Mérkőzés

Beszámoló: Szered-DAC 1:0 (0:0)

Beszámoló: Szered-DAC 1:0 (0:0)

Mérkőzés
| va 8.8.2021, Kiss Balázs

Idegenben egyelőre nem megy. Ezúttal a Szered ellen futottunk bele egy kellemetlen vereségbe. Hiába a mezőnyfölény, kevés helyzetet alakítottunk ki, a hazaiak pedig találtak egy gólt a második félidőben, amivel ki is húzták a hármas sípszóig.

article_bannerarticle_banner

Az újonc liptószentmiklósiak elleni múlt heti győzelem kellő önbizalommal töltötte el a csapatot, így nem is lehetett más a cél a Szered ellen, mint a három pont begyűjtése. Ezúttal Nagyszombatba, a City Arénába utaztunk, melyet ellenfelünk erre a szezonra „kibérelt” magának a hazai mérkőzésekre. Vendéglátóink két vereséggel, két rúgott és hat kapott góllal indították az idényt, Németh Antal pedig egy mélyen védekező, alapvetően a kontratámadásokra építő csapat ellen készítette fel a fiúkat. A kezdőbe ezúttal visszakerült a két első bajnokin csereként pályára lépő Balić.

Ahogy arra számítottunk, a piros-fehérek elsősorban a védekezésre rendezkedtek be, és a mérkőzés elejétől kezdve átengedték nekünk a kezdeményezést. Az első lövést mégis a szerediek eresztették meg, de rögtön az első percben látott próbálkozásuk kapu fölé szállt. Hosszú időnek kellett eltelnie, míg valami hasonlót láttunk tőlük, de sajnos az addig eltelt percekben mi sem vitézkedtünk. Vera mély beadását előbb Iliev húzta le a magasból, majd a büntetőterületen kívül fejjel tisztázott a hazaiak hálóőre, Schäfer viszont nem tudta kihasználni, hogy pár másodpercre üresen maradt a kapu.

Az első kaput eltaláló próbálkozás Divković nevéhez fűződik. Horvát csatárunk szépen tekerte ballal a hosszú sarok irányába, de Iliev jól számította ki a labda ívét. Ezt a kísérletet biztos tapssal jutalmazták volna a nézők, akik ezúttal is nagyon hiányoztak a lelátóról. Elmaradt a buzdítás, az embernek néha olyan érzése támadt, hogy nem is bajnoki találkozó zajlik a stadionban, hanem egy edzőmeccs. Sajnos az iram és a támadások minősége sem cáfolt rá erre a megállapításra. Hiába birtokoltuk jóval többet a labdát, elmaradtak a rohamok. Sőt, a 19. percben a Szered mutatta meg magát egy veszélyes fejessel. Vera mellől Jureškin adta be centerbe, aki meg is találta Haša fejét, de ő fölé célzott. A másik oldalon Njie próbálkozott lövéssel mintegy 20 méterre a kaputól, de pontosabban kellett volna céloznia a gólhoz.

A 26. percben Taiwo juttathatta volna előnyhöz a csapatot, ám Balić jól kiszámított tekerését a jobb kapufa mellé bólintotta. Pár centi hiányzott csupán a gólhoz. Ezt követően Balić táncolt a védők gyűrűjében egyre közelebb a gólvonalhoz, de a végén elhúzták a nótáját. A következő támadás során honfitársától, Divkovićtól kapta vissza a labdát, de pontatlanul célzott.

A félidő végére magunkra húztunk a hazaiakat. Jureškin lövése kicsivel ment mellé, Gatarić próbálkozását pedig Jedličkának kellett védenie. Közben a City Aréna felett gyülekező esőfelhők sem bírták tovább, és könnyezni kezdtek a mérkőzés láttán.

A gólnélküli első játékrész egyik csapat edzőjét sem késztette cserére. A félidőt pedig góllal nyithattuk volna. Az addigi talán legszebb próbálkozásunk Schäfer remek helyzetfelismeréséből indult, de sajnos hamar el is halt Vera lábán, aki a kapura lövés helyett a cselezést választotta, s ez lett a veszte. Ezt be kellett volna rúgnunk…

A mezőnyben csordogált tovább a játék, de nagyon sok volt a pontatlanság, és sajnos még kevesebb az ötletes megoldás. Azt a 140 nézőt sem kápráztatták el a látottak, akik utat találtak a City Arénába. Néhány DAC-drukker is volt közöttük, de az egyszer-egyszer felharsanó „Sereď do toho!” – buzdítás arra utalt, hogy mégis csak a hazai szurkolók voltak létszámfölényben.

