Interj

Miroslav Ker: Egymsrt kzdttnk

Miroslav Ker: Egymsrt kzdttnk

Interj
| p 12.8.2022, Krisztin Nagy

Bzom benne, hogy ha tovbbra is gy dolgozunk, jvre mr bejuthatunk a csoportkrbe. Miroslav Ker az FCSB elleni tegnapi visszavgrl s a Besztercebnyval szembeni vasrnapi bajnoki sszecsapsrl beszlt.

A tervek szerint, remekl kezdtk a meccset, nhny helyzetet is kidolgoztunk, de ismt bebizonyosodott, hogy az utbbi idben hadilbon llunk a gllvssel. Ezt kveten htrnyba kerltnk, de szerintem jl reagltunk, a msodik flidre is azzal futottunk ki, hogy l mg a tovbbjutsi remny. Megprbltuk, de a befejezseink nem jttek ki. Termszetesen azzal, hogy nyltabban futballoztunk, az ellenfl a gyors kontrival veszlyeztetett, nekik is volt nhny j lehetsgk. Nem tudom, hogy megrdemelt veresget szenvedtnk-e, de mindenkppen jobban is kzdhettnk volna a j eredmnyrt. Tudjuk, miben kell javulnunk, ez pedig motivciknt szolgl a tovbbi munkra. Fleg a befejezseket kell gyakorolnunk sszegezte az Eurpa Konferencia Liga 3. elselejtezjnek tegnapi, az FCSB elleni bukaresti visszavgjt Miroslav Ker, aki immr hagyomnyosan ismt a kzpplynk motorja volt.

Adrian Gua vezetedz tbbszr is emltette, hogy a prharcot a rszletek dntttk el. Igen, aprsgokon mlt s taln a szerencsn. A mi lvsnk a kapufrl kifele pattant, mg az ellenfl az jtkosuk lba el. A vdekezsben nem voltunk kellen hatrozottak, amirt az ellenfl meg is bntetett minket, mi pedig nem voltunk kpesek reaglni. Az eredmny s a kiess ellenre pozitvan rtkelhetjk ezt a prharcot. gy gondolom, a jtkunk tudatos volt s lthatk voltak olyan elemek, amelyeket nap mint nap gyakorolunk. Tudjuk, miben kell javulnunk, hogy a hasonl csatkban sikeresebbek legynk.

A bukaresti nemzeti stadionban az sszes hazai szektor megtelt, tbb mint 40 ezer nz eltt zajlott az sszecsaps, akik az elstl az utols percig kitartan buzdtottk csapatukat. Egy ilyen kznsg eltt s egy remek plyn futballozni j lmny volt, s sok tanulsggal szolglt a jvt illeten. gy gondolom, egymsrt kzdttnk, szerettnk volna j eredmnyt elrni. Sajnos ez nem jtt ssze. Mindenki szeretn megmutatni magt az eurpai kupaporondon, de ez csak nhny kivlasztottnak sikerl. Bzom benne, hogy ha tovbbra is gy dolgozunk, jvre mr bejuthatunk a csoportkrbe. Mindenkppen nagy motivci, hogy ilyen minsgi ellenfelekkel szemben is meglljuk a helynket, br eredmnyessg szempontjbl mg nem llunk tl jl. Bzom benne, hogy jvre megtrjk a balszerencst s mi jutunk tovbb.

Legkzelebb teht egy v mlva jtszhatunk ismt a nemzetkzi kupaporondon. Igaz, ennek a lehetsgt a bajnoki kzdelmekben vagy a Slovnaft Cup-ban kell kiharcolni. Mr vasrnap jn a Fortuna Liga jabb mrkzse, amelyen 20:30 rtl a hrom jonc egyikt, a Besztercebnyt fogadjuk a MOL Arnban. A mai s a holnapi nap fleg a regenercirl szl, megltjuk, hogy a vezetedz vltoztat-e a kezdcsapat sszetteln. Termszetesen minden meccs nehz, de ha teljes erbedobssal s a begyakorolt elemekkel fogunk futballozni, mindenkppen sikerlhet otthon tartanunk a hrom pontot. Az eurpai kupkbl val kiess utn tbb idnk lesz a regenercira s az edzsekre, msrszt azonban szomorak vagyunk, hogy most minimum egy vet vrnunk kell a nemzetkzi megmrettetsekre.