Elzetes

A DAC-Ligetfalu felkszlsi mrkzs eltt

A DAC-Ligetfalu felkszlsi mrkzs eltt

A-CSAPAT
|
Elzetes
| p 14.1.2022, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern
article_bannerarticle_banner

Szombat dleltt a tli felkszls els tallkozjn a msodosztly 7. helyezettjvel mrjk ssze az ernket. Az sszecsapst a MOL Akadmin rendezik 10:00 rai kezdettel, nzk eltt.

A MOL Akadmia ad otthont a holnapi els tli felkszlsi mrkzsnknek. A srga-kkek ellenfele a msodik vonal szi hetedik helyezettje, az FC Ligetfalu (Petralka) lesz.

Az FC Ligetfalut 1898-ban alaptottk Pozsonyi Torna Egyeslet (PTE) nven, amely Pozsony legrgibb s Szlovkia msodik legidsebb klubja. A legnagyobb sikereit a harmadik vezred elejn rte el: a 2004/05-s s a 2007/08-as szezonban bajnoki cmet nnepelhetett, hromszor diadalmaskodott a Szlovk Kupban (1988 Inter ZS nven, 2004 s 2008).

2005 szn emlkezeteset alaktottak a Bajnokok Ligjban, egszen a csoportkrig jutva, ahol a milni Inter, Az FC Porto s a Glasgow Rangers alkotta kvartett 3. helyn vgeztek. Ennek ksznheten bejutottak az UEFA-kupa legjobb 32 grdja kz, ahol a Levszki Szfia bcsztatta ket. A mai napig k az utols olyan szlovkiai klubcsapat, amely megrte a kupatavaszt valamelyik eurpai sorozatban.

2008-ban tvozott az akkori tulajdonos, s a klub fokozatosan egszen a harmadik ligig sllyedt. Egy nehz idszakot kveten 2014-ben j fejezett kezddtt szmukra, amikor is az FC Ligetfalu Akadmia (FC Petralka Akadmia) nv alatt egy j klub jtt ltre. A felnttcsapatot egszen az 5. ligig soroltk vissza, ahonnan fokozatosan a msodosztlyig kzdttk fel magukat, ahol a negyedik idnyket tltik. A 2018/19-es szezonban joncknt a 8., a csonka 2019/20-asban a tizennegyedik, mg legutbb a kilencedik helyen vgeztek.

Mrio Auxt aki egyttal a szlovk huszonegy ven alatti nemzeti csapat segdedzjeknt is dolgozik vezetedz vdencei a 7. helyen telelnek. A grda legeredmnyesebb jtkosai az egyarnt nyolcglos Boris Turk s Haris Harba. A Ligetfalu janur 10-n, htfn kezdte meg a tli felkszlst, s hozznk hasonlan szmukra is a holnapi lesz az idei v els megmrettetse.

A DAC 1904 FC Ligetfalu felkszlsi tallkozt 2022. janur 15-n, 10:00-tl rendezik, jtkvezetk Ruc Pozor, Lalo.

A holnapi sszecsapsra a szurkolk is kiltogathatnak, mghozz a kvetkez felttelek mellett:

A tallkozt a MOL Akadmia 1-es szm plyjn rendezik, a belps ingyenes. A hatlyos elrsok alapjn a holnapi mrkzst 100 szurkol tekintheti meg.

A szurkoli rszvtel csak OP rezsimben (beoltottak, betegsget tvszelk), illetve 12 ven alatti gyermekek szmra lehetsges.

A beoltottsgrl/betegsg lekzdsrl szl dokumentumot a szemlyi igazolvnnyal egytt az Akadmia terletre val belpskor kell felmutatni. Ktelez az FFP2-es maszk viselete.

Megkrjk a szurkolkat, hogy parkolsra az egykori cukorgyr kijellt parkoljt hasznljk a Bcsi ton, illetve ennek megtltse utn lltsk le gpjrmveiket a Bcsi t mentn. Krjk, kvessk a rendezk utastsait!

Belps a sorompnl, illetve az onnan kb. 100 mterre tallhat kiskapun (a Karcsai t irnyban) t lehetsges. Kapunyits 45 perccel a mrkzs kezdete eltt (9:15). A szurkolkat a megengedett kapacitsig rkezsi sorrendben tudjuk beengedni.

Az Akadmia egsz terletn tilos a dohnyzs, az alkoholtartalm italok s a tkmag fogyasztsa.

A mrkzst hivatalos YouTube-csatornnkon s Facebook profilunkon is lben kvethetik.