Hr

Andrezinho a tmadsor j erstse

Andrezinho a tmadsor j erstse

Hr
| p 28.1.2022, Krisztin Nagy

A portugl tmad kzpplys a msodosztly Mafra egyttestl igazolt hozznk.

article_bannerarticle_banner

Andr Miguel Pinto Lopes, mvsznevn Andrezinho csapatunk msodik tli erstse. A leggyakrabban a jobbszlen futballoz, huszont ves (szl. 1996. december 1-jn) jtkost kivsrolta a DAC a msodik ligs portugl Clube Desportivo Mafra grdjnl rvnyes szerzdsbl.

A Lisszabonhoz kzeli Carregado vrosbl szrmaz labdarg odahaza kezdte a plyafutst, majd a Benfica Lisszabon akadmijn pallrozdott. Tizennyolc vesen az FC Alverca futballistja lett, ahol s harmadosztlyban szerepl felnttcsapatnak lett a stabil tagja. Ezt kveten kt vet hzott le a msodik ligs Casa Pia grdjban, 2020 nyarn pedig a szintn msodosztly CD Mafra igazolta le. Itt msfl v alatt 57 mrkzsen lpett plyra, ezeken 10 gl s 4 glpassz szerepel a neve mellett.

A techniks, jobblbas jtkos Alex Pinto utn a keret msodik portuglja lesz, szerzdse 2023. jnius 30-ig szl. A kontraktus tovbbi ktves opcit is tartalmaz.

Nagyon boldog vagyok, hogy egy olyan ambicizus klubhoz igazolhattam, mint a DAC. Meggyzdsem, hogy ez a megfelel hely a jvm szmra. Bzom benne, hogy kzsen sok rmt s nneplst lnk majd t, s hogy sikerl elhdtanunk a bajnoki cmet jelentette ki a szerzdsnek alrsa utn Andrezinho, aki idkzben mr csatlakozott is a Belekben edztboroz csapattrsaihoz.

Andrezinho kpessgei, tehetsge s eddigi plyafutsa az ers portugl msodik ligban arrl gyztek meg minket, hogy rdemes t kivsrolnunk a szerzdsbl. Szemlyben egy olyan techniks, j kpessg s mr kell tapasztalattal rendelkez offenzv jtkost igazoltunk, aki egybl a csapat segtsgre lehet. Sok sikeres pillanatot kvnunk neki a DAC szneiben dvzlte csapatunk legfrissebb erstst Jan Van Daele sportigazgat.