🏟 Vsrolj jegyet a DAC - Zsolna mrkzsre, rplis 21-n, 19:30-tl a MOL Arnban!      -3️⃣0️⃣% Brletes szurkolinkat a Zsolna elleni meccsnapon 30%-os rkedvezmnnyel vrjk kijellt termkeink a DAC store-ban s e-shopunkon. 👕 Bjj bele Legendrium ruhakollekcink legjabb darabjaiba! 💳 Regisztrlj a FANPORTAL-ra s tltsd fel a Cashless-ed online!
Hr

Alex Mendez a DAC jtkosa

Alex Mendez a DAC jtkosa

Hr
| h 19.12.2022, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

A huszonegy ves spanyol balhtvd, Alejandro Mendez Garcia Nagymihlybl igazol hozznk.

article_bannerarticle_banner

A grg tmad, Ioannis Niarchos utn egy jabb erstst rkezik hozznk, ezttal a vdelembe. Alejandro Alex Mendez Garcia vgleg a DAC jtkosa lett, 2026. jnius 30-ig szl szerzdst ktve klubunkkal. A huszonegy esztends spanyol balbekket a Nagymihly egyttestl igazoltuk.

Az utbbi kt vben Szlovkiban futballoztam s volt lehetsgem meggyzdni arrl, hogy a DAC egy nagy klub. Nagyon rlk a Dunaszerdahelyre val rkezsemnek, ez egy remek lps a plyafutsomban. Amikor az gynkm felhvott s elmondta, lehetsgem nylik a DAC-hoz igazolni, egyrtelmen fogalmaztam neki: igen, menni akarok. Igyekezni fogok a lehet legjobban a csapat segtsgre lenni, hogy kzsen sikereket rjnk el jelentette ki Alex Mendez, aki a baloldali vd pozcijban futballozik. Tudom, hogy a kezdcsapatbeli helyekrt foly kzdelem nem lesz knny, mivel Eric Davis szmomra az egsz bajnoksg egyik legjobb jtkosa s a balhtvd posztjn Yhoan Andzouana is remekl teljestett. Azonban bzom benne, hogy amennyiben ugyanolyan teljestmnyt fogok nyjtani, mint az eddigi plyafutsom sorn, lehetsget kapok a kezd tizenegyben s erstst jelentek majd a csapat szmra.

Alex Mendez (szl. 2001. jlius 28-n) Elche vrosban szletett s az ottani CF Celtic neveltje. Ksbb az otthontl nem messze tallhat CD Alcoyano akadmijn pallrozdott, ahonnan 2020 janurjban az MFK Zempln Nagymihly grdjhoz igazolt. A kelet-szlovkiai egyttesben ngy szezon sorn 65 alkalommal lpett plyra a Fortuna Ligban, htszer a Slovnaft Cup-ban is szerepet kapott. j szerzemnynk azon kt meznyjtkos egyike, aki sszel mindvgig plyn voltak a szlovk lvonalban. Az sz vgeztvel csapatunkkal edzett s a pozsonyi Slovan elleni felkszlsi tallkozn plyra is lpett. Mendez lett klubunk trtnetnek els spanyol labdargja.

rlnk Alex Mendez leigazolsnak. A vdelem baloldalra rkezik, s nemcsak a korbeli, de a fizikai, fleg a gyorsasgi-kitartsi s a technikai elvrsainkat is teljesti. Remlhetleg jl beilleszkedik majd a csapatba s megnveli a konkurenciaharcot a vdelem bal oldaln, ahol erre nagy szksgnk van osztotta meg gondolatait Adrian Gua vezetedz.

Alex egy modern s gyors balhtvd, aki magban tvzi a tmadimpulzusokat s a vdekezs irnti felelssget. Tbb helyzetben is feltrkpezhettk t, ltunk benne fejldsi lehetsget. Minimlis adaptcis idre lesz szksge, mivel ismeri a bajnoksgot, mi pedig knytelenek voltunk megersteni a csapatot a balhtvd pozcijban, mivel Davis hinyban a szezon kezdettl kszkdnk azon a poszton tette hozz a DAC sportigazgatja, Jan Van Daele.

Alex, dvzlnk a DAC- ban s sok sikert kvnunk!