Mrkzs

BESZMOL: Atromitosz - DAC 3:2 (2:0)

BESZMOL: Atromitosz - DAC 3:2 (2:0)

Mrkzs
| cs 1.8.2019, Kiss Balzs

Emelt fvel tvozunk az Eurpa-ligbl. Mg 2:0-s hazai vezets utn is vissza tudtunk jnni a meccsbe, s megcsillant elttnk a tovbbjuts remnye, de a vgn az athniak nnepelhettek, s 5:3-as sszestssel k mennek tovbb.

article_bannerarticle_banner

Nem kirndulni, hanem gyzni jttnk Athnba nyilatkozta a mrkzs eltt egy nappal a sajtnak kapusunk, Martin Jedlika. De azt is tudta, hogy a gyzelem namgban mg nem elg, legalbb ktglos siker kell a biztos tovbbjutshoz. A csapatot pokoli hsg fogadta a grg fvrosban, a hsgrzet a meccs idpontjban is meghaladta a 40 C fokot. Peter Hyballa viszont pontosan tudta, mire kell felkszteni a csapatt. A MOL Arnban plyra kldtt kezdhz kpest kt csert hajtott vgre a mester: Davis helyett Blackman, Divkovi helyett pedig Taiwo lpett plyra a kezd spsztl kezdve.

Mi kezdtk aktvabban Kalmr fejese a 19. percben be is akadhatott volna, ha pontosabban cloz , de mintha csak ugyanabbl a kottbl jtszottk volna a meccset, mint egy httel korbban: hiba voltak jobbak a statisztikai mutatink, a glokat mgsem mi lttk. Az els hsz percben komoly helyzetet nem dolgozott ki egyik csapat sem, de a 22. percben Katranis rvn megszerezte a vezetst az Atromitosz 1:0. Vdsorunkat rendesen beltette a hintba, Jedlika pedig mr tehetetlen volt. A gl a hellnek els egszsges tmadsbl szletett, s gy gondoltk, ha egyet rgtak, mirt ne rgjk be rgtn a msodikat is. A 28. percben Oravec buktatta a tizenhatosban Manoussost, a svd br pedig elg kzel llt az esethez, s habozs nlkl a mszpontra mutatott. A bntett maga a srtett vgezte el, s Manoussos nem tette meg neknk azt a szvessget, hogy hibzzon 2:0.

Ezzel eldlt, hogy hosszabbts mr biztos nem lesz, valamint, hogy hrom glt kellene, bermolni, bekotorni, bepcklni Megyeri kapujba. Mindegy, hogy hogyan, de hrmat. Ja, s egyet sem kapni kzben. Az els tallatra Ramireznek lett volna nagy sansza, de Kalmr remek passza utn lvs helyett a cselt vlasztotta rossz dnts volt. A msik oldalon Manoussos igencsak elemben rezte magt, jabb prblkozsa viszont nem tallta el a kaput. Vellios egy ollzs megmozduls sorn pedig a labdt, gy aztn maradt a hazai elny.

Hyballnak reaglnia kellett a ktglos htrnyra, ezrt melk helyett Vida Kristophert kldte fel a msodik flidre. Ellenfelnknek sehov sem kellett sietnie. Ronan szabadrgsbl prblkozott, Kotrna lvsre vllalkozott, de egyik jelenet utn sem rezdlt a hl. Nem gy Ramirez, aki viszont az 54. percben szptett 2:1. Azonnal visszajtt a remny, ht mg akkor, amikor pr msodperccel a kzpkezds utn Vida Kristopher azonnal kiegyenlthetett volna! A vendgszektorbl is azonnal jtt a Hajr, DAC! buzdts a mintegy 100 vendgdrukkertl.

A 67. percben nvelhettk volna elnyket a hazaiak, de Blackman az utols pillanatban mg tisztzni tudott. Kt perccel ezutn Taiwo vlhatott volna sztrr, de a csereknt bell Veselovsk beadsrl millimterekkel maradt le. Nagyon szp akci elzte meg a helyzetet, melybl Kalmr s Vida Kristopher is kivette a rszt. Ami nem ment helyzetbl, az viszont sszejtt bntetbl. Khila rgta fel Blackmant a 72. percben, a szablytalansgrt jr bntett pedig Kalmr vgta be Megyeri kapujba 2:2.

