Interjú

Nikola Krstović: 87 percen át domináltunk

Nikola Krstović: 87 percen át domináltunk

A-CSAPAT
|
Interjú
| hé 17.1.2022, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner
article_banner

„Egészen jó érzésem van a teljesítményemmel kapcsolatban, kétszer is sikerült betalálnom. Bízom benne, hogy ebben a szellemben folytatom tovább.” Nikola Krstović szombaton a Ligetfalu elleni mérkőzésen 9 lövési kísérlettel is próbálkozott, amelyek közül 7 talált kaput.

„A szombati volt a felkészülés első meccse, amelyen jó teljesítményt nyújtottunk. Lényegében a harmadik perctől – amikor egy kisebb koncentráció-kiesés miatt hátrányba kerültünk – a lefújásig domináltunk. Úgy futballoztunk, ahogy azt a vezetőedző elvárja tőlünk. A találkozó előtt azt gondoltam, nem bírom végig a 90 percet, de aztán képes voltam a hármas sípszóig a pályán maradni” – mondta Nikola Krstović a DAC-Ligetfalu (5:1) összecsapást követően, amelyen csapatunk negyedik és ötödik találatát szerezte. Főként a második gólja volt mutatós. A Crvena zvezda egykori támadójának, aki tavaly szeptember elején érkezett Dunaszerdahelyre, a másodosztály hetedik helyezettje elleni meccs volt az első felkészülési összecsapása a színeinkben.

A 21 éves montenegrói csatár volt a DAC két olyan játékosának egyike, akik szombaton 90 percet futballozhattak. A másik Yhoan Andzouana volt. Pont Krstović foglalkoztatta legtöbbet az ellenfél kapusát: összességében 9 lövési kísérlet fűződik a nevéhez, amelyek közül 7 talált kaput – az utolsó kettőből gól is lett. Ezen kívül Andrejs Ciganiks a 2:1-es vezetést megszerző találatánál is Krstović adta a gólpasszt. „Egészen jó érzésem van a teljesítményemmel kapcsolatban, kétszer is sikerült betalálnom. Bízom benne, hogy ebben a szellemben folytatom tovább. Az első gólomnál Andrej Fábrytól kaptam egy remek passzt, amely után már nem volt nehéz dolgom. A másodiknál Andrija Balić átadása után találtam be kapásból. Kicsit azonban mérges vagyok Andrijára, amiért nem engedte, hogy én végezhessem el a tizenegyest, megfosztva a mesterhármas lehetőségétől (nevet). Ennyi helyzetet és kapura lövést hozó meccset már régóta nem éltem át, legutóbb talán még az ifjúsági korosztályos csapatban” – mutatott rá a tényre, hogy a 90 perc alatt játékosaink összesen 34 alkalommal tüzeltek kapura, amelyek közül 21 el is találta azt.

A tegnapi szabadnap után csapatunk mától tovább folytatja a téli felkészülést. A vasárnapi törökországi repülőút előtt még egy barátságos meccset abszolvál a DAC, amelyen szerdán 16:30 órai kezdettel a Ferencvárost fogadjuk a MOL Arénában. „A felkészülés kezdete óta sok időt töltünk együtt a srácokkal. Mindegyik felkészülés nehéz, de egyúttal fontos is, hiszen szeretnénk a lehető legjobban felkészülni a szezon tavaszi felére. Már várjuk a szerdai találkozót, amelyen egy minőségi együttessel találkozunk. Bízom benne, hogy ismét sikerül jó teljesítményt nyújtanunk, és megfelelő eredményt elérnünk az európai kupasorozatok csoportkörének a résztvevője ellen” – tette hozzá a montenegrói élvonal 2018/19-es kiírásának legjobb góllövője.