Mrkzs

Beszmol: Zsolna - DAC 1904 1:1 (1:0)

Beszmol: Zsolna - DAC 1904 1:1 (1:0)

Mrkzs
| va 24.7.2022, Kiss Balzs

Lktet, glhelyzetekben gazdag mrkzsen raboltunk pontot Zsolnrl, Adrin Gua korbbi llomshelyrl. A legelejtl fogva izgalmas tallkozn Krstovi ismt kprzatos glt szerzett, de volt itt kapufa is bven, piros lap s kihagyott tizenegyes a hazaiak rszrl. Az ilyen meccsekrt rdemes szeretni igazn ezt a jtkot.

article_bannerarticle_banner

A kivl szezonrajtot Zsolnn szerette volna folytatni a csapat. Ott, ahol vezetedznk, Adrian Gua korbban t vet eltlttt, s ezalatt egyszer bajnoki cmet is szerzett. Azta azonban sok vz lefolyt a Dunn, s Gua a mi edznknt trt vissza egykori sikerei helysznre. A srcoknak mindssze kt teljes napjuk volt kipihenni a fereri EKL-meccset s a hossz hazautat, ennek ellenre kivl hangulatban vrtk a vasrnapi sszecsapst. Nem meglep, hogy a kezdnkben is volt pr vltozs, mivel nagyon sr mostanban a meccsprogramunk.

A mrkzs mg meg sem kezddtt, de a csekly szm hazai ultracsoport mris arra buzdtott, hogy mindenki verje fejbe a magyarokat. A kezdeti dvzlet utn szerencsre a futball lett a fszerep, arra pedig igazn nem lehetett panasz. vatos ismerkeds helyett egybl akcids jtk zajlott. Mindkt csapat tmadszellemben focizott, csak id krdse volt, melyik oldalon esik az els gl. Mindjrt a 3. percben beksznhettnk volna vendgltinknak. Krstovi egy kemny lvssel ijesztett r Belko kapusra, a szglet utn pedig Kruliak fejese ment pr centivel fl.

Nem kellett sokig vrni a vlaszra, Jibril kerlt ordt helyzetbe, de Veszelinov tjt llta, az ismtlst pedig mell kldte a zsolnai tmad. Ekkor mr mindkt szurkoltbor a buzdtsra sszpontostott, s a mieinknek lehetett volna nagyobb okuk az rmre, de Moumou prblkozsa a fels lcre hullott. Nem volt szerencsnk. Akrcsak Veselovsk bombjnl, majd Krstovi jabb lvsnl sem. Mindkt esetben Belko mentette meg a gltl a Zsolnt.

Nem adsz, kapsz szl az rk futballigazsg, mely most is beigazoldott. A jobb szrnyon tmadta a vdelmnket a Hynek-legnysg, a visszagurtott labdt pedig a csapatkapitny, Myslovi vgta vdhetetlenl a hlnkba 1:0. Mi alaktottuk ki a tbb helyzetet, mgis a srga-zldek szereztek vezetst, m ez sem vette lt a tovbbi tmadsainknak. A 18. percben millimterekkel szllt csak el Nebyla feje felett a labda. Ha fiatal kzpplysunknak hosszabb a haja, taln meglett volna az egyenlts.

Mindkt oldalon nagyon veszlyesek voltak a tmadsok, lvezetes meccset lthatott a 2158 fs kznsg. A 33. percben ismt Krstovi igazolhatta volna kitn formjt, de harmadik prblkozsa is elhalt Belko kezben. t perccel ksbb pedig a tbb mint tztag sorfalban akadt el a szabadrgsa. Ennek az volt az rdekessge, hogy a bntetterleten bellrl vgezhettk el, miutn a kapus kzzel fogott meg egy hazaadst.

