Mrkzs

Beszmol: DAC-Rzsahegy 0:0

Beszmol: DAC-Rzsahegy 0:0

Mrkzs
| p 17.12.2021, Kiss Balzs

jabb glnlkli meccsel bcszunk az idei vtl. Megvoltak a lehetsgeink, hogy megverjk a Rzsahegyet, de vagy a kapusuk vdett, vagy a fels lcet talltuk el, s ha egyik sem, akkor a glvonalrl mentettek a vendgek. Zsinrban tdik meccse nem rezdlt a hlnk, a folytatst pedig a negyedik helyrl vrjuk.

article_bannerarticle_banner

2021 utols ttmrkzse vrt a csapatra a MOL Arnban, melybe hiba a jrsbeli magas toltottsg mg mindig nem engedtk be a nzket. A csapat gy ezttal sem szmthatott a szurkolk tmogatsra, de az utbbi ngy mrkzsen bizonytotta, hogy nerbl is kpes szp eredmnyeket elrni. Joao Janeiro rkezse ta ugyanis mg nem kaptunk glt, s ngy meccsen tz pontot sikerlt begyjtennk. A portugl mester e kivl sorozat folytatsnak a remnyben kldte plyra a csapatot a Rzsahegy ellen. Az ellen a Rzsahegy ellen, amely a remek szi teljestmnynek ksznheten a harmadik helyrl vrta a tallkozt.

Intenzv jtkot hozott a mrkzs els tz perce. Az egyik oldalon Mdry tvoli prblkozsa svtett el nagyjbl msfl mterrel a kapunk felett, a msikon pedig Dimunnak volt kt lvsi ksrlete kt szgletet kveten egyik prblkozs utn sem rezdlt a hl. Regli lkete utn viszont mr igen, de csak azrt, mert a jobb kapufrl levgd labda megrezegtette. Dimun elrontott tadst vlthatta volna glpasszra a rzsahegyi csatr, de pr centi hinyzott a glhoz.

Mindkt edz llva kvette a tallkozt, de a vendgeknl ezttal nem Peter Struhr diriglt, mert elkapta a koronavrust. Helyettese, Peter Tomko csendben mozgatta a sajtjait. Joao Janeiro viszont intenzven lte meg a meccset, s stlusosan egy srga-kk sllal vdte magt a hidegtl. Mindenki itt van, mindenki tapsol szlt kzben a gpi szurkols egy olyan korbbi tallkozrl, amelyen mg tbb ezren lehettnk a MOL Arnban.

Minden bizonnyal felhrdlt volna a lelt, amikor Sharani begyjtotta a raktit, majd Hahnhoz passzolt, s sokan a fejkhz kaptak volna, ltva, hogy hal el vgl az gretes tmads. A 19. percben viszont zgott volna a taps: Kruliak vllalkozott egy tvoli bombval, melyet Krajriknak kellett kapu mell tolnia. A mrkzs 22. percben jrtunk, amikor helyzetet ugyan nem jegyezhettnk fel, egy rekordbelltst viszont igen. Jedlika ekkor megdnttte a tavalyi szezonban fellltott gltalansgi rekordjt, immr 381. perce maradt rintetlen a hlja.

Flrnyi jtk utn 58:42 volt a labdatartsi arny a javunkra, az eredmnyjelz viszont tovbbra is 0:0-t mutatott. Schfer vltoztathatott volna ezen a 34. percben, de lketre szmtott a kapus. Kt perccel ksbb pedig Ciganiks prblkozsa szllt fl. A folytatsban inkbb a Rzsahegynek voltak lvsi ksrletei, melyek kzl a legveszlyesebb Fabi szabadrgsa volt. Ez vgl a fels lcrl lepattanva ment mell.

A msodik flid elejre nem vltozott meg a csapatok sszelltsa, de a jtkban sem volt nagy ttrs. Kicsit a mlt heti, Slovan elleni meccshez hasonltottak a plyn trtntek: nagy taktikai csata, elmarad glhelyzetekkel. Az 54. percben Lutern tvoli bombja mozgatta meg az llvizet. Jedlika nem merte fogni a labdt, de remekl vdte a kapu kzepbe tart lvst. Ezutn a helyzetek is megszaporodtak.

Davis mesteri mdon tette Hahn fejre a labdt, de Krajrik rajta volt a fejesen. Egy perccel ksbb pedig lbbal lehetett volna eredmnyes a magyar tmad, ha Fabi nem ment az utols pillanatban a glvonalrl. A meccs addigi legnagyobb helyzete maradt ki, de nem kellett sokat vrni a kvetkezre. Ezttal Sharani eltt nylt szabad terlet, a vdk lerntani sem tudtk, m Krajrik vdte a bombjt. Utna a br jelezte, hogy nem rt volna a tallat, mert Sharani leshelyzetben vette t a labdt.

