Hír

A Rózsahegyet fogadjuk a Slovnaft Cup negyeddöntőjében

A Rózsahegyet fogadjuk a Slovnaft Cup negyeddöntőjében

A-CSAPAT
|
Hír
| sze 6.12.2023, Nagy Krisztián
article_banner
article_banner
article_banner

Hazai pályán a Rózsahegy ellen küzdünk meg a legjobb négy közé jutásért.

A Szlovák labdarúgó-szövetség székházában tartották ma a hazai kupasorozat, a Slovnaft Cup negyeddöntőjének a sorsolását. A nyolcaddöntőhöz hasonlóan, ebben a fázisban sem érvényes már a területi szétosztás és a Niké Ligás csapatok kiemelése.

A SC nyolcad- és negyeddöntőjében az a szabály, hogy a legalább két osztálybeli különbségű csapatok párosításánál az alacsonyabb osztályú együttes otthonában rendezik meg az összecsapást. Ezt azért fontos hangsúlyozni, mert a versenyben maradt 10 csapatból kilenc élvonalbeli, egy pedig harmadik ligás – Héthárs (Lipany).

A negyeddöntő hivatalos játéknapja 2024. február 28-a. Arról, hogy valóban ezen a napon lépünk-e pályára, később születik döntés.

A legjobb négy közé jutásért végül a Niké liga jelenlegi 8. helyezettje, az MFK Rózsahegy (Ružomberok) ellen küzdünk meg, méghozzá a MOL Arénában.

A liptói gárda is négy akadályon van már túl az idei kupasorozatban, kétszer vendégként, kétszer hazaiként játszottak. A 2. fordulóban Turócdivéken (Diviaky, V. liga) nyertek 4:0-ra, következett egy 3:0-ás győzelem Zubrohlaván (Zubrohlava, IV. liga), majd odahaza tizenegyesekkel búcsúztatták a II. ligás Liptószentmiklós (Liptovský Mikuláš) együttesét. A nyolcaddöntőben a rózsahegyi műfüves pályán 2:0-ra verték a szintén II. ligában szereplő FK Pohronie csapatát.

A Slovnaft Cup versenykiírása szerint egészen a negyeddöntőkig egy mérkőzésen dől el a továbbjutó kiléte. Döntetlen eredmény esetén nincs hosszabbítás, hanem rögtön a tizenegyespárbaj következik.

A nyolcaddöntő párosításai:

DAC 1904 - Ružomberok
Slovan Bratislava/Žilina - Podbrezová
Lipany - Skalica
Michalovce - FC Košice/Trnava
(megj.: a nyolcaddöntőből elhalasztott Kassa-Nagyszombat mérkőzést 2024. február 3-á rendezik, míg a Slovan-Zsolna találkozónak még nincs kijelölt időpontja)