Elzetes

A DAC-Ferencvros felkszlsi mrkzs eltt

A DAC-Ferencvros felkszlsi mrkzs eltt

Elzetes
| ke 18.1.2022, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

A tli felkszls msodik mrkzse egy igazi csemegt tartogat szmunkra: szerdn 16:30 rai kezdettel a 32-szeres s a cmvd magyar bajnokcsapatot fogadjuk a MOL Arnban.

article_bannerarticle_banner

A DAC janur 6-n, cstrtkn kezdte meg a tli felkszlst, s azta mr mrkzst is abszolvltunk ebben a naptri vben. Szombat dleltt az akadminkon a msodosztly Ligetfalut gyztk le 5:1 arnyban (glszerzk: Krstovi 2, Moumou, Sharani s Ciganiks). A trkorszgi sszpontostsra val vasrnapi replt eltt mg egy bartsgos tallkoz vr rnk, s nem is akrmilyen: szerda koraeste a magyar rekordbajnok, a budapesti Ferencvros lesz az ellenfelnk a MOL Arnban.

Szombat ta csak minimlis vltozsok mentek vgbe egyttesnk hza tjn. A klub vglegestette Alex Pinto rkezst: a 23 ves portugl jobbhtvd kt s fl ves szerzdst kttt a DAC-cal. E ht htfjtl pntekig a Gyr 19 ves tmad kzpplysa, Vitlis Miln is a kerettel kszl. A magyar ifjsgi vlogatott jtkos a sajt klubcsapatnak egyik mrkzsn hvta fel magra edzink figyelmt. A fiatal futballista azrt van Dunaszerdahelyen, hogy jobban megismerhesse a krnyezetet, s hogy a csapatunkkal edzhessen. Ez egy hatalmas megtiszteltets szmomra, s ha lehetsget kapnk a Ferencvros ellen, az mg nagyobb dolog lenne. A klubok megegyeztek abban, hogy itt tltk nhny napot, de a tavaszi szezonban Gyrben kellene futballoznom magyarzta Vitlis.

A Ferencvrosi Torna Club mjus 3-n nnepli fennllsnak 123 vforduljt. A futballszakosztlyuk egsz Kzp-Eurpa legsikeresebbjei kz tartozik. 1965-ben megnyertk az Eurpa-liga eldjt, a Vsrvrosok Kupjt. 32 alkalommal lettek magyar bajnokok, 23-szor a hazai kupt is sikerlt elhdtaniuk.

A zld-fehrek nyertk a legutbbi hrom bajnoki kirst, s ezttal is a tabella ln telelnek. Br igaz, hogy vezetedznk, Joao Janeiro egykori csapata, a Kisvrda eltt mindssze egypontos elnyk van (de egy meccsel kevesebbjk is).

Nyron edzt vltott a Ferencvros, amikor is a sikeres Szerhij Rebrovot aki a klubban tlttt hrom idnye alatt hrom bajnoki cmet szerzett, s a legutbbi kt szezonban bejuttatta a csapatot az Eurpa-liga s a Bajnokok Ligja csoportkrbe az osztrk Peter Stger vltotta. Az irnytsa alatt is bejutottak az Eurpa-liga csoportkrbe, ahol a Leverkusen, a Celtic Glasgow s a Betis Sevilla trsasgban hrom ponttal a negyedik helyen vgeztek.

Stger december 13-ig maradhatott a kispadon, az utols szi fordulban mr az addigi asszisztens, Mt Csaba vezette az egyttest. Stger menesztse utn egy httel a klub bejelentette, hogy megegyezett az orosz vlogatott egykori szvetsgi kapitnyval, Sztanyiszlav Csercseszovval. Az 58 ves edz, aki sajt magt demokratikus dikttorknt jellemzi, janur 4-n kezdte meg a grdval a felkszlst. A terveit kicsit megkavarta a tznapos spanyolorszgi sszpontosts lefjsa, akrcsak a keretben s az edzi stbban felbukkant tbb pozitv eset is. A holnapi sszecsaps Aissa Laidouni, Samy Mmaee s Ryan Mmaee nlkl zajlik majd, akik Tunzit, illetve Marokkt kpviselik a jelenleg zajl Afrika-kupn.

A tli tigazolsi idszak els FTC-erstse a 23 ves nigriai csatr, Fortune Bassey lett, akit a cseh lvonalbeli esk Budjovice egyttestl igazoltak. Roko Baturina visszatrt klcsnjtkbl a Lech Poznan grdjtl, tovbbi mozgsok eddig nem mentek vgbe holnapi ellenfelnk keretben.

A Ferencvros jv cstrtkn (janur 27.) mr ttmeccsen lp plyra: a ptolt 4. bajnoki fordulban a Pusks Akadmia otthonban vendgszerepelnek.

A kt csapat legutbb a jelenlegi idnyt megelz nyri felkszls sorn tallkozott, amikor is jnius 30-n a Groupama Arnban tbb mint tezer nz eltt Myrto Uzuni bntetjnek ksznheten 0:1-es veresget szenvedtnk. A MOL Arnban legutbb pontosan hrom vvel azt a meccset megelzen, 2018. jnius 30-n csaptunk ssze, 8400 szurkol eltt. Akkor csapatunk 1:0-s sikerrl Erik Painda tallata dnttt.

A DAC 1904 Ferencvros felkszlsi tallkozt 2022. janur 19-n, 16:30-tl rendezik a MOL Arnban, jtkvezetk Ki Pozor, tofk.

A szurkoli tmutatt itt olvashatjk.

A belpjegyek rtkestse htfn kezddtt, minden tudnivalt itt tall.

A mrkzst hivatalos YouTube-csatornnkon s Facebook profilunkon is lben kvethetik.