Mrkzs

Beszmol: Trencsn-DAC 0:1 (0:1)

Beszmol: Trencsn-DAC 0:1 (0:1)

Mrkzs
| szo 27.11.2021, Kiss Balzs

Kettbl kett ez a portugl edz mrlege a DAC kispadjn. Bali villmgyors glja dnttt a hrom pont sorsrl. A trencsniek mindent megtettek az egyenltsrt, de nem tudtk bevenni a 100. bajnokijn vd Jedlika hljt. Igazi csapatjtk volt a mai, az lboly pedig egyre kzelebb a szmunkra.

article_bannerarticle_banner

Jl sikerlt Joao Janeiro bemutatkozsa egy httel ezeltt a Szenice ellen, az jabb gyzelem remnyben pedig Trencsnbe utazott a csapat. Mi a negyedik, Peter Hlinka vdencei a hatodik helyrl vrtk a mrkzst, melyet az jonnan elrendelt lockdown miatt nzk nlkl lehetett csak megrendezni. Csapatunkbl srls miatt hinyzott Lamkel Z, Schfer, Kalmr, Njie s Szendrei, Krstovi pedig csaldi okok miatt krt szabadot az edztl. Ezen a hten sokat gyakoroltunk a MOL Akadmia mfves plyjn, hogy a mg mindig feljts alatt ll trencsni stadion jtktere ne okozzon meglepetst.

Balinak egsz biztosan fekdt a talaj, mert mr a 4. percben bevette Kukuka kapujt. Vera szerezte meg a labdt az oldalvonal mellett, majd bkte tovbb Veselovsknak, akinek volt ideje felmrni a kapu eltti helyzetet. Baliot vlasztotta, a horvt pedig kapsbl vgta azt a hl kzepbe, eslyt sem adva Kukuknak 0:1. Innentl kezdve a Trencsnnek vlt fontossabb a glszerzs, de eltartott pr percig, mg eljutottak a tizenhatosunkig. Aztn jtt Tun, clzott, majd ltt, Jedlika azonban szmtott a csps lketre, s szgletre tolta ki a labdt. A sarokrgs utn Letenay ugrott a legmagasabbra, de mell fejelt.

A 12. percben Jedlika ismt megmutatta, nem vletlen, hogy mr a szzadik bajnokin vdi a DAC hljt. Ghali ltette be a hintba Vert, majd Holl fejre emelt, a blintst azonban kapusunk hihetetlen reflexszel kitolta a lc all Jedlika je jednika! szlt volna szurkolinktl a dicsret, ha beengedtk volna a nzket a stadionba. A lelti buzdts elmaradt, de a jtk gy is folytatdott, mghozz tmadszellemben.

A portugl mester vezetse alatt msodszor is kezd Veselovsk sarokrgsa utn Davis el pattant a labda. R is kszlt a lvsre, amely vgl nem az elkpzelsei szerint slt el, mert a kapu mgtti vdhlban lelte hallt. Egyik vezetedz sem lt a kispadon. Joao Janeiro s Peter Hlinka is az oldalvonal melll adta az instrukcikat. Hol kiabls, hol taps sznezte az utastsokat mindkt oldalon. A jtk ekkor sok pontatlansggal zajlott a plyn. A 23. percben ismt Jedliknak kellett koncentrlnia, hogy ki tudja klzni a pontrgsbl bevelt labdt.

Utna Bali indtott gyors tmadst, s nagyjbl 18 mterre a kaputl el is vllalta a lvst, de a labda a vdelmi falrl lepattant. Szerencsnkre Andzouana be tudta gyjteni, s jhetett az prblkozsa, amely ugyancsak egy trencsni jtkoson akadt fenn. Nhny esemnytelen perc kvetkezett, a labdabirtoklsi arny pedig 72:28 volt a hazaiak javra a statisztika szerint. Tlznak tartottuk ezeket a szmokat, de a lnyeg, hogy a kijelzre tekintve mi voltunk a boldogabbak. Tun gyenge prblkozsa sem mdostotta az eredmnyt a 40. percben, akrcsak Ciganiks tekerse ngy perccel ksbb a msik oldalon. Vgl egyglos elnnyel vonultunk be az ltzbe.

A sznetben csak a hazaiak cserltek, Joao Janeiro mg nem nylt bele a csapatsszelltsba. A Trencsnnek kellett futnia az eredmny utn, ez pedig a plyn is megmutatkozott, mert agresszvabban kezdte a msodik jtkrszt a Hlinka-legnysg. A csapatkapitny, Lavrink tvoli lvst magabiztosan fogta Jedlika, s mg szinte abban a percben egy levegben sz beadst is levadszott a kapusunk. Lendletben voltak a fehr mezesek, Azango Vert lehagyva centerezett, de Kruliak nfelldozan vetdtt bele a lvsbe. Ksbb Letenay forgoldott a vdink gyrjben. A lvs is sszejtt neki, de kiss kifordulva adta azt le, gy nem volt elg pontos.