Vezetőedzőnk az 58. percben döntött a csere mellett, s egyszerre két új embert is a pályára küldött. Vera és Njie jött le, Moumou és Rymarenko pedig lehetőséget kapott a bizonyításra. De hiába a változtatás, jött a gól. Méghozzá hazai gól. Egy szeredi támadásnál megfeledkeztünk a második hullámban érkező Morongról, aki egy Balićon megpattant szerencsés lövéssel bevette Jedlička hálóját – 1:0.

Keserűvé vált a szánk íze, nem csoda, hogy Balić egy ellene elkövetett kisebb szabálytalanság során elvesztette a fejét, és utána rúgott Hašának. Az esetet a VAR is megvizsgálta, majd Očenᚠjátékvezető salamoni döntést hozva mindkét oldalra kiosztott egy-egy sárga lapot. A videóbíró segítségére a mérkőzés 74. percében is szükség volt. Ekkor egy kétes kezezés során kellett megvárni, hogy látták az esetet a videószobában, de a végén nem ítélt büntetőt számunkra a játékvezető.

A hajrába értünk, egy gól kellett volna a pontszerzéshez, kettő a győzelemhez. Jedlička hátulról buzdította a társait. Kružliak ezen felbuzdulva szépen lekészítette a labdát Rymarenkónak, de fiatal csatárunk 16-17 méterről nem találta el a kaput. Az eredményen már a háromperces hosszabbítás során sem tudtunk változtatni.

Nem vagyunk könnyű helyzetben: három meccs után három pontunk van, holott ennél többel számoltunk. A Szered ellen is többet volt nálunk a labda, mi léptünk fel támadóbb szellemben, de gólt nem tudtunk rúgni. Kapni viszont kaptunk egyet, így aztán a három pontot is oda kellett adnunk a kekszgyári csapatnak. Jövő héten lesz lehetőségünk a javításra. Szombaton egy újabb idegenbeli mérkőzés vár ránk a Szenice otthonában.

Edzői értékelés:

Németh Antal (DAC): „Természetesen csalódottak vagyunk, mert győzni jöttünk, de ez nem sikerült. Nem érdemeltük meg a győzelmet, mert nem voltunk elég kreatívak, ahogy azt akartuk, ahogy azt előzetesen elképzeltük. Szomorú vagyok, mert néhány játékos nem nyújtotta a tőle elvárt teljesítményt. Tudjuk, hogy állunk. A játékosoknak is tudniuk kell, hogy minden meccsen keményen meg kell küzdeni a pontokért. Nem gondolhatja senki, hogy azokat csak úgy megkapjuk, csak mert megérdemeljük.”

Juraj Jarábek (Szered): „Tudtuk, hogy a DAC milyen tervekkel érkezik, és hogy milyen játékerőt képvisel. Ma nem voltak hatékonyak, a második félidőben kapura sem rúgtak. Mi viszont örülünk, mert felkészültünk a játékukból. Jól megszerveztük a védelmünket, és vártunk a lehetőségekre. A gólunknál szerencsésen megpattant a labda, de meg kell dicsérnem a fiúkat, aki jó csapatmunkát végeztek. Türelmesek voltak, jól védekeztek. Az ellenfelünk ma nem dolgozott ki egyetlen tiszta helyzetet sem. Meg kell dicsérjem a csapatot a harciszellem miatt is, noha természetesen voltak hibák, de összességében a három pont a fontos. Bízom benne, hogy a folytatásban ez lendületet ad nekünk.” 


ŠKF SZERED - 
FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 1:0 (0:0)
Fortuna Liga, 3. forduló, City Arena, Nagyszombat, 2021.08.08., 20:00
Játékvezetők: Očenᚠ- Vorel, Jekkel
Nézőszám: 140
Góllövők: 62. Morong
Sárga lap: 49. Popović, 66. Haša, ill. 37. Vera, 40. Divković, 66. Balić, 72. Beskorovainyi
DAC: Jedlička - Kružliak (K), Beskorovainyi, Brunetti - Vera (58. Moumou), Balić (84. Veselovský), Njie (58. Rymarenko), Schäfer, Ciganiks - Divković (84. Sharani), Taiwo (71. Nicolaescu)
Szered: Iliev - Dias, Hurtado, Hučko (K) - Morong (85. Katunský), Gatarić, Jureškin, Kadlec - Radić (76. Potoma), Popović (76. Machuča) - Haša (90. Michalík) 

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 35% : 65%
Lövések: kapura: 3:2, mellé: 5:7
Szabadrúgás: 11:9
Szöglet: 4:5
Les: 0:0

ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS