Mrkzs

Beszmol: DAC-Szenice 1:0 (0:0)

Beszmol: DAC-Szenice 1:0 (0:0)

A-CSAPAT
|
Mrkzs
| szo 20.11.2021, Kiss Balzs

Jl sikerlt az j edznk, Joao Janeiro bemutatkozsa a kispadon. A msodik flid kzepn egy szp tmadsbl szletett a mrkzs egyetlen tallata. A tbbhetes srlsbl visszatr Moumou glja hrom pontot hozott a szmunkra.

Kthetes vlogatott sznet utn a Szenice csapata ltogatott el a MOL Arnba, ahol a szzadik mrkzsnket jtszottunk. A legutbbi, Szered elleni meccset kveten edzt cserltnk, a tvoz Nmeth Antalt a Kisvrdrl rkez Joao Janeiro vltotta. A portugl trnernek egy hete volt, hogy megismerkedjen a jtkosokkal, de a vlogatott futballistinkkal mindssze egy-kt nappal a mrkzs eltt tallkozott elszr a mester. Az j edz mellett j mezzel is bemutatkoztunk, amely szz szzalkban jrahasznostott manyagbl kszlt.

Pleasure guys!, azaz lvezztek a jtkot, fik! ezeket a szavakat intzte az sszecsaps eltt Joao Janeiro a jtkoskijrban felsorakozott focistinkhoz. Ziemba jtkvezet kezd spszava utn egybl a 4-2-3-1-es felllsban prbltunk tmadst vezetni a piros-kk mezesek ellen, s legtbbszr a szlrl jv beadsokkal prblkoztunk sajnos inkbb kevesebb, mint tbb sikerrel. A 16. percben Hahn vette clba a kaput egy szglet utni kavarods lezrsakpp, de Ravas lert a labdra.

Ngy perccel ksbb Veselovsk centernek sznt labdjt tolta ki a lc all a vendgek hlre. A MOL Arna kznsge akrcsak a korbbi 99 alkalommal ezttal is lelkiismeretesen buzdtotta a fikat, de rlni csak a kzel 70 szzalkos labdabirtoklsnak tudtunk, mert a helyzeteknek igazbl hjn voltunk. Schfernek is a lbban maradt a gl, egy perc alatt ktszer is. Az els lvsnl Ravas vdett nagyot, a msodiknl mr laposan prblkozott, de kicsivel mell clzott.

A 29. percben megrezzent a hlnk, s a 3175 nz is sszerezzent egy kicsit, de rvnytelen volt a vendgek tallata, a glt ugyanis leshelyzet elzte meg. Sukisa lvsbe mg Orula is beletette a labdt, szablytalan helyzetben. Tovbbra is prblkoztunk, de a dnt passzokat elrontottuk, pedig gyakran jrtunk az ellenfl tizenhatosban vagy annak krnykn. A 40. percben msodszor is megrezdlt a hlnk, de ebben az esetben is leshelyzetben szletett a tallat. Jurdk lehetett volna a glszerz. A flid vgt jelz spszig mr nem sok minden trtnt, de Veselovsk glba tart lvsnek joggal tapsoltak a nzk. Sajt nevels fiatal jtkosunk szpen csinlta meg magnak a helyzetet, majd kapura is tzte jobbal, de Ravas szmtott a labdra s vdett.

A msodik flidt cservel kezdtk: Bali kapott jtklehetsget Janeirotl, Veselovsk pedig a leltrl nzte tovbb a meccset. A sznet utn a vendgek aktvabbnak bizonyultak, s ha umbera jobban sszpontost a befejezsnl, meg is szereztk volna a vezetst. Az 53. percben Bali elrontott tadsa utn kerlt ziccerbe az erdhti, de fl durrantott. A B-kzp a vendghelyzet ellenre is kitartan buzdtotta tovbb a csapatot. Erre a httre pedig szksgnk is volt a masszvan vdekez ellenfllel szemben.

Az 56. percben jrtunk, amikor ismt vltoztatsra sznta el magt a dunaszerdahelyi hangulattal ismerked trner: Sharanit s Verlindent vette ki a jtkbl, helykre pedig Andzouana s a srlsbl felplt Moumou rkezett. lnkebb is vlt a tmadjtkunk, Andzouana szinte els labdarintsbl glt szerezhetett volna, de nem tudta kapura irnytani a neki sznt tadst. A kimaradt helyzet gy is feljebb nyomta a B-kzp hangerejt, a jtk pedig egyre lvezhetbb lett, s egyre tbb veszlyt rejtett magban mindkt oldalon. Elbb Sukisa fejrl szllt kapu fl a labda, aminek nagyon rltnk, majd az ellenkez oldalon Hahn fejrl mell, aminek mr nem rltnk annyira. Davistl kapta a pontos passzt az NB1 tavalyi glkirlya.

