Mrkzs

Beszmol: Pstyn-DAC 0:7 (0:3)

Beszmol: Pstyn-DAC 0:7 (0:3)

Mrkzs
| sze 30.9.2020, Kiss Balzs

Kulcsjtkosaink nlkl is flnyes gyzelmet arattunk a frdvrosban. Mr az els flid utn nyilvnval volt, hogy tovbbjutunk a Slovnaft Cup harmadik forduljba. A kvetkez ellenfelnk mr ismert, a krds csupn az, hogy mikor jtszhatunk egyltaln...

article_bannerarticle_banner

Csapatunk a msodik fordulban kapcsoldott be a kupakzdelmekbe, az V. ligs Pstyn ellen pedig fleg azoknak adott lehetsget Bernd Storck, akik eddig mg egyltaln nem, vagy csak kevs jtklehetsget kaptak a bajnoksgban. Csupn Fbry, Friede, Mendez s Nicolaescu jtszottak vasrnap a Trencsn elleni bajnokin a mai kezdbl, s kzlk az utbbi hrom akkor is csak csereknt lpett plyra.

Vezetedznk a mrkzs els perceit keresztbefont karokkal a kispadon lve kvette, s elszr csak akkor llt fel szkbl, amikor Nebyla a 13. percben megszerezte a vezetst 0:1. Ez volt a 18 ves fiatal csatr els tallata klubunk szneiben. A gl eltt Fbry prblkozsait jegyezhettk fel, de kzpplysunk tvoli lvse s kzeli fejese sem tallt utat a hlba. A 19. percben viszont mr sem hibzott. Messzirl clozta meg a kaput, s a 43 ves Budka kapus nem tudott olyan hosszan nyjtzkodni, hogy elrje Fbry lkett 0:2. Ezt kveten Nicolaescu percei kvetkeztek. Mr csak a vetern hlr volt vele szemben, akinek ktnyt akart adni, de nem jrt tl az eszn. Hrom perccel ksbb pedig fejjel prblkozott a Jablonec elleni Eurpa-ligs meccs hse, de a gl elmaradt.

Tovbbra is nyoms alatt tartottuk a pstyni kaput, s csupn id krdse volt, mikor jn az jabb glunk. A 30. percben Nicolaescu jabb fejest vdte Budka, majd Nebyla s Fbry kzeli prblkozsnl is jtt ki nyertesen az akcibl. A 34. percben Andzouana hagyta ki a szz szzalkos ziccert. Ismt sikerlt naggy tennnk a hazai kapust. Hrom perccel kpest viszont mr tbb ideje volt megnzni, hogy hova rgja a labdt 0:3.

A hazai csapat is eltallta egyszer a kaput, mgpedig a 42. percben egy szabadrgsbl. Glos ugyan jl clzott, de Szraznak nem okozott gondot a lvs. Az mr az els jtkrsz utn egyrtelm volt, hogy nincs veszlyben a tovbbjuts. Mr csak az volt rdekes, hogy milyen glarnnyal vgzdik a tallkoz.

Rgtn a trflcsere utn Kus lvse a fels lcen csattant, majd Korec durrantott fl, de ezzel a hazaiak el is lttk minden puskaporukat. Friede szabadrgsa s Mendez glvonallal prhuzamosan elltt bombja mg nem akadt be, de Nicolaescu 59. percben megeresztetett lvse mr igen 0:4. Moldv csatrunk Friedvel jtszott ssze a gl eltt. Kicsivel ksbb Andzouana glba tart labdjt kanalazta ki a csereknt bell ervenka kapus, de Njie prblkozsnl mr is verve volt 0:5.

Folyamatosan rohamoztuk tovbb a kaput, de Nicolaescu mell gurtott, Andzouana elbb tl sokig totojzott az ts vonaln, egy jabb tmads vgn pedig fl bikzott. Negyed rval a zr spsz eltt tetszets tmadst vezettnk, amely sorn vec hzta meg a jobb szlen, majd tette be centerbe Veselovsknak, pedig nem hibzott 0:6.

A kegyelemdfst pedig a 83. percben adtuk meg. Mendez ltt kzelrl egy hlszaggat bombt, ervenknak eslye sem volt 0:7. A legvgn mg Nicolaescu is gurthatott volna egyet, de nem jrt sikerrel. Sebaj, ma gy sem kellett megszakadnunk a gyzelemrt, s megynk tovbb a Szlovk Kupa 3. forduljba.

Osztlyklnbsggel hoztuk le a tallkozt, melyen ht glt szereztnk, ht klnbz jtkosunknak ksznheten. Az eredmny mg hzelg is lehet a pstynieknek. A kupa kvetkez forduljban a IV. ligs Vgpatta vendgei lesznk, de ennek a mrkzsnek az idpontja egyelre mg nem ismert.

Edzi rtkels:

Bernd Strock (DAC): Elgedettek vagyunk a mutatott jtkkal s az eredmnnyel is. A legfontosabb az volt, hogy tovbbjussunk a kvetkez krbe. Sok jtkos kapott ma lehetsget, s azt hiszem, hogy jl teljestettek. Akr tbb glt is rghattunk volna, de gy is rendben van az eredmny. Mindenki a legjobbat akarta nyjtani. A plya talaja nem volt a legmegfelelbb, ennek ellenre sikerlt abban a stlusban futballoznunk, mint az elmlt hrom hnapban. Jl szerveztk meg a jtkunkat, a ma plyra lpk sokat tanulhattak. Sok tehetsges jtkosunk van, s mind j irnyba halad. Ezen az ton kell mennnk tovbb.

Cyril Stachura (Pstyn): Szerettk volna jobban megnehezteni az vendgek dolgt. Nagy kr, hogy a meccset nem jtszhattuk le mg augusztusban, amikor mg egysgesebbek voltunk, s a plya talaja is megfelelbb volt. Biztos, hogy akkor tbben ltogattak volna ki a mrkzsre. Hrom jtkosunk hinyzott, ami neknk nagyobb rvgs, mintha az ellenfelnk kzl nyolcan hinyoztak volna. A klnbsg a jtkosok mozgsban szemmel lthat volt. A vendgek azokkal a jtkosokkal lltak ki ellennk, akik kevesebb jtklehetsget kapnak, de k is megmutattk, mennyire jk. Ez jelentette a klnbsget. Kr a labdavesztsek utn kapott knny glokrt. A dunaszerdahelyiek viszont elpuskztak mg nhny kijtszott helyzetet. Azt hiszem, igazsgos eredmny szletett.

PFK PSTYN - FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 0:7 (0:3)
Slovnaft Cup, 2. fordul, tadin PFK Pieany, 2020.09.30., 15:00
Jtkvezetk: Dohl - Vorel, Jnok
Gllvk: 13. Nebyla, 19. Fbry, 37. Andzouana, 59. Nicolaescu, 62. Njie, 75. Veselovsk, 83. Mendez
Nzszm: 650
Srga lap: lapok nlkl
DAC: Szraz - Sommer, Mal, Beskorovainyi, Mendez - Friede (66. vec), Njie, Fbry (K) (46. Bednr) - Andzouana, Nicolaescu, Nebyla (66. Veselovsk)
Pstyn: Budka (59. ervenka) - Glos (K) (59. Nmethy), Hutr, Modrovi, Sedlek - Grk, tefanka - Korec (66. Majtnyi), Kus, Klasovit (78. Kovik) - Brania (78. Doktor)  

A mrkzs statisztikja:

Lvsek: kapura: 2:20, mell: 2:20
Labdatarts: 27% : 73%
Szglet: 0:12
Les: 3:6

L SZVEGES KZVETTS