Interjú

Andrej Fábry: A futballban minden megtörténhet

A 22 éves támadó középpályás 15 bajnokit és 3 gólt jegyzett az őszi idényben.

„Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, ami így is volt eltervezve, gyakorlatilag semmit sem engedélyeztünk az ellenfélnek. Voltak lehetőségeink, kihagytuk a tizenegyest, ami megesik. Talán, ha belőjük a büntetőt, akkor máshogy alakult volna az összecsapás. A második játékrészt nem indítottuk annyira jól, egy hiba után kaptunk egy elkerülhető gólt, amit talán egy szabálytalanság előzött meg. Mindenesetre alaposan ki kell elemeznünk azt a szituációt. Azt követően már nem jelentettünk nagy veszélyt az ellenfél kapujára. A meccs vége felé kinyitottunk, így a hazaiak gyors ellentámadásokat vezethettek, amelyeknél Martin Jedlička tartotta meg a csapatot” – nyilatkozta a Slovan-DAC (2:0) rangadó után Andrej Fábry, aki a hivatalos statisztikák szerint a legtöbbet futotta a tegnapi mérkőzésen – pontosan 12 773 métert.

„Ez a rangadó mindig más, mint a sima meccsek, egy ilyen derbi minden játékost jobb teljesítményre sarkall. A Slovan fantasztikus védelemmel és kiváló képességű futballistákkal rendelkezik és éreztük is, hogy nehezebb dolgunk lesz, mint a bajnokság többi csapatával szemben. Első alkalommal léptem pályára a felújított Téglamezei stadionban, ami nagy élmény volt számomra. A pálya talaja nem volt a legjobb állapotban, mert sok mérkőzést rendeztek itt az ősz folyamán,” mondta a nyitrai nevelésű labdarúgó, aki a nyáron Jablonecból érkezett Dunaszerdahelyre, egyéves kölcsönjátékra. „Eddig elégedett vagyok Dunaszerdahelyen, hiszen itt folyamatosan játéklehetőséget kapok. Remek az itteni közösség és az edzéskörülmények is kiemelkedők. Személy szerint elégedett vagyok a szezon őszi felével, ami pedig a csapatot illeti, szép a második hely. Az idény tavaszi részében igyekszünk majd nyomást gyakorolni a Slovanra. Bár tízpontos hátrányban vagyunk velük szemben, a futballban minden megtörténhet. A csapatunk egy nagy családhoz hasonlít, egyikünk a másikunkat húzza előre.”

Fábryt arról is kérdeztük, mik a tervei a téli pihenőre. „Az első hetet a regenerációnak szentelem, pihenni fogok, elutazom valahova a családommal, azt követően pedig edzeni fogok és felkészülni a szezon tavaszi felére. Biztosan kapunk egyéni edzésterveket is. A karácsonyt pedig a családdal töltöm majd és ellátogatok a nagymamámhoz is.”

Kapcsolódó hírek

Mérkőzés
Hír

Boa, képes vagy rá!

szerda 11.12.
Fotók
Szurkolók