Mrkzs

Beszmol: Trencsn-DAC 1:1 (0:0)

Beszmol: Trencsn-DAC 1:1 (0:0)

Mrkzs
| szo 15.5.2021, Kiss Balzs

Dntetlennel zrtuk az idei utols idegenbeli meccsnket. Beskorovainyi els bajnoki gljval vezetshez juttatta a csapatot, az utols percben viszont elszott a gyzelem. A msodik helyezsnket ez a pontveszts sem veszlyezteti.

article_bannerarticle_banner

Nem volt DAC-szurkol szles e vilgon, aki ne matematikzott volna egy kicsit a meccs eltt. A krds pofon egyszer volt: hny pontot kell gyjtennk neknk, s mennyi kell mg a Slovannak a bajnoki cmhez? Nos, nem sok olyan kplet volt, amely ebbl a ktismeretlenes egyenletbl minket hozott volna ki gyztesknt, de ennek a Nmeth-legnysg is tudatban volt. Ennek ellenre mr a meccs eltti bemelegtsen ltszott, hogy semmilyen teher nem nyomja a fik vllt. A felszabadult passzolgatst az jabb trdmttre vr Kalmr Zsolt is a trencsni stadion leltjrl kvette. Sajnos rajta kvl jabb jtkosrl kellett lemondanunk trdsrls miatt: Blackman meniszkusza srlt meg a Slovan elleni bajnokin. De Andzouanra sem szmthatott Nemth Antal, kongi kzpplysunknak a bokja ficamodott ki a Tglamezn.

Az els lvsre a hazaiak vllalkoztak, de Ikoba rvid sarokra rkez lapos prblkozst magabiztosan vdte Jedlika. Vlaszknt Dikovi veszlyeztetett, de a fehr mezesek szgletre mentettek. A sarokrl Bali adott kzpre, a labda pedig kzvetve Schfer el pattant, aki azonnal megprblkozott a gllvssel eredmnytelenl. A ksrlet eltt Beskorovainyi esett el akaratn kvl a tizenhatosban, de Smolk jtkvezet nma sppal tovbbot intett, s a VAR-t sem hvta segtsgl.

A 12. percben egy jabb lvs rkezett a kapunkra, de Jedlika ezttal is jl helyezkedett. Majd Beskorovinyinak kellett eltakartani a labdt a lvsre kszld Ghali ell. Egy jabb alkalommal mr sszejtt a trencsninek a lvs, de ekkor ismt Jedlika llta a kapuba tart labda tjt. Ezt kveten kiss albbhagyott a temp, s sok hiba vegylt a jtkba mindkt oldalon. Sok volt az eladott labda, a helyzetek pedig vrattak magukra. A 27. percben ugyan rezdlt a hazai hl, de Nicolaescu tallatt les cmn rvnytelentette a br. Ramirez ugratta ki rossz temben a trst.

Hrom perccel ksbb viszont mr egy sokkal szebb tmamadsbl szerezhettnk volna glt. Bali fantasztikus keresztlabdval hozta jtkba Divkoviot, aki a teljesen resen hagyott Nicolaescunak knlta fel lvsre a labdt, de a moldv tmadnk ezttal nagyon rosszul tallta el, csak szgletig jutottunk. A folytatsban Ramireznek volt kt lehetsge. Az egyiket jcskn fl rgta, a msik viszont mr tuti ziccer volt, de egy az egyben sajnos nem tudott tljrni Kukuka kapus eszn. A Trencsn rszrl Ligeon kapslvse rdemel mg emltst az els flidbl, amely szerencsnkre csak a kapu mgtti reklmtblt tallta el. Ikoba nagy helyzetnl pedig Jedlika mentett meg bennnket a gltl, de ha bemegy a labda, sem rt volna a tallat, mert lest jelzett a partjelz.

A msodik flidre taktikt vltottunk. Nmeth Antal Nicolaescut vette le, helyette pedig Nebylt lltotta csatasorba. A vltoztats meg is ltszott a jtkunkon, s az 58. percben a vezetst is sikerlt megszereznnk. Szglethez jutottunk, melyet Bali gurtott htra Davishez, aki Beskorovainyi fejre tekerte a labdt 0:1. Ez volt az ukrn vdnk els bajnoki tallata a DAC szneiben.

