Előzetes

Az FCSB - DAC 1904 mérkőzés előtt: jöhet a második félidő!

Az FCSB - DAC 1904 mérkőzés előtt: jöhet a második félidő!

A-CSAPAT
|
Előzetes
| sze 10.8.2022, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
'
article_banner
'

A favorit elleni idegenbeli kihívás. Az Európa Konferencia Liga 3. előselejtezőjének FCSB-DAC visszavágója csütörtökön 19:30 órakor kezdődik.

Múlt hét szerdán a MOL Arénában zajlott az Európa Konferencia Liga 3. selejtezőkörében megrendezett DAC és a román ezüstérmes FCSB párharcának az első felvonása. A küzdelmes összecsapás mindössze két kapura tartó lövést hozott, mindkét oldalon egyet-egyet. Sajnos a vendégek a lehető legtöbbet hozták ki ebből, és a visszavágónak egygólos előnnyel vághatnak neki. A szerencse sem a mi oldalunkon állt, hiszen Szánthó szabadrúgása a kapufán csattant.

A sárga-kékek vasárnap már a bajnoki küzdelmekre összpontosítottak, Zólyombrézóból egy ponttal távoztunk a gólnélküli döntetlent követően. Csapatunk szerdán utazott el a román fővárosba, a küldöttség kilenckor indult el az akadémiáról és otthoni idő szerint fél egykor (Romániában egy órával több van) szállt le bukaresti Aurel Vlaicu reptéren.

Este 18:30 órakor következett a hivatalos meccselőtti edzés a holnapi találkozó helyszínén, az 56 ezer férőhelyes Arena Nationala nemzeti stadionban. Ezt megelőzően Adrian Guľa vezetőedző és Balogh Norbert teljesítette a médiával szembeni kötelességeit. „Nagy kihívás előtt állunk, tudjuk, mi a tét. Még csak a párharc első felvonásán vagyunk túl. Eltökéltség és energia érződik a játékosokon, bízom benne, hogy a lehető legtöbbet megtesszük a siker érdekében. Várjuk a holnap estét, az ellenfelet és a környezetet. Az FCSB-nek egyénileg képzett futballistái vannak, de érzem, hogy van esélyünk a sikerre. Az ellenfél az esélyes, előnyben van, otthon játszik, de a nagy elvárások és a csapatra ható nyomás visszaüthet és a mi előnyünkre válhat” – jelentette ki a meccselőtti sajtótájékoztatón a DAC vezetőedzője.

„A csapattársak nevében is mondhatom, hogy mindenki nagyon várja a meccset. Ezek azok az összecsapások, amelyekre nem kell külön motiválni a labdarúgókat. Bízom a csapat jellemében és abban, hogy százszázalékos hozzáállással és összpontosítással megküzdünk a továbbjutásért” – tette hozzá Balogh Norbert.

Az FCSB a Dunaszerdahelyen aratott győzelme után szombaton lépett pályára a bajnokságban: az utolsó Mioveni otthonában 1:1-es döntetlen ért el, így négy fordulót követően továbbra is nyeretlen, három megszerzett ponttal a tabella 13. helyén szerénykedik.

A román rekordbajnokra 50 000 eurós büntetést szabott ki az UEFA a grúz Szaburtalo elleni 2. előselejtezőbeli visszavágón tapasztalt rasszista megnyilvánulások miatt. Az európai szövetség egyúttal a keménymag szektorának bezárására is kötelezte az FCSB-t, de a DAC elleni összecsapásra így is nagyjából 40 ezres közönséget várnak.

Azeri játékvezetők

A 29. „európai” meccsünkön első alkalommal irányítanak azerbajdzsáni játékvezetők. Az UEFA ugyanis a Kaszpi-tenger partján elterülő országból nevezett bírókat az FCSB elleni visszavágóra. A sípot a Bakuban született 34 éves Aliyar Aghayev fújja majd, aki 2013 óta nemzetközi játékvezető, és az EL és az EKL csoportkörében is bemutatkozott már. Tavaly szeptemberben ő vezette a 2022-es világbajnokság selejtezősorozatának Szlovákia-Ciprus (2:0) mérkőzését. Neki egyenesen két közvetlen tapasztalata is van az FCSB-vel: a 2017/18-as szezonban a BL 3. selejtezőkörében fújta a Plzeň elleni hazai meccsüket (2:2; idegenben 4:1-es sikert aratott a román csapat), majd 2020 őszén az EL 3. selejtezőkörében a Jablonec elleni hazai összecsapáson bíráskodott. Akkor a cseh csapat 2:0-ra győzött Bukarestben és a következő körbe lépett (egy meccsen dőlt el a továbbjutás sorsa).

A vonalakon honfitársai, Zeynal Zeynalov és Akif Amirali segítik a munkáját, a negyedik bíró szerepét pedig Elchin Masiyev tölti be. Az UEFA ellenőre a montenegrói Milovan Djukanović lesz, míg a játékvezetők teljesítményét a bosnyák Rusmir Mrković figyeli majd.

Az Európa Konferencia Liga 3. előselejtezős FCSB – DAC 1904 párharcának a visszavágója csütörtökön 19:30 órakor kezdődik. A találkozót az RTVS Trojka élőben közvetíti.

A párosunk sikeresebbje a norvég-ír Viking FC-Sligo Rovers továbbjutójával csap össze a play-offban (az első mérkőzést odahaza 5:1-re nyerte a Viking, a visszavágót csütörtökön 20:00 órától rendezik). 

article_bannerarticle_banner