Ktglos htrnybl jttnk vissza a meccsbe! De mindssze t percig bizakodhattunk, mert egy rgztett szituci utn Risvanis ismt vezetshez juttatta az Atromitoszt 3:2. Mi pedig jfent ott voltunk, ahol a legelejn: jabb kt glt kellett volna szereznnk, de mr alig volt htra negyed rnk, hogy megdgnyzzk a grgket. Pedig meg is volt az eslynk, s megcsillant elttnk a remny, de Kalmr kapu kzeli ksrlett a glvonalrl vgtk ki, Vida Mt kapuba tart labdjt pedig bravrral hrtotta Megyeri Balzs. A rads perceiben Jedlika mutatott be hasonlt Manoussos prblkozsnl, Kalmr pedig mg a kapuft is eltallta, de a hl ugyancsak nem rezzent. Megprbltuk, az eslynk is megvolt r, de nem sikerlt.

Grg rm, srga-kk bnat rgtunk kt glt, de sajnos kaptunk is hrmat, ez pedig nem tette lehetv, hogy bejussunk a selejtez harmadik forduljba. Zeusz s Apolln is a hazaiakat segtette, s hiba jttnk fel egy glra a tovbbjuts kiharcolshoz, az Akropolisz fnyei az Atromitosz sikert hirdetik. A fvrosi grdra jv hten a Legia Vars vr, neknk pedig marad a bajnoksg s az augusztusban megkezdd hazai kupakzdelmet. Nincs mirt csggednnk, nem vallottunk szgyent, jvre pedig remlhetleg tovbb folytatjuk a menetelst.

Edzi rtkels:

Peter Hyballa (DAC): Gratullok az Atromitosznak a tovbbjutshoz. Az rtkels nagyon egyszer, az els 10-15 percben jk voltunk, aztn knny glt kaptunk: egy grg jtkos azt csinlt ngy embernkkel, amit csak akart. Utna jtt a tizenegyes, ami ugyan vitathatnak tnt, de bergtk, s 2:0-val vonultunk az ltzbe. A msodik flid mr nagyon tetszett, s bszke vagyok a fikra. 2:2-nl visszajtt a remny, jra megvolt az esly a tovbbjutsra. Remek volt a hazaiak kontrajtka, erre kszltnk is, viszont egyrtelmen mi jtszottunk szebben. Az els meccsen dlt el a prharc. Ngy meccs alatt nyolc glt kaptunk, ami tl sok a harmadik krbe jutshoz.

Yannisz Anasztasziou (Atromitosz): Nem voltam elgedett mindennel, amit ma bemutattunk, de a legfontosabb, hogy tovbbjutottunk. Az els flidben tbb j helyzetnk is volt, hogy megszerezzk a harmadik glt, de nem ltnk a lehetsgekkel. Ezekben a pillanatokban hinyzott a megfelel koncentrci, amin javtanunk kell. Mondtam a jtkosoknak az ltzben, hogy mindig a lefjs pillanatig kell sszpontostani. Az ellenfl mindkt meccsen veszlyes volt s ers. t gl esett, s a nzk remek futballt lthattak.

ATROMITOSZ FC - FC DAC 1904 3:2 (2:0)
Eurpa-liga, 2. selejtezkr, visszavg, Atromitos FC Stadium, 2019.08.01., 19:00
Jtkvezetk: Mohammed Al-Hakim (SWE) - Mehmet Culum (SWE), Fredrik Klyver (SWE)
Nzszm: 2450
Gllvk: 22. Katranis, 28. Manoussos (11m), 77. Risvanis ill. 54. Ramirez, 72. Kalmr (11m)
Srga lap: 44. Manoussos, 71. Katranis, ill. 59. Kotrna, 76. Kruilak, 84. Taiwo
DAC: Jedlika - Blackman (77. Blackman), Oravec (62. Veselovsk), Kruliak, Kotrna - Vida Mt - Ronan, Kalmr - Taiwo, Ramirez, melk (46. Vida K.)
Atromitosz: Megyeri - Kivrakidis, Risvanis, Goutas, Katranis - Madson, Charisis - Manoussos, Umbides (87. Natsos), Nsikulu (70. Farley) - Vellios (60. Khila)

A mrkzs statisztikja:
Labdatarts: 45% - 55%
Lvsek: kapura: 7:6, mell: 10:4
Szglet: 4:8
Les: 3:2