Hr

Az EKL play-offjnak eldntje: kedden a tabella 8. helyezettje ellen

Az EKL play-offjnak eldntje: kedden a tabella 8. helyezettje ellen

Hr
| sze 18.5.2022, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

A Ligs Klubok Unijnak elnksge dntst hozott az Eurpa Konferencia Ligban val szereplsrl dnt play-off lebonyoltsrl, amelyben a tblzat nyolcadik helyezettje lp a Szered helyre.

article_bannerarticle_banner

Ahogyan az ismert, a Szered nem kapott licencet a Fortuna Liga kvetkez idnyre, s mivel ez az eurpai kupasorozatokra is rvnyes, az KF csapata az Eurpa Konferencia Ligrt zajl play-offban sem indul el. Mindezt gy, hogy a szeredi egyttes az 5. helyen fejezte be a bajnoki kzdelmeket, ami trtnelmk legjobb eredmnye…

A Ligs Klubok Unijnak Elnksge ezrt a mai rendkvli lsen foglalkozott az Eurpa Konferencia Ligban val indulsrt vvott selejtez menetrendjvel. A DAC eredetileg mjus 24-n, kedden 19:30 rtl a Trencsnt, teht a 7. helyezettet fogadta volna, m a Szered helye vgl a 8. pozcira befut egyttes lesz. Ez a hely jelenleg a Liptszentmikls, amely egy ponttal elzi meg a Nagymihlyt. A kt csapat egyms elleni mrlege egyetlen gllal kedvez a Tatrannak, amely a zrfordulban (ezt egysges idben, szombaton 17:00 rakor rendezik) az Aranyosmartot fogadja, mg a zemplniek Trencsnbe utaznak. A Nagymihly csak abban az esetben vgezhet a 8. helyen, ha gyznek Trencsnben, s egyttal a liptszentmiklsiak nem gyjtik be odahaza a hrom pontot a ViOn ellen.

LK dntsnek rtelmben gy nz ki a play-off eldntjnek menetrendje:

Eldntk: 2022. mjus 24-e, kedd
1-es szm mrkzs: Zsolna Trencsn 17:00 ra (a VOYO lben kzvetti)
2-es szm mrkzs: DAC 1904 Liptszentmikls/Nagymihly 19:30 ra (a VOYO lben kzvetti)
dnt: 2022. mjus 27-e, pntek
az 1-es eldnt gyztese a 2-es eldnt gyztese 20:00 ra (a Nova Sport lben kzvetti)

DAC-LIPTSZENTMIKLS/NAGYMIHLY: JEGYINF

Az EKL play-offjnak eldntjre szl jegyek elzetes rtkestse mjus 21-n, szombaton 20:00 rtl indul (online). Mjus 22-tl, vasrnaptl a belpk a stadion jegypnztraiban, majd mjus 23-tl, htftl a DAC store-ban is elrhetk lesznek. A tbbek kztt a nyitvatartst is tartalmaz rszletes menetrendet holnap kzljk.

Azok a szurkolk, akik az eredetileg tervezett DAC-Trencsn mrkzsre vltottak elzetesen jegyet, a stadionba val belpskor felhasznlhatjk az eredeti belpt.

Figyelem! Klubunk meghosszabbtotta a szezonbrletek rvnyessgt a play-off eldntjre s esetleges dntjre, gy azok tulajdonosai a megszokott mdon s helyrl, ingyenesen tekinthetik meg a csapat - remlhetleg kt mrkzsbl ll - harct Eurprt.