Mrkzs

Beszmol: DAC 1904 - Rzsahegy 1:0 (0:0)

Beszmol: DAC 1904 - Rzsahegy 1:0 (0:0)

Mrkzs
| cs 24.11.2022, Kiss Balzs

Minden j, ha a vge j! Gyzelemmel zrjuk az szi szezont, s immr tizenegy bajnoki mrkzs ta nem tallunk legyzre. Ezttal Nebyla glja dnttt a hrom pont sorsrl, a jtkosok s az ezttal is fantasztikus hangulatot varzsl szurkolk pedig remek hangulatban mehetnek a tli sznetre.

article_bannerarticle_banner

A hideg cstrtki estn egy ksbbi idpontra tolt bajnoki mrkzsre gyltak fel a MOL Arna fnyei az szi szezonban utoljra. A 11. fordulban a stadion fcserje miatt krtnk halasztst, gy toldott ki a tallkoz idpontja egszen a futballvilgbajnoksg idejre. Katari vb-meccsek ide vagy oda, a srga-kkeknek mg volt egy utols jelensk a plyn. Ellenflknt pedig a tavalyi ezstrmes, a Rzsahegy ltogatott Dunaszerdahelyre, akivel brmilyen meglep a 2022/23-as szezonban mg nem meccseltnk. Itt volt ht a lehetsg, hogy gyzelemmel zrjuk a naptri vet, s jubileumot nnepeljnk, hiszen ez a tallkoz volt a MOL Arnban lejtszott szzadik bajnoki mrkzsnk.

Ismt kivlan elksztett jtktr vrta a plyra lpket, m a kezd spsz eltt mg egy kis nneplsre is jutott id: Krstovi kapta meg a legjobb jtkosnak jr djat oktberben nyjtott teljestmnyrt. Maga a mrkzs egyms erejnek felmrsvel kezddtt, meznyjtkot lthatott a 4413 fs kznsg. A B-kzp folyamatosan vltogatta a rigmusokat, elejtl fogva teljes erbedobssal buzdtotta Kalmrkat, akik igyekeztek uralmuk al vonni a jtkot.

Mi vagyunk a srga-kkek, hej, hej! szlt a nta, mikzben Morong kerlt kis hjn glhelyzetbe. Vdink azonban rutinosan megoldottk a feladatot, s a labda nem veszlyeztette a kapunkat. A 14. percben Petrnak viszont mr akadt vdenivalja: Bobek tzte r. A vendgek akcija utn mi lendltnk tmadsba, de Gavri csak oldalhlig jutott. A 23. percben viszont remekl vette ki a rszt a tmadsbl. Andzouanhoz tovbbtott a bal oldalra, akinek centerbe ltt labdjt Nebyla kldte kapsbl a bal oldali kapufa tvbe 1:0

A glszerzsi knyszer ekkor mr nem nyomta akkora sllyal a vllunkat, nyugodtabban szvgethettnk a tmadsainkat. A helyzetek azonban mindkt oldalon vrattak magukra. Morongnak viszont megjtt a lvkedve: a 34. percben tzelt kiszortott helyzetbl, gy vgl csak a kapu mgtti vdhl rezdlt. A B-kzp tapssal jutalmazta meg a pontatlansgt. Hrom perccel ezt kveten Madlek mr sokkal pontosabban clzott, Petr viszont kittte a sistergs lketet. Hogy mi se maradjunk helyzet nlkl a flid vgre, arrl Krstovi gondoskodott. Laposan kzpre ltt passzt Krajrik kiejtette, s ha Gavri egy temmel gyorsabb, kt gllal vonulhattunk volna a sznetre.

Csak Peter Struhr, a Rzsahegy edzje cserlt a msodik flidt megelzen, Adrian Gua ekkor mg nem nylt bele a csapat sszettelbe. A liptiaknl plyra lp Kelemen aktvan mutatkozott, de Zsigmundnak is volt egy felejthet prblkozsa a jtkrsz elejn. Az 51. percben viszont mr mi lendltnk gyors tmadsba. Nebyla kivl temben hozta ki a labdt a srjbl, majd Krstoviot vlasztotta az tadssal. A liga legjobb gllvjnek sikerlt ugyan lvssel zrni az akcit, de az jabb glrm elmaradt. Utna Blackman lbt hztk el, Kalmr pontos szabadjrl viszont minden srga-mezes lemaradt, mg Nebyla is, akinek nem kellett sok, hogy msodszor is a kapuba talljon.

Kezdtek nagyobb lendletet venni a tmadsaink, a publikum pedig jabb glrt kiltott. Hallottk ezt a plyn lvk is, akik szemben a 63. percben ismt felcsillant a tz, ekkor ugyanis emberelnybe kerlt a csapatunk. Moji utols emberknt lerntotta a mellle kiugr Blackmant, megmozdulst Kruliak jtkvezet egybl piros lappal djazta. A B-kzp azonnal elkezdte skandlni kapitnyunk nevt, aki ngy nappal korbban a budapesti Pusks Arnban rgott risi szabadrgsglt. A szg s a tvolsg is hasonl volt, az ervel s az irnyzkkal sem volt problma, a gondot csupn azt jelentette, hogy Krajrik szmtott a sorfal mellett eltekered lvsre.

Zsinrban a harmadik meccsnkn kerltnk ltszmflnybe. Ennek tudatban vrtuk az jabb glhelyzeteket, de azok meglepetsre az ellenkez oldalon kezdtek megszaporodni. Mintha megijedtnk volna a hrom pont slytl, a vendgek pedig ezt kihasznlva lendletes tmadsokat indtottottak. A 77. percben Maslo pontrgsbl vette clba a kapunkat, de Petr remekl vdett. Hrom perccel ksbb Kelemen hagyott ki egy ordt ziccert. Vlaszknt Krstovi knlta meg egy csps lkettel a liptiak hlrt, m rgtn utna Petrnak ismt a glvonalon sikerlt meglltania a labdt. A kznsg is rtetlenl szemllte a narancsmezesek feltmadst, s nagyot shajtott mindenki, mikor Kelemen a rads perceiben ismt glhelyzetben rontott.

