Interj

Andrija Bali: Egytt tmadni, egytt vdekezni

Andrija Bali: Egytt tmadni, egytt vdekezni

Interj
| p 7.5.2021, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

Mi elssorban sajt magunkra sszpontostunk. A horvt kzpplys bszke a Slovan ellen szerzett szi gljra, de mr nem foglalkozik vele tl sokat.

article_bannerarticle_banner

Mit mondasz a bajnoki tblzat llsra hrom fordulval a szezon vge eltt?
Mg minden nyitott. A Slovannak htpontos elnye van velnk szemben, neknk pedig t a Nagyszombat eltt. Ez egy bonyolult helyzet, senki sem engedhet meg magnak pontvesztst. Felkszltek s eltkltek vagyunk megnyerni a mindhrom htralev sszecsapst. A szurkolk szmra bizonyosan j, hogy a bajnoksg egszen a vgig kilezett.

A Slovan vezeti a bajnoksgot s bejutott a kupadntbe is, m a sajtban edzcsert rebesgetnek. Figyelitek a legkzelebbi ellenfelnk hza tjrl rkez informcikat?
Igen, ezt n is hallottam, de nem igazn oldom. Mi elssorban sajt magunkra s a mi munknkra sszpontostunk. Le akarjuk vgre gyzni a Slovant, mivel ebben a szezonban csak kt pontot szereztnk ellenk, kt dntetlen alkalmval.

Szerinted mik a Slovan erssgei?
Tbb tapasztalt futballistval is rendelkeznek, s gyakran csak annyit adnak ki magukbl, amennyi a gyzelemhez szksges. Kpesek egyetlen gllal megnyerni a meccseket, ami fleg a tapasztalat fggvnye. Velnk sszehasonltva a jtkosok minsgben nem ltok nagy eltrst.

Kit tartasz a Slovan legveszlyesebb jtkosnak?
Rgtn hrom nevet is mondok. A szlsk, Ratao, Moha s Daniel.

Hogyan lehetnk sikeresek a vasrnapi rangadn?
Fontos lesz, hogy az els perctl kezdve sszpontostsunk a teljestmnynkre. Legutbb rosszul kezdtnk az ellenfl otthonban, az els tz percben kt glt is kaptunk, ezt pedig mr nagyon nehz behozni. Kompaktabban kell futballozunk, az egsz csapatnak egytt kell tmadnia s vdekeznie is. Ha egysgesen futballozunk, van eslynk a sikerre. Nem szvesen engednnk, hogy vasrnap bajnoki cmet nnepeljen a Slovan.

A DAC hrom olyan jtkosnak vagy az egyike, aki az idei szezonban betallt a Slovan ellen, radsul az oktberi hnap gljnak djt is elnyerted azzal a gllal. Fel szoktad idzni azt a pillanatot?
Nem igazn. Az mr a mlt, azta pedig sok meccset lejtszottunk. Viszont bszke vagyok a szabadrgsbl szerzett glomra. Nem lenne ellenemre, ha vasrnap is sikerlne betallnom.

A Slovan nhny olyan jtkossal is rendelkezik, akik az egykori Jugoszlvia terletrl szrmaznak. Kapcsolatban vagy velk?
Nem, de az egyms elleni tallkozk utn vltunk nhny szt a plyn.

Milyen eredmnnyel r vget a vasrnapi rangad?
Azt nem tudom, neknk elssorban a lehet legjobban fel kell kszlnnk s mindent megtenni, amire csak kpesek vagyunk. Megltjuk, vgl ez mire lesz elg.