A flid vgn Nebyla lbban maradt az egyenlt tallat. Moumou a hossz kapufhoz adta a labdt, melyet Nebyla irnytott kapura, de Belko hatalmasat mentett. Kivl 45 perc volt a csapatok mgtt, mikor az ltzbe terelte ket Kruliak jtkvezet, a srga-kk publikum pedig valami hasonl folytatsban bzott. s persze, DAC-glokban.

Krstovi pedig gy jtt ki a folytatsra, mint egy felbszlt oroszln, hiszen a 46., majd a 48. percben is megprblkozott a glszerzssel, de mindkt alkalommal Belko jtt ki gyztesen kettejk prharcbl. Az 54. minutumban vgre sikerlt mattolnia a hazai kapust, m ekkor a bri spsz szegte az rmnket, mert a jtkvezet les cmn rvnytelentette Krstovi tallatt.

Nem mondtak le a gllvsrl a hazaiak sem, a 60. percben Myslovi csavarsa ment mell. Az akci utn ketts cservel prblkozott Gua mester. Moumou helyett Rymarenko, Andzouana helyett pedig a szr Ramadan rkezett, aki ezen a meccsen mutatkozott be klubunk szneiben. A csereknt bellknak sikerlt j lendletet adniuk a tmadsainkhoz, de mg ez sem volt elg ahhoz, hogy Krstovi sokadik ksrlete beakadjon a 65. percben, amikor ismt Belko llta tjt a glba tart labdnak. A hlr Ramadan, majd Veselovsk lkett is fogta, az ellenkez oldalon pedig Myslovi sistergs bombja suhant el a kapunk felett.

Tovbbra is remek tempban zajlott a jtk, egyik csapat sem tnt fradtnak s a tmadjtk dominlt. Ramadan sorfalat eltall szabadrgst kveten mg mrgeldtnk egy sort, de bosszsgunk nem tartott sokig, mert aztn olyan lttunk, mint ngy nappal korbban a Vkingur Gøta elleni meccsen. Veselovsk meghzta a jobb oldalon, kzpre adott, Krstovi pedig akrcsak a Ferer-szigeteken, egy bmulatos ollzs glt ltt 1:1. Csatrunk az idei szezon minden egyes mrkzsn betallt, st, ha az utols tavaszi meccseket is ideszmtjuk, akkor zsinrban nyolcadik mrkzsn volt eredmnyes. Egszen elkpeszt mutat.

A meccsnek itt viszont mg nem volt vge! Fokozdtak az izgalmak, miutn kt perc alatt ktszer a kapuft talltuk csak el. Elbb Nicolaescu bombja vgdott le a fels lcrl, majd Muhamedbegovi fejese csattant a jobb oldali kapufn. Helyzet helyzet htn, gl nlkl. A 88. percben megfogyatkoztak a hazaiak. Gidi nyjtott lbbal szllt bele Muhamedbegoviba, megmozdulsa utn pedig egybl mehetett zuhanyozni. A hosszabbtssal egytt volt nagyjbl hat percnk, hogy ljnk az emberelnnyel, m nem az elkpzelseink szerint alakultak a dolgok legalbbis elsre gy nzett ki. A csereknt bellt Brunetti ugyanis szablytalanul vlasztotta el a labdtl Ikt a tizenhatosban, a br pedig habozs nlkl a mszpontra mutatott. A kapuban azonban Veszelinov varzsolt, megfogta a bntett, s megmentette szmunkra az egy pontot.

A vasrnapi mrkzs elssorban Adrian Gua szmra volt klnleges, hiszen eddigi karrierje legnagyobb sikereit pp a Zsolna szneiben rte el az edznk. A jtkosaink mindent megtettek a gyzelemrt, de a vgn be kellett rnnk az egy ponttal. Kt fordul utn ngy pontunk van, Krstovi pedig tovbb szrnyal. Remljk, hogy ezt a kivl formjt cstrtkn is tartani tudja, amikor jn a Vkingur Gøta elleni visszavg az EKL-ben, majd azt kveten vasrnap az Aranyosmart elleni bajnoki. Mindkt tallkozt odahaza jtsszuk, a MOL Arnban.

