Interjú

Csinger Márk: A kulcsmomentum után sima továbbjutás

Csinger Márk: A kulcsmomentum után sima továbbjutás

A-CSAPAT
|
Interjú
| sze 8.11.2023, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő

„Szinte végig nálunk volt a labda és képesek voltunk helyzeteket is kialakítani.” Csinger Márk nyilatkozott a tegnapi Igló-DAC (0:3) kupamérkőzés után.

Még hogy keleten semmi sincs! A DAC 14 nap leforgása alatt az ország keleti részében megnyert két kupameccset (Szinna, Igló), szerzett három bajnoki pontot (Kassa) és közben a MOL Arénában is legyőzött egy ottani csapatot (Nagymihály). A tegnapi, iglói győzelemmel bejutottunk a Slovnaft Cup negyeddöntőjébe. „Az első félidő nehézkesen indult. Többet birtokoltuk ugyan a labdát, próbálkoztunk, kerestük a réseket, de kevés helyzetet alakítottunk ki. Nem voltak átlövéseink és talán még jobban oda kellett volna tenni magunkat a párharcokba, az egy az egy elleni küzdelmekbe és a lövésekbe. A második játékrészre azzal az egyértelmű céllal jöttünk ki, hogy eldöntsük a mérkőzést és több lehetőséget akartunk kialakítani. Ez szerencsére sikerült is, három gólt tudtunk szerezni, ami végül sima továbbjutást jelentett” – nyilatkozta a keddi 3:0-s kupasiker után Csinger Márk, a DAC 20 éves védőjátékosa.

Csinger tegnap 14. tétmérkőzését játszotta csapatunk színeiben. „A meccs kulcsmomentuma egyértelműen az első találat volt. A félidőben arról is szó esett, hogy ha szerzünk egy gólt, onnantól sokkal könnyebb dolgunk lesz. Ez így is lett, szinte végig nálunk volt a labda és képesek voltunk helyzeteket is kialakítani. Az előző mérkőzéseken szerencsére az elején betaláltunk, így mindegyik csapat higgadtabban futballozhat a vezetés birtokában. Szerdán regenerációs edzés van a programban, de gőzerővel készülünk a hétvégi bajnokira, ahol szintén győzni szeretnénk” – tette hozza a magyar U21-es válogatott oszlopos tagja. Ami a DAC kupaszereplését illeti, legutóbb a 2020/21-es idényben jutottunk a legjobb nyolc közé, elődöntőt pedig egy évvel korábban, 2020 tavaszán játszottunk utoljára.

article_bannerarticle_banner