A 65. percben kettt is cserlt Joao Janeiro: a srga lapos Hahnt Krstovi, Ciganiksot pedig Andzouana vltotta. Glt azonban az elejtl a plyn lv Bali szerezhetett volna. Sharani ksztett le neki tantani valan, de a vendgek hlre ezt sem engedte a hta mg. Teltek a percek, s az ellenfl ltal elvgzett rgztett helyzetek sebessge arra utalt, nekik a dntetlen is j, mi azonban szerettk volna itthon tartani mindhrom pontot. A levegben kzben fstbomba szaga terjengett, melyet a stadionon kvl rekedt szurkolink gyjtottak be. Nagyon elkelt volna a buzdtsuk. Velk egytt biztos meg tudtuk volna nyomni a hajrt, st, az is lehet, hogy Krstovi szglet utn blintst is beordtottk volna a kapuba. gy viszont csak a fels lcre pattant a labda. A kimaradt ziccert kvet szglet utn Kruliak gurtott kzelrl a kapuba, de mteres lesen llt. Ezt a VAR nlkl is ltta a br.

A msik oldalon Rymarenknak volt mg egy prblkozsa a rads perceiben, de az is mell ment, gy a vgn elosztottuk egymst kzt a pontokat: egyet elvittek a rzsahegyiek, egyet pedig itthon tartottunk. A mrkzs utn gy is rgtnztt tzijtkkal kszntek el a csapattl a leghsgesebb m a MOL Arna kapuin kvl rekedt szurkolink.

Novembert mutatott mg a naptr, amikor utoljra glt kapott a csapat, s februr lesz, mikor legkzelebb ismt clba veheti a kapunkat az ellenfl. Addig azonban vr rnk egy kemny felkszlsi idszak, amely janur 6-n, vzkereszt napjn kezddik. A negyedik helyen vgunk majd neki a kzdelmeknek a 2022-es esztendben, s mindannyian abban bizakodunk, hogy akkor mr nem kell resen kong leltk eltt jtszanunk. J pihenst, kellemes nnepeket mindenkinek! Htfn este pedig kvessk a nyolcadik DAC-karcsonyt!

Edzi rtkels:

Joao Janiero (DAC): Kiss csaldottak vagyunk, de nem a nyjtott teljestmnynk miatt. Minden hten kielemezzk az ellenfl jtkt. Tudtuk, hogy a Rzsahegy mlt hten az Aranyosmart ellen a fair play szablyainak megszegsre panaszkodott, most pedig az els perctl kezdve hzta az idt. Egy kirgs negyven msodpercig tartott, egy szablytalansg vagy bedobs szintn sok elhzdott. t kell gondolnom, mit mondok, mieltt brmi mst mondank. Nemcsak n vagyok csaldott amiatt, hogy nem nyertnk, hanem a jtkosok is. Tbbszr jrtunk az ellenfl tizenhatosban, de nem tudtuk bevenni a kaput. Edzknt nem mehetek a plyra glt rgni. Az n feladatom, hogy erre felksztsem a jtkosaimat. Sok helyzetet kidolgoztunk, a fociban megesik, hogy nem megy be egy sem. De ez nem jelenti, hogy itt lenne a vilgvge. J csapat a Rzsahegy, hiszen mindssze 13 glt kaptak eddig. Ngy hete rkeztem a klubhoz, az egsz szi szezont nem tudom rtkelni. A vezetsem alatt t meccset jtszottunk, hromszor gyztnk, ktszer dntetleneztnk, ngy glt rgtunk, s egyet sem kaptunk. Jn a sznet, janurtl pedig kemnyen fogunk dolgozni.

Peter Tomko (Rzsahegy): Egyrtelm szndkkal rkeztnk a mrkzsre. A clunk az volt, hogy kihasznljuk az erssgeinket. Taktikai szempontbl nzve j meccset lthattunk. Igazsgos eredmny szletett. Kellemes idszakot lnk t a klubban, mert egy jl sikerlt sz van mgttnk. Csak szlovk jtkosokkal jtszunk, akik folyamatosan fejldnek. Nem minden mrkzs alakul az elkpzelsnk szerint, de a fik minden nap kemnyen dolgoznak. Bzom benne, hogy tavaszra mg inkbb megersdnk, s konkurensei lehetnk a topkluboknak.


FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY - MFK RZSAHEGY 0:0 

Fortuna Liga, 19. fordul, MOL Arna, Dunaszerdahely, 2021.12.17., 17:00
Jtkvezetk: Kruliak - Pozor, trbo
Nzszm: nzk nlkl
Srga lap: 28. Hahn, 60. Dimun, 90. Krstovi, ill. 21. Moji
DAC: Jedlika - Blackman, Kruliak (K), Muhamedbegovi, Davis - Bali, Dimun - Sharani, Schfer, Ciganiks (65. Abdzouana) - Hahn (65. Krstovi)
Rzsahegy: Krajrik - Fabi, Luka, Moji, Madlek - Lutern, Kochan (K) (79. Dopater) - Gerec (74. Rymarenko), Mdry (66. efk), Regli (79. ungel) - Boa (74. Bobek)

A mrkzs statisztikja:

Labdatarts: 56% : 44%
Lvsek: kapura: 5:2, mell: 7:6
Szabadrgs: 14:22
Szglet: 10:2
Les: 4:5

L SZVEGES KZVETTS