az, hogy a felcseperedő játékosok már ilyen fiatal korban is minél több nemzetközi tapasztalatot gyűjtsenek. Ez a fejlődésük és a jövőbeli sikereik szempontjából is rendkívül fontos. Új kihívásokkal, lehetőségekkel találkozhatnak, megtapasztalják a különböző játékstílusokat, amelyek segíthetik őket abban, hogy magasabb szintre lépjenek” – fogalmazott Németh Krisztián, a DAC Akadémia igazgatója.

Bízunk benne, hogy a nemzetközi tornán elsajátított módszerek és technikák hasznosak lesznek a résztvevők jövőbeli teljesítményében, de ennél is fontosabb, hogy a gyerekek élvezzék a mérkőzéseket, és örömteli pillanatokkal gazdagodjanak a kétnapos megmérettetés során. A MOL Akadémián megrendezett DAC CUP-ra a gyerekek szüleit, rokonait is sok szeretettel várjuk!

A torna menetrendje: