Elzetes

Az FCSB - DAC 1904 mrkzs eltt: jhet a msodik flid!

Az FCSB - DAC 1904 mrkzs eltt: jhet a msodik flid!

Elzetes
| sze 10.8.2022, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

A favorit elleni idegenbeli kihvs. Az Eurpa Konferencia Liga 3. elselejtezjnek FCSB-DAC visszavgja cstrtkn 19:30 rakor kezddik.

article_bannerarticle_banner

Mlt ht szerdn a MOL Arnban zajlott az Eurpa Konferencia Liga 3. selejtezkrben megrendezett DAC s a romn ezstrmes FCSB prharcnak az els felvonsa. A kzdelmes sszecsaps mindssze kt kapura tart lvst hozott, mindkt oldalon egyet-egyet. Sajnos a vendgek a lehet legtbbet hoztk ki ebbl, s a visszavgnak egyglos elnnyel vghatnak neki. A szerencse sem a mi oldalunkon llt, hiszen Sznth szabadrgsa a kapufn csattant.

A srga-kkek vasrnap mr a bajnoki kzdelmekre sszpontostottak, Zlyombrzbl egy ponttal tvoztunk a glnlkli dntetlent kveten. Csapatunk szerdn utazott el a romn fvrosba, a kldttsg kilenckor indult el az akadmirl s otthoni id szerint fl egykor (Romniban egy rval tbb van) szllt le bukaresti Aurel Vlaicu reptren.

Este 18:30 rakor kvetkezett a hivatalos meccseltti edzs a holnapi tallkoz helysznn, az 56 ezer frhelyes Arena Nationala nemzeti stadionban. Ezt megelzen Adrian Gua vezetedz s Balogh Norbert teljestette a mdival szembeni ktelessgeit. Nagy kihvs eltt llunk, tudjuk, mi a tt. Mg csak a prharc els felvonsn vagyunk tl. Eltkltsg s energia rzdik a jtkosokon, bzom benne, hogy a lehet legtbbet megtesszk a siker rdekben. Vrjuk a holnap estt, az ellenfelet s a krnyezetet. Az FCSB-nek egynileg kpzett futballisti vannak, de rzem, hogy van eslynk a sikerre. Az ellenfl az eslyes, elnyben van, otthon jtszik, de a nagy elvrsok s a csapatra hat nyoms visszathet s a mi elnynkre vlhat jelentette ki a meccseltti sajttjkoztatn a DAC vezetedzje.

A csapattrsak nevben is mondhatom, hogy mindenki nagyon vrja a meccset. Ezek azok az sszecsapsok, amelyekre nem kell kln motivlni a labdargkat. Bzom a csapat jellemben s abban, hogy szzszzalkos hozzllssal s sszpontostssal megkzdnk a tovbbjutsrt tette hozz Balogh Norbert.

Az FCSB a Dunaszerdahelyen aratott gyzelme utn szombaton lpett plyra a bajnoksgban: az utols Mioveni otthonban 1:1-es dntetlen rt el, gy ngy fordult kveten tovbbra is nyeretlen, hrom megszerzett ponttal a tabella 13. helyn szernykedik.

A romn rekordbajnokra 50 000 eurs bntetst szabott ki az UEFA a grz Szaburtalo elleni 2. elselejtezbeli visszavgn tapasztalt rasszista megnyilvnulsok miatt. Az eurpai szvetsg egyttal a kemnymag szektornak bezrsra is ktelezte az FCSB-t, de a DAC elleni sszecsapsra gy is nagyjbl 40 ezres kznsget vrnak.

Azeri jtkvezetk

A 29. eurpai meccsnkn els alkalommal irnytanak azerbajdzsni jtkvezetk. Az UEFA ugyanis a Kaszpi-tenger partjn elterl orszgbl nevezett brkat az FCSB elleni visszavgra. A spot a Bakuban szletett 34 ves Aliyar Aghayev fjja majd, aki 2013 ta nemzetkzi jtkvezet, s az EL s az EKL csoportkrben is bemutatkozott mr. Tavaly szeptemberben vezette a 2022-es vilgbajnoksg selejtezsorozatnak Szlovkia-Ciprus (2:0) mrkzst. Neki egyenesen kt kzvetlen tapasztalata is van az FCSB-vel: a 2017/18-as szezonban a BL 3. selejtezkrben fjta a Plze elleni hazai meccsket (2:2; idegenben 4:1-es sikert aratott a romn csapat), majd 2020 szn az EL 3. selejtezkrben a Jablonec elleni hazai sszecsapson brskodott. Akkor a cseh csapat 2:0-ra gyztt Bukarestben s a kvetkez krbe lpett (egy meccsen dlt el a tovbbjuts sorsa).

A vonalakon honfitrsai, Zeynal Zeynalov s Akif Amirali segtik a munkjt, a negyedik br szerept pedig Elchin Masiyev tlti be. Az UEFA ellenre a montenegri Milovan Djukanovi lesz, mg a jtkvezetk teljestmnyt a bosnyk Rusmir Mrkovi figyeli majd.

Az Eurpa Konferencia Liga 3. elselejtezs FCSB DAC 1904 prharcnak a visszavgja cstrtkn 19:30 rakor kezddik. A tallkozt az RTVS Trojka lben kzvetti.

A prosunk sikeresebbje a norvg-r Viking FC-Sligo Rovers tovbbjutjval csap ssze a play-offban (az els mrkzst odahaza 5:1-re nyerte a Viking, a visszavgt cstrtkn 20:00 rtl rendezik).