Mrkzs

Beszmol: Szered-DAC 1:0 (0:0)

Beszmol: Szered-DAC 1:0 (0:0)

Mrkzs
| va 8.8.2021, Kiss Balzs

Idegenben egyelre nem megy. Ezttal a Szered ellen futottunk bele egy kellemetlen veresgbe. Hiba a meznyflny, kevs helyzetet alaktottunk ki, a hazaiak pedig talltak egy glt a msodik flidben, amivel ki is hztk a hrmas spszig.

Az jonc liptszentmiklsiak elleni mlt heti gyzelem kell nbizalommal tlttte el a csapatot, gy nem is lehetett ms a cl a Szered ellen, mint a hrom pont begyjtse. Ezttal Nagyszombatba, a City Arnba utaztunk, melyet ellenfelnk erre a szezonra kibrelt magnak a hazai mrkzsekre. Vendgltink kt veresggel, kt rgott s hat kapott gllal indtottk az idnyt, Nmeth Antal pedig egy mlyen vdekez, alapveten a kontratmadsokra pt csapat ellen ksztette fel a fikat. A kezdbe ezttal visszakerlt a kt els bajnokin csereknt plyra lp Bali.

Ahogy arra szmtottunk, a piros-fehrek elssorban a vdekezsre rendezkedtek be, s a mrkzs elejtl kezdve tengedtk neknk a kezdemnyezst. Az els lvst mgis a szerediek eresztettk meg, de rgtn az els percben ltott prblkozsuk kapu fl szllt. Hossz idnek kellett eltelnie, mg valami hasonlt lttunk tlk, de sajnos az addig eltelt percekben mi sem vitzkedtnk. Vera mly beadst elbb Iliev hzta le a magasbl, majd a bntetterleten kvl fejjel tisztzott a hazaiak hlre, Schfer viszont nem tudta kihasznlni, hogy pr msodpercre resen maradt a kapu.

Az els kaput eltall prblkozs Divkovi nevhez fzdik. Horvt csatrunk szpen tekerte ballal a hossz sarok irnyba, de Iliev jl szmtotta ki a labda vt. Ezt a ksrletet biztos tapssal jutalmaztk volna a nzk, akik ezttal is nagyon hinyoztak a leltrl. Elmaradt a buzdts, az embernek nha olyan rzse tmadt, hogy nem is bajnoki tallkoz zajlik a stadionban, hanem egy edzmeccs. Sajnos az iram s a tmadsok minsge sem cfolt r erre a megllaptsra. Hiba birtokoltuk jval tbbet a labdt, elmaradtak a rohamok. St, a 19. percben a Szered mutatta meg magt egy veszlyes fejessel. Vera melll Jurekin adta be centerbe, aki meg is tallta Haa fejt, de fl clzott. A msik oldalon Njie prblkozott lvssel mintegy 20 mterre a kaputl, de pontosabban kellett volna cloznia a glhoz.

A 26. percben Taiwo juttathatta volna elnyhz a csapatot, m Bali jl kiszmtott tekerst a jobb kapufa mell blintotta. Pr centi hinyzott csupn a glhoz. Ezt kveten Bali tncolt a vdk gyrjben egyre kzelebb a glvonalhoz, de a vgn elhztk a ntjt. A kvetkez tmads sorn honfitrstl, Divkovitl kapta vissza a labdt, de pontatlanul clzott.

A flid vgre magunkra hztunk a hazaiakat. Jurekin lvse kicsivel ment mell, Gatari prblkozst pedig Jedliknak kellett vdenie. Kzben a City Arna felett gylekez esfelhk sem brtk tovbb, s knnyezni kezdtek a mrkzs lttn.

A glnlkli els jtkrsz egyik csapat edzjt sem ksztette cserre. A flidt pedig gllal nyithattuk volna. Az addigi taln legszebb prblkozsunk Schfer remek helyzetfelismersbl indult, de sajnos hamar el is halt Vera lbn, aki a kapura lvs helyett a cselezst vlasztotta, s ez lett a veszte. Ezt be kellett volna rgnunk…

A meznyben csordoglt tovbb a jtk, de nagyon sok volt a pontatlansg, s sajnos mg kevesebb az tletes megolds. Azt a 140 nzt sem kprztattk el a ltottak, akik utat talltak a City Arnba. Nhny DAC-drukker is volt kzttk, de az egyszer-egyszer felharsan Sere do toho! buzdts arra utalt, hogy mgis csak a hazai szurkolk voltak ltszmflnyben.

Vezetedznk az 58. percben dnttt a csere mellett, s egyszerre kt j embert is a plyra kldtt. Vera s Njie jtt le, Moumou s Rymarenko pedig lehetsget kapott a bizonytsra. De hiba a vltoztats, jtt a gl. Mghozz hazai gl. Egy szeredi tmadsnl megfeledkeztnk a msodik hullmban rkez Morongrl, aki egy Balion megpattant szerencss lvssel bevette Jedlika hljt 1:0.

Keserv vlt a sznk ze, nem csoda, hogy Bali egy ellene elkvetett kisebb szablytalansg sorn elvesztette a fejt, s utna rgott Hanak. Az esetet a VAR is megvizsglta, majd Oen jtkvezet salamoni dntst hozva mindkt oldalra kiosztott egy-egy srga lapot. A videbr segtsgre a mrkzs 74. percben is szksg volt. Ekkor egy ktes kezezs sorn kellett megvrni, hogy lttk az esetet a videszobban, de a vgn nem tlt bntett szmunkra a jtkvezet.

A hajrba rtnk, egy gl kellett volna a pontszerzshez, kett a gyzelemhez. Jedlika htulrl buzdtotta a trsait. Kruliak ezen felbuzdulva szpen leksztette a labdt Rymarenknak, de fiatal csatrunk 16-17 mterrl nem tallta el a kaput. Az eredmnyen mr a hromperces hosszabbts sorn sem tudtunk vltoztatni.

Nem vagyunk knny helyzetben: hrom meccs utn hrom pontunk van, holott ennl tbbel szmoltunk. A Szered ellen is tbbet volt nlunk a labda, mi lptnk fel tmadbb szellemben, de glt nem tudtunk rgni. Kapni viszont kaptunk egyet, gy aztn a hrom pontot is oda kellett adnunk a kekszgyri csapatnak. Jv hten lesz lehetsgnk a javtsra. Szombaton egy jabb idegenbeli mrkzs vr rnk a Szenice otthonban.

Edzi rtkels:

Nmeth Antal (DAC): Termszetesen csaldottak vagyunk, mert gyzni jttnk, de ez nem sikerlt. Nem rdemeltk meg a gyzelmet, mert nem voltunk elg kreatvak, ahogy azt akartuk, ahogy azt elzetesen elkpzeltk. Szomor vagyok, mert nhny jtkos nem nyjtotta a tle elvrt teljestmnyt. Tudjuk, hogy llunk. A jtkosoknak is tudniuk kell, hogy minden meccsen kemnyen meg kell kzdeni a pontokrt. Nem gondolhatja senki, hogy azokat csak gy megkapjuk, csak mert megrdemeljk.

Juraj Jarbek (Szered): Tudtuk, hogy a DAC milyen tervekkel rkezik, s hogy milyen jtkert kpvisel. Ma nem voltak hatkonyak, a msodik flidben kapura sem rgtak. Mi viszont rlnk, mert felkszltnk a jtkukbl. Jl megszerveztk a vdelmnket, s vrtunk a lehetsgekre. A glunknl szerencssen megpattant a labda, de meg kell dicsrnem a fikat, aki j csapatmunkt vgeztek. Trelmesek voltak, jl vdekeztek. Az ellenfelnk ma nem dolgozott ki egyetlen tiszta helyzetet sem. Meg kell dicsrjem a csapatot a harciszellem miatt is, noha termszetesen voltak hibk, de sszessgben a hrom pont a fontos. Bzom benne, hogy a folytatsban ez lendletet ad neknk. 


KF SZERED - 
FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 1:0 (0:0)
Fortuna Liga, 3. fordul, City Arena, Nagyszombat, 2021.08.08., 20:00
Jtkvezetk: Oen - Vorel, Jekkel
Nzszm: 140
Gllvk: 62. Morong
Srga lap: 49. Popovi, 66. Haa, ill. 37. Vera, 40. Divkovi, 66. Bali, 72. Beskorovainyi
DAC: Jedlika - Kruliak (K), Beskorovainyi, Brunetti - Vera (58. Moumou), Bali (84. Veselovsk), Njie (58. Rymarenko), Schfer, Ciganiks - Divkovi (84. Sharani), Taiwo (71. Nicolaescu)
Szered: Iliev - Dias, Hurtado, Huko (K) - Morong (85. Katunsk), Gatari, Jurekin, Kadlec - Radi (76. Potoma), Popovi (76. Machua) - Haa (90. Michalk) 

A mrkzs statisztikja:

Labdatarts: 35% : 65%
Lvsek: kapura: 3:2, mell: 5:7
Szabadrgs: 11:9
Szglet: 4:5
Les: 0:0

L SZVEGES KZVETTS