A 68. percben Divkovi jtka is vget rt, t Moumou vltotta, a msik oldalon pedig Corryn rkezett a plyra, aminek annyira nem rltnk, mert szreveheten feljavtotta vendgltink tmadjtkt. Els kapura lvse azonban jcskn fl szllt, de ennyi is elg volt a boldogsghoz annak a stadion kapujn kvl rekedt maroknyi hazai drukkernek, akik szrvnyosan buzdtottk kedvenceiket. A 78. percben Moumou tartotta meg gyesen a labdt a tizenhatosban, s mivel nem igazn volt segtsge, gy maga prblkozott a gllvssel, de clt tvesztett.

A mrkzs utols harmadban fokozta a nyomst a Trencsn, egyre tbbszr kellett kivgniuk a vdinknek a labdt, de volt, hogy Jedlika klztt. Azrt neknk is volt mg lehetsgnk az eredmny megvltoztatsra. Davis kt szabadrgst is elvgezhetett, szinte centimterre ugyanarrl a helyrl. Az els prblkozst azonban kifejelte a sorfal, a msodik tekers utn ugyan sszejtt egy Ramirez-fejes, de Kukuka j helyen vrta a labdt.

A vgt azonban elbabrltuk. Nem tudtuk feltartztatni a hazaiakat a bal oldalukon, ahonnan a beads rkezett, Corryn pedig estben Jedlika hta mg juttatta a labdt 1:1. Smolk jtkvezet ezttal nagyon szkre mrte a radst, gy aztn nem maradt idnk arra, hogy gyzelemre alaktsuk a vgeredmnyt.

Nmeth Antal tovbbra is veretlen vezetedzknt a DAC kispadjn. A gyzelem ugyan ma az utols percben szott el, de bnkdnunk gy sem kell, hiszen a msodik helynket mr semmi sem veszlyezteti. gy az utols fordulban mindenfle nyoms nlkl jtszhatunk majd a nagyszombati Spartak ellen. Legyen ez egy szezonzr rmjtk! De van mg egy j hrnk: Korltozott szmban ugyan, de lehetnek mr nzk a MOL Arnban.

Edzi rtkels:

Nmeth Antal (DAC): 4-4-2-es felllsban kezdtk a meccset, de nem tudtuk azt jtszani, amit szerettnk volna. Fleg tmadsban, de a vdekezsnk sem volt olyan, amilyennek terveztk, mert a Trencsnnek volt nhny lehetsge a glszerzsre. A msodik jtkrszben Nebyla rkezsvel megvltoztattuk a taktiknkat, tlltunk 4-2-3-1-es hadrendre. A msodik flidben jobbak voltunk, uraltuk a jtkot, s sikerlt is megszereznnk a vezetst. Az egyenlt tallatot a radsban kaptuk, emiatt csaldott vagyok. sszessgben azonban a Trencsn megrdemelten tartotta itthon az egyik pontot.

Juraj Anic (Trenn): gy gondolom, hogy a szurkolk szmra attraktv volt a mrkzs. Ehhez mi is hozzjrultunk a jtkunkkal. Az els perctl kezdve aktvan jtszottunk. Igyekeztnk mihamarabb betallni, ez azonban nem jtt ssze. A msodik flidben htrnyba kerltnk, de igyekezetnknek s a jtkminsgnknek ksznheten a vgn kiegyenltettnk. Megrdemelt gllal dntetlenre mentettk a meccset.

AS TRENCSN - FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 1:1 (0:0)
Fortuna Liga, rjtszs, 9. fordul, tadin na Sihoti, Trencsn, 2021.05.15., 18:00
Jtkvezetk: Smolk - Kov, Bednr
Nzszm: 0
Gllvk: 90. Corryn, ill. 58. Beskorovainyi
Srga lap: 74. Madu, ill. 49. Ramirez
DAC: Jedlika - Sommer, Kruliak (K), Beskorovainyi, Davis - Divkovi (68. Moumou), Schfer (76. Njie), Bali (86. Mller), Taiwo - Nicolaescu (46. Nebyla), Ramirez
Trencsn: Kukuka - Ligeon, Ramon (K), Krian, Madu - Lavrink - Gai (72. Corryn), Zubairu, Kadk, Ghali - Ikoba

A mrkzs statisztikja:

Labdatarts: 57% : 43%
Lvsek: kapura: 5:3 mell: 6:7
Szabadrgs: 14:20
Szglet: 6:4 
Les: 2:3

L SZVEGES KZVETTS