Interjú

Abdulrahman Taiwo: Tanulnunk kell ebből a vereségből

Abdulrahman Taiwo: Tanulnunk kell ebből a vereségből

A-CSAPAT
|
Interjú
| hé 26.7.2021, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő

„Az ellenfél tizenhatosában a legkockázatosabb párharcokba is hajlandó vagyok belemenni a gólszerzés érdekében.” Abdulrahman Taiwo szerezte csapatunk első találatát az új szezonban.

„Szerintem balszerencsés meccset játszottunk, főleg az első két gól volt elkerülhető. A hosszú utazás miatti fáradtság sem lehet kifogás. Mindannyiunk számára váratlan eredmény született, de mindenesetre tanulnunk kell belőle. A következő összecsapásokon sokkal jobb teljesítményt kell nyújtanunk” – állapította meg a bajnokság nyitófordulójában a Nagymihály otthonában elszenvedett 1:4-es vereséget követően szezonbeli első, tétmérkőzésen lőtt gólunk szerzője, Abdulrahman Taiwo. „Egyszerűen balszerencsénk volt, hiszen az ellenfél semmi különlegeset sem mutatott, csak várt a hibáinkra, amelyeket aztán a gyors ellentámadásai után meg is büntetett.”

Taiwo az 56. élvonalbeli mérkőzésén a 18. találatát jegyezte, amelyek közül hatot tavaly ősszel pont nagymihályi színekben szerzett, ahol vendégjátékosként futballozott. A tegnapit követően 30 találkozón 9 szerzett gól a nigériai csatár dunaszerdahelyi mérlege. A Zemplénben elért találata közben – amellyel 1:3-ra szépítettünk – alaposan meglepte a nézőket, hiszen túlugrotta a hazaiak kapusát. „Az ellenfél tizenhatosában a legkockázatosabb párharcokba is hajlandó vagyok belemenni a gólszerzés érdekében. Végül azonban vereséget szenvedtünk, így nem volt miért örülni a találatomnak. Az egész öltöző szomorú.”

Azt mondják, egy támadó számára minden gól fontos. Hányszor szeretne Taiwo betalálni az új idényben? „Számomra elsősorban az a fontos, hogy a góljaim pontokat és győzelmeket érjenek. Ez jelenti számomra a legnagyobb motivációt. A videóelemzőnk, Tristan Thomas jóslata szerint legalább 20-25-t lövök, amit mindenképpen elfogadnék. Viszont lépésről lépésre kell haladnom, minden nappal javulni szeretnék, és elsősorban a vezetőedzőnek bizonyítani a tudásom.”

Csütörtökön az EKL előselejtezőjének 2. fordulójában a Partizan Belgrádot fogadjuk a visszavágón. Bízzunk benne, hogy a tegnapi eredmény nem lesz negatív hatással a csapatra a fontos csata előtt. „A nagymihályi vereség megmutatta, miben kell még javulnunk. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető legjobban felkészüljünk az európai kupameccsre, amelyen szeretnénk kiharcolni a továbbjutást.”

article_bannerarticle_banner