Edzi rtkels:

Adrian Gua (DAC 1904): Nagyszer, nylt sisakos mrkzs volt a nzk szmra, sok helyzettel, tmadsokkal. Mindenekeltt szeretnk ksznetet mondani a szurkolinknak, akrcsak a hazaiaknak, akik oldalrl reztem a tiszteletet. Nagyon jlesett, hogy nem felejtettk el, amit korbban kzsen elrtnk. Ms meccs volt ez a szmomra legbell, mint brmely msik. Igyekeztem ezt leplezni a jtkosaim eltt, de reztem, hogy ms a hangulatom. A foci nnepe volt ez a tallkoz, temps, impulzv jtkkal. Beigazoldott, amit eddig is tudtunk, hogy ez a kt csapat mindig j prharcot vv egymssal. Amit sajnlok, hogy nem volt ma videbr, amely segthetett volna a jtkvezetknek a ktes szitucik eldntsben. Nagyon rlk, hogy fizikailag is vgig brtuk a meccset, s mg az egyenlt glunk utn is r tudtunk tenni egy lapttal. A fik hajtottak a vgskig, gyzelemre tren futballoztak. A vgn jtt a bntet, de Veszelinov risit vdett. 21 lvsnk volt, ebbl 10 ment kapura, a hazaiaknl csak 2. Krstovi tallata ismt lmnyszmba ment. Kevesen mondtk volna, hogy ngy nappal az ollzs glja utn, amit a Ferer-szigeteken ltt, rg mg egy ugyanolyat. Nagyon kevs hinyzott a gyzelemhez, de ugyanezt vendgltink is elmondhatjk.

Jaroslav Hynek (Zsolna): Nagyjbl ugyanazt tudom rtkelni a mrkzst, mint a kollgm. Az els flid mindkt rszrl kivl ernltrl s taktikrl rulkodott, a msodik a cserk s a tbb pontatlansg miatt mr nem volt annyira ltvnyos. Meg kell azonban dicsrnem a jtkosaimat, mert amit elterveztnk a felkszls alatt, azt nagyjbl sikerlt megvalstanunk. Hinyzott azonban a nyugalom a befejezseknl, az egyes szitucikat nem sikerlt jl megoldanunk. Be kell ismernnk, hogy a DAC-nak tbb helyzete volt. Nem rgtuk be a bntett, ezrt el kell fogadnunk az egy pontot. rlk, hogy a meccset nem vittk el a tlzott emcik. A killts ugyan kompliklja a helyzetnket, de nem szeretnm a jtkvezetk tnykedst rtkelni. sszessgben remek meccs volt.

L SZVEGES KZVETTS

MK ZSOLNA - DAC 1904 1:1 (1:0)
Fortuna Liga, 2. fordul, tadin pod Dubom, Zsolna, 2022.07.24., 17:00
Jtkvezetk: Kruliak - Hancko, Koeck
Nzszm: 2158
Glszerzk: 13. Myslovi, ill. 77. Krstovi
Srga lap: 61., Kopas, ill. 45+3. Ciganiks, 88. Brunetti, 90+1. Krstovi, 90+3. Veszelinov
Piros lap: 88. Gidi
DAC 1904: Veszelinov - Pinto, Kruliak (K), Muhamedbegovic, Ciganiks (72. Brunetti) - Veselovsk (83. Dimun), Nebyla (72. Nicolaescu), Ker - Andzouana (60. Ramadan), Krstovi, Moumou (60. Rymarenko)
Zsolna: Belko - Rusnk, Leitner, Stojchevski, Bari - Myslovi (K), Kopas, Gidi - Galk (49. Iko), Jibril, (71. uri), Kaprlik (71. Addo)

Labdatarts: 52% : 48%
Lvsek: kapura: 2:12, mell: 13:8
Szabadrgs: 17:18
Szglet: 4:8
Les: 0:3

Fotgalria