Piroskk megprbltak vlaszolni az elrontott ziccernkre, de a csereknt bellt Vikri a kapuft tallta el egy szgletet kveten. Felllegeztnk a kimaradt helyzet utn, majd jabb kettt cserltnk: Hahn helyn Krstovi, Davis helyn pedig Ciganiks lpett plyra a htra lv tbb mint hsz percre.

A vrva vrt gl a 68. percben rkezett. Krstovi harcias labdatarts utn a tizenhatos vonaln passzolta le a labdt a kivlan rkez Moumounak, akinek bven volt ideje megnzni, hogy hova rgja a labdt. Vgl a hossz sarkot vlasztotta 1:0. Megvolt a vezets, megvolt a remek hangulat, de tovbbra is figyelnnk kellett htul, mert Vikri kis hjn kiegyenltett. Hrom perccel ksbb nvelhettk volna az elnynket. Vera futtatta lyukra Krstoviot, aki oldalrl passzolta vissza a kapu el. Mr a kapus is verve volt, amikor Andzouana tzelt, de Twardeknek a glvonalon llva sikerlt mentenie.

A kvetkez kaput eltall prblkozsunk Krstovi nevhez fzdik, de tvoli lvsn rajta volt Ravas. A mrkzs hajrjban tartottuk az egyglos elnyt, s igyekeztnk a msodszor is betallni, de ez sajnos nem sikerlt. Pedig Andzouana biciklicselei utn Ciganiks velt a kapu el, ott viszont nem tartzkodott olyan srga-kk jtkos, aki bergta volna. Mg ezt kveten is volt egy ziccernk: ngy a kett ellen vezettnk tmadst, amely vgn Andzouana tehette volna fel a pontot az i-re, de megpattan lvsbl csupn szgletig jutottunk. Az akci utn Ziemba lefjta a meccset, gy meg kellett elgednnk az egyglos gyzelemmel.

A portugl trner egyelre mg ismerkedik j llomshelyvel s a jtkosokkal, de az els meccsn aratott gyzelem minden bizonnyal knnyebb teszi az ismerkedst szmra s a csapat szmra is. Tbb helyzetet s tbb glt hoz meccset is lttunk mr, a mai tallkoz legfbb clja a hrom pont megszerzse volt, s ez ssze is jtt. 24 pontot gyjtve a negyedik helyet foglaljuk el a tabelln, jv hten pedig a hullmz teljestmnyt mutat trencsni csapathoz ltogatunk, ahol folytathatjuk a pontgyjtst, s az lmeznyhz val felzrkzst.

Edzi rtkels:

Joao Janeiro (DAC): Nehz mrkzs volt, de sosem egyszer, ha j edz rkezik egy csapathoz. 10-12 jtkos llt a rendelkezsemre a hten, 11 vlogatottunk a mrkzst megelz napokban rkezett vissza. Egy jl szervezett csapat ellen jtszottunk. A tallkoz nhny fzisban megmutattuk azt a kzdszellemet, amit elvrok a csapattl. Most az a legfontosabb, hogy gyztnk s megszereztk a hrom pontot. Sokat kell dolgoznunk, van hov fejldnnk, de ez ltalnosan rvnyes a futballban, mg a legnagyobb csapatoknl is. A futballban pedig nem lehet elknyelmesedni. Azrt vagyok itt, hogy segtsek a jtkosoknak.

Pavel ustr (Szenice): Tudtuk, hogy nehz mrkzs vr rnk.Minsgi ellenfl, gynyr krnyezet, j edz. A lehetsgeinkhez mrten igyekeztnk felkszteni a csapatot. A szerzett gljainkat leshelyzet elzte meg, br mg nem nztem vissza ket. Aztn egy taktikai hibt vtettnk, s az ellenfelnk megszerezte a vezetst, s mr nem tudtunk semmit sem kezdeni az eredmnnyel.

FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY - FK SZENICE 1:0 (0:0)
Fortuna Liga, 15. fordul, MOL Arna, Dunaszerdahely, 2021.11.20., 15:00
Jtkvezetk: Ziemba - Straka, Kmec 
Nzszm: 3175
Gllvk: 68. Moumou
Srga lap: 14. Muhamedbegovi, 65. Dimun, 87. Ciganiks, ill. 23. Sukisa, 78. Piroska, 83. umbera
DAC: Jedlika - Vera, Kruliak (K), Muhamedbegovic, Davis (64. Ciganiks) - Dimun, Schfer - Sharani (56. Andzouana), Veselovsk (46. Bali), Verlinden (56. Moumou) - Hahn (64. Krstovi)
Szenice: Ravas - Twardek, G (88. Niarchos), Pavlk, imk (78. Duda) - Halabrn (78. Repa), Piroska (K) - Orula (56. Vikri), Jurdk (57. J. Buchel), umbera - Sukisa 

A mrkzs statisztikja:

Labdatarts: 56% : 44%
Lvsek: kapura: 7:0, mell: 6:10
Szabadrgs: 16:10
Szglet: 10:5
Les: 3:4

L SZVEGES KZVETTS