Elzetes

A DAC-Nagyszombat kupamrkzs eltt

A DAC-Nagyszombat kupamrkzs eltt

Elzetes
| ke 29.10.2019, Krisztin Nagy

Csapatunk a Slovnaft Cup nyolcaddntjnek keretn bell a sorozat cmvdjvel mrkzik. A DAC-Nagyszombat sszecsaps szerdn 18:00 rakor kezddik.

article_bannerarticle_banner

Kt s fl v utn jra otthon

A 2014/15-s kirs eltt tszervezsen ment keresztl a Slovnaft Cup, amelynek ksznheten a regionlis bajnoksgokban szerepl egyttesek is elindulhatnak a kupban. Azta 29 mrkzst jtszottunk, ezek kzl mindssze ngyet otthon. A Poprd elleni legutols hazai tallkoznk ta immr tbb mint kt s fl v telt el!

A jelenlegi szezonban fokozatosan negyedik, harmadik s tdik ligs ellenfeleket bcsztattunk. A nyolcaddnt sorsolsa egy msik lvonalbeli grdval hozott minket ssze, radsul egy kerleti rangad keretben a mrciusi negyeddntbe val bejutsrt holnap este a kupa cmvdjvel, a nagyszombati Spartakkal csapunk ssze.

Ebben a hnapban mr egyszer tallkoztunk a piros-feketkkel. A Fortuna Liga 11. forduljban a DAC vget vetett az t s fl vig tart nagyszombati pontnsgnek, s Fbry, illetve Vida Kristopher gljaival 2:1-s sikert arattunk. A bajnoksghoz hasonlan a hazai kupaporondon is a leggyakoribb ellenfeleink kz tartozik a Spartak, hiszen immr 35 ve folyamatosan tallkozunk velk. Holnap tizedik alkalommal csap ssze a kt csapat az egyms elleni mrkzsek teljes ttekintse itt tallhat.

A holnapi prharc fontossgrl nem kell tl sok szt ejteni, radsul ezt az a tny is tovbb fokozza, hogy a Slovnaft Cup versenykirsa szerint egszen a negyeddntig egy mrkzsen dl el a tovbbjut kilte. Dntetlen esetn nincs hosszabbts, rgtn kvetkezik a tizenegyesprbaj. Ezt a jtkosok is tudatostjk, akik mr nagyon vrjk a kerleti rangadt. A leginkbb taln a nagyszombati nevels Matej Oravec. Vasrnap lben nztem meg a Nagyszombat Zsolna elleni mrkzst, s tovbbra is az vonatkozik rjuk, amit az egyms elleni tallkozt kveten is mondtam. Az j edz rkezse ta nagyon tmad szellemben futballoznak, teht sok glra szmtok s bzom benne, hogy mind az hljukban landol. Szerintem egy nagyon sznvonalas meccs lesz, minden bizonnyal sokat kell majd futnunk s remnyeim szerint gyznk is. Szmomra biztosan ms lesz a holnapi sszecsaps. Nagyszombatban nttem fel, lnyegben az egsz eddigi plyafutsomat ott tltttem. Egy klnleges tallkoz lesz sok nz eltt, amit mr nagyon vrok mondta a 21 ven alatti vlogatott labdarg.

Hogyan jutottak el idig?

DAC:
2. fordul: FK Padkc (IV. liga) - DAC 0:4 (0:1)
Glszerzk: Vida M. 2, Taiwo, Kruliak 11 m
3. fordul: FTC Flek (III. liga) - DAC 0:0, bntetkkel 5:6
4. fordul: TJ Drustevnk Radim (V. liga) - DAC 0:2 (0:0)
Glszerzk: Ramirez, Beskorovainyi

Nagyszombat:
2. fordul: TJ Jednota Zsolnabnfalva (III. liga) - Nagyszombat 2:3 (0:0)
Glszerzk: Mesk, Lovat, Sobczyk
3. fordul: TJ Karszn (III. liga) - Nagyszombat 0:4 (0:3)
Glszerzk: Tavares, kelemen, Dangubi, Mitrea 11 m
4. fordul: TJ Drustevnk Jc (V. liga) - Nagyszombat 0:8 (0:2)
Glszerzk: Dangubi 3, Sobczyk 2, Horvt, Yilmaz, Mihlek

A Slovnaft Cup 5., nyolcaddnts forduljnak az FC DAC 1904 FC Spartak Nagyszombat mrkzse holnap 18:00 rakor kezddik, jtkvezetk Smolk Hancko, Pozor.