Hasonlan nagy lehetsget szalasztottunk el mi is. Sznth indtotta a tmadst, Krstovi nzetlenl Ramadanhoz passzolt, aki nhny mterre a kaputl kihagyta a szzszzalkos helyzetet. A rads perceiben mg Krajrik kapus is feljtt fejelni, de a rzsahegyiek igyekezete mr nem volt elg az egyenltshez, Petr hlja pedig zsinrban a harmadik meccsen maradt rintetlen. Gyzelemmel nnepeltk ht a MOL Arnban lejtszott szzadik bajnoki mrkzsnket.

Az szi szezon zrmeccsn is a gyzelem megszerzse volt a csapat clja, s ezt meg is cselekedte Adrian Gua legnysge. Az els flidben esett az egyetlen gl, amellyel bebiztostottuk a hrom pont sorst. Zsinrban t meccset nyertnk, s augusztus vge ta nem talltunk legyzre a bajnoksgban. Most nincs ms htra, minthogy kipihenjnk a mgttnk hagyott szt, s vessnk egy pillanatot a tblzatra. Jl fest, ugye?! s tudjk, kivel mrkznk meg tavasszal elsknt? A bennnket csupn hrom ponttal megelz Slovannal. Szp karcsonyt mindenkinek!

Edzi rtkels:

Adrian Gua (DAC 1904): Egy nagyon j, s egyben dramatikus mrkzs volt. Az els flidben inkbb taktikai csata zajlott. Sikerlt egy szp akci vgn glt szerezni, utna viszont tlzottan megnyugodtunk. Volt mit mondanom a srcoknak a sznetben. gy rzem, hogy a msodik flidben sokkal jobbak voltunk egszen a killtsig. Azutn viszont a vendgek mindent egy lapra feltve igyekeztek kiegyenlteni. Nekem pedig olyan rzsem tmadt, mintha csak azt szerettk volna, hogy mihamarabb legynk tl a mrkzsen. Ebbl addan voltak j lehetsgei az ellenflnek, akr, ha a szabadrgst vesszk vagy az azt kvet nagy helyzetet. Neknk is voltak azonban olyan ellentmadsaink, melyeket ki kellett volna hasznlni, s lezrni a mrkzst. Nagyon rlk viszont, hogy htul ismt nullra hoztuk le a meccset. Igazi csapatszellemet mutattunk, s amikor a csapat egysges, akkor a szerencse is mell szegdik. Tudjuk, hogy min kell mg javtani, de nagyon rtkes, hogy zsinrban a harmadik meccsen sem kaptunk glt, s sorozatban az tdiket is gyzelemmel zrtuk. rezni lehetett, hogy vgn a lbak mr elnehezedtek, mintha a jtkosok fejben mr a meccs utn lettek volna, de rtkelem, hogy mindent beleadtak, s az utols leheletkig harcoltak. Az eredmnnyel elgedett vagyok, nagyon rtkes gyzelmet arattunk. Az sz vgn jttek a pontok s a szurkolkkal is remek kapcsolatot polunk. Ennek nagyon rlnk, hiszen sok energit s motivcit kapunk tlk.

Peter Struhr (Rzsahegy): gy rzem, hogy a tallkoz igazi rmet szerzett neknk. Nagyon j meccset jtszottunk. Azt gondolom, aki jelen volt, jl rezte magt, s egy sznhzi eladshoz hasonl lmnnyel tvozott. Az utols percig pontrt jtszottunk. Az els flidben voltak nagyon szp akciink. J helyzeteket dolgoztunk ki, de nem sikerlt ezeket kihasznlni, s ez nagy problmnk. A befejezssel hadilbon lltunk. Azt kell mondjam viszont, hogy azta a msfl v ta, hogy a csapatnl vagyok, a mai mrkzsen nyjtottuk a legjobb teljestmnyt. Annak ellenre, hogy eggyel kevesebben voltunk, megmutattuk, mi az a csapatszellem. A hazaiak egszen az utols pillanatig fltettk a gyzelmket. Ez a tudat taln mg a gyzelemnl is tbbet r. Bszke vagyok a csapatomra.

L SZVEGES KZVETTS 

DAC 1904 - MFK RZSAHEGY 1:0 (1:0)
Fortuna Liga, 11. fordul, MOL Arna, Dunaszerdahely, 2022.11.24., 18:30
Jtkvezetk: Kruliak - Pozor, Kmec
Nzszm: 4413
Glszerzk: 23. Nebyla
Srga lap: 67. Nebyla, 92. Kruliak, ill. 45. Zsigmund
Piros lap: 63. Moji
DAC 1904: Petr - Pinto, Kruliak, Brunetti, Andzouana - Nebyla (85. Fazlagi), Dimun, Kalmr (K) (72. Veselovsk) - Blackman (72. Sznth), Krstovi (93. Muhamedbegovi), Gavri (85. Ramadan)
Rzsahegy: Krajrik - Fabi, Maslo (K), Moji, Madlek (89. Tun) - Zsigmund - Gerec (73. Mrva), Chrien, Lich (65. Mal), Morong (73. Lutern) - Bobek (46. Kelemen)

A mrkzs statisztikja:

Labdatarts: 56% : 44%
Lvsek: kapura: 6:6, mell: 10:11
Szabadrgs: 14:18
Szglet: 3:5
Les: 3:3