Előzetes

A DAC-Ligetfalu felkészülési mérkőzés előtt

A DAC-Ligetfalu felkészülési mérkőzés előtt

A-CSAPAT
|
Előzetes
| pé 14.1.2022, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner
article_banner

Szombat délelőtt a téli felkészülés első találkozóján a másodosztály 7. helyezettjével mérjük össze az erőnket. Az összecsapást a MOL Akadémián rendezik 10:00 órai kezdettel, nézők előtt.

A MOL Akadémia ad otthont a holnapi első téli felkészülési mérkőzésünknek. A sárga-kékek ellenfele a második vonal őszi hetedik helyezettje, az FC Ligetfalu (Petržalka) lesz.

Az FC Ligetfalut 1898-ban alapították Pozsonyi Torna Egyesület (PTE) néven, amely Pozsony legrégibb és Szlovákia második legidősebb klubja. A legnagyobb sikereit a harmadik évezred elején érte el: a 2004/05-ös és a 2007/08-as szezonban bajnoki címet ünnepelhetett, háromszor diadalmaskodott a Szlovák Kupában (1988 – Inter ZŤS néven, 2004 és 2008).

2005 őszén emlékezeteset alakítottak a Bajnokok Ligájában, egészen a csoportkörig jutva, ahol a milánói Inter, Az FC Porto és a Glasgow Rangers alkotta kvartett 3. helyén végeztek. Ennek köszönhetően bejutottak az UEFA-kupa legjobb 32 gárdája közé, ahol a Levszki Szófia búcsúztatta őket. A mai napig ők az utolsó olyan szlovákiai klubcsapat, amely megérte a kupatavaszt valamelyik európai sorozatban.

2008-ban távozott az akkori tulajdonos, és a klub fokozatosan egészen a harmadik ligáig süllyedt. Egy nehéz időszakot követően 2014-ben új fejezett kezdődött számukra, amikor is az FC Ligetfalu Akadémia (FC Petržalka Akadémia) név alatt egy új klub jött létre. A felnőttcsapatot egészen az 5. ligáig sorolták vissza, ahonnan fokozatosan a másodosztályig küzdötték fel magukat, ahol a negyedik idényüket töltik. A 2018/19-es szezonban újoncként a 8., a csonka 2019/20-asban a tizennegyedik, míg legutóbb a kilencedik helyen végeztek.

Mário Auxt – aki egyúttal a szlovák huszonegy éven alatti nemzeti csapat segédedzőjeként is dolgozik – vezetőedző védencei a 7. helyen telelnek. A gárda legeredményesebb játékosai az egyaránt nyolcgólos Boris Turčák és Haris Harba. A Ligetfalu január 10-én, hétfőn kezdte meg a téli felkészülést, és hozzánk hasonlóan számukra is a holnapi lesz az idei év első megmérettetése.

A DAC 1904 – FC Ligetfalu felkészülési találkozót 2022. január 15-én, 10:00-tól rendezik, játékvezetők Ruc – Pozor, Lalo.

A holnapi összecsapásra a szurkolók is kilátogathatnak, méghozzá a következő feltételek mellett:

A találkozót a MOL Akadémia 1-es számú pályáján rendezik, a belépés ingyenes. A hatályos előírások alapján a holnapi mérkőzést 100 szurkoló tekintheti meg.

A szurkolói részvétel csak OP rezsimben (beoltottak, betegséget átvészelők), illetve 12 éven alatti gyermekek számára lehetséges.

A beoltottságról/betegség leküzdéséről szóló dokumentumot a személyi igazolvánnyal együtt az Akadémia területére való belépéskor kell felmutatni. Kötelező az FFP2-es maszk viselete.

Megkérjük a szurkolókat, hogy parkolásra az egykori cukorgyár kijelölt parkolóját használják a Bécsi úton, illetve ennek megtöltése után állítsák le gépjárműveiket a Bécsi út mentén. Kérjük, kövessék a rendezők utasításait!

Belépés a sorompónál, illetve az onnan kb. 100 méterre található kiskapun (a Karcsai út irányában) át lehetséges. Kapunyitás 45 perccel a mérkőzés kezdete előtt (9:15). A szurkolókat a megengedett kapacitásig érkezési sorrendben tudjuk beengedni.

Az Akadémia egész területén tilos a dohányzás, az alkoholtartalmú italok és a tökmag fogyasztása.

A mérkőzést hivatalos YouTube-csatornánkon és Facebook profilunkon is élőben követhetik.