Davis teker, Dimun vel, a fejes a kapu fl szll, a gl elmarad rtuk az l kzvetts sorn a meccs 65. percben, majd a msik oldalon kvetkezett egy pontatlan fejes, ezt Ghali kldte fl, Jedliknak nem kellett rmozdulnia. Hatalmas eslyt szalasztott el a Trencsn a 69. percben, mi pedig a remek napot kifog "szzadosunknak", Jedliknak ksznhetjk, hogy elmaradt az egyenlts. Holl kapuba tart labdjt vdte remek mozdulattal. Edznk ketts cservel igyekezett javtani a jtkon: Ciganiksot Sharani, a glpasszt jegyz Veselovskt pedig Fbry vltotta.

Elpattan labdk, pontatlan indtsok, apr szablytalansgok jellemeztk a jtkot a meccsnek ebben a fzisban, de Muhamedbegovi mentse nagyon kellett ahhoz, hogy Slvik ne tudja kapu el tenni a labdt. Az utols tz percre Moumou s Nicolaescu is jtklehetsget kapott, Andzouant aki rviddel eltte meccslabdt rontott s Hahnt hvta le a plyrl Janeiro. Sokat volt a levegben a labda, a trencsniek pedig egyre idegesebb vltak. Olyannyira, hogy Glova jtkvezet egy heves reklamls utn mg a hazai masszrnek is knytelen volt kiosztani egy srga lapot. Mi viszont nyugodtak s koncentrltak maradtunk, s rmmel nyugtztuk, hogy 93 percnyi jtk utn msodik gyzelmnknek tapsolhattunk Joao Janeiro vezetse alatt.

A lockdown meglljt parancsolt a nzknek, de a focinak szerencsre nem, s biztos, hogy Bali villmglja minden DAC-drukkert megrvendeztetett azok kzl, akik az interneten kvettk a kzvettst. Kt meccset hoztunk le zsinrban kapott gl nlkl, Jedliknak nem is vgzdhetett volna jobban a 100. bajnoki mrkzse. 27 pontot gyjtttnk, s a negyedik helyen llunk. Ebben a naptri vben mg hromszor lpnk plyra, legkzelebb otthon, a MOL Arnban, ahol jv szombaton a Pohronie egyttest ltjuk vendgl.

Edzi rtkels:

Joao Janeiro (DAC): Nehz mrkzs volt, de tudjuk, hogy ebben a bajnoksgban egyik meccs sem knny. Minsgi csapat ellen jtszottunk. Sokat prblkoztunk, nhny helyzetet sikerlt is kidolgozunk. J lett volna, ha lvnk mg egy glt. Megvolt r a terletnk, de nem hasznltuk ki. Nagy harciszellemrl tettnk tanbizonysgot. Boldog vagyok, hogy sikerlt begyjtennk a hrom pontot.

Peter Hlinka (Trencsn): A mrkzs mr az elejn eldlt. Elvesztettk a labdt, s mris 0:1 volt az eredmny. Az els flidben kt lehetsgnk is volt a glszerzsre. Ksbb kezdtk elveszteni a hitnket, hogy megfordthatjuk a meccset. A msodik flidre plyra kldtk Azangot. Sznvonalasabb lett a jtkunk. A statisztikai mutatk szmunkra kedveztek, de pontot mgsem szereztnk. Egyrtelmen a hatkonysg volt a dnt. Nem emlkszem, hogy a glon kvl a vendgeknek lett volna nagy helyzete. Nem voltunk rosszabb csapat, de valamin vltoztatnunk kell. Gratullok az ellenflnek a gyzelemhez.
 
AS TRENCSN - FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 0:1 (0:1)
Fortuna Liga, 16. fordul, tadin na Sihoti, Trencsn 2021.11.27., 15:00
Jtkvezetk: Glova - Polek, Koeck
Nzszm: nzk nlkl
Gllvk: 4. Bali
Srga lap: 54. Letenay, ill. 82. Nicolaescu
DAC: Jedlika - Vera (52. Blackman), Kruliak (K), Muhamedbegovi, Davis - Bali, Veselovsk (70. Fbry), Dimun - Andzouana (79. Moumou), Hahn (80. Nicolaescu), Ciganiks (70. Sharani)
Trencsn: Kukuka - Slvik, Jovii, Stojsavljevi, Madu - Lavrink (K) - Tun, (46. Azango), Holl (77. Ibrahim), Zubairu (87. Kupusovi), Ghali (77. Gai) - Letenay (59. Jendriek)

A mrkzs statisztikja:

Labdatarts: 64% : 36%
Lvsek: kapura: 5:2, mell: 7:5 
Szabadrgs: 18:11
Szglet: 8:4
Les: 2:0

L SZVEGES KZVETTS