Előzetes

Az Igló - DAC 1904 kupamérkőzés előtt

Az Igló - DAC 1904 kupamérkőzés előtt

A-CSAPAT
|
Előzetes
| hé 6.11.2023, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
'
article_banner
'

Kedden 13:00 órai kezdettel a második ligás Igló otthonában lép pályára a DAC a Slovnaft Cup nyolcaddöntőjében. Előzetes és szurkolói információk a holnapi összecsapáshoz.

A Slovnaft Cup versenysorozatában az utolsó 16 csapat maradt állva. A DAC a negyedosztályú Bős elleni találkozóval (5:1, gólszerzők: Ramadan 3, Trusa, Isakov öngól – Nikulin) csatlakozott a honi kupaszezonhoz a 2. fordulóban, azt követően a VI. ligában szereplő TJ Felsőszelit múltuk felül 4:0-ra (gólszerzők: Risvanis, Ramadan, Herc, Romero), majd a 4. fordulóban a harmadik vonalban vitézkedő MFK Szinna stadionjából (6:1, gólszerzők: Čermák 2, Risvanis, Goure, Herc, Barišić – Marquinho) is győztesen távoztunk.

A negyeddöntős részvételt ismét az ellenfél pályáján kell kivívnunk: a sorsolás alapján a második ligás FK Igló (Spišská Nová Ves) otthonában kell hozni a kötelezőt.

A szepességi 38 ezer lakosú város kék-fehér csapata tavasszal megnyerte a III. liga Keleti csoportját és öt év elteltével visszatért a másodosztályba, ahol 15 forduló után 2 ponttal az utolsó, 16. helyen állnak Branislav Ondáš vezetőedző védencei.

A Hernád-parti együttes a kupában szintén három idegenbeli összecsapást abszolvált eddig: Gölnicbányán (Gelnica, V. liga) 1:0-ra, majd Bártfán (Bardejov, III. liga) 4:1-re diadalmaskodtak, legutóbb pedig Boronáson (Brvnište, V. liga) büntetőpárbajban kerekedtek felül.

1980 és 1985 között a II. ligában találkoztunk rendszeresen az Iglóval. A hat meccsből négy végződött a DAC sikerével, két alkalommal pedig döntetlen született. A gólarány is a mi jelentős fölényünket mutatja – 14:2.

A jelenlegi lebonyolítási modell bevezetése (a 2014/15-ös szezontól) óta a 45. mérkőzésére készül a DAC a Slovnaft Cup keretén belül, ebből 38. alkalommal lépünk pályára idegenben.

„Egyértelműen a továbbjutás a cél, mindegyik versenysorozatnak maximális komolysággal vágunk neki. Holnap is mindent beleadunk, mert egy kupameccs vár ránk, ahol nem szabad az ellenfél kilétével foglalkoznunk. Egy mérkőzésen dől el a továbbjutás sorsa, így nincs lehetőség a javításra. Abszolút kulcskérdés számunkra a lehető legjobb teljesítmény” – jelentette ki Adrian Guľa vezetőedző, aki a játékosok egészségügyi állapotát illetően hozzátette: „Risvanis a betegsége után már edzett. Ramadan továbbra sem bevethető, ráadásul Maťo Trusa sem teljesen egészségesen lépett pályára Kassán. Fontos lesz, hogy mindenki a lehető leghamarabb felépüljön, ugyanis holnap erősek, összetartóak és győztesek akarunk lenni.”

A Slovnaft Cup 5. fordulójának FK Igló – DAC 1904 mérkőzését 2023. november 7-én, kedden 13:00 órai kezdettel rendezik, játékvezetők Ruc - Štofik, Jánošík.

A Slovnaft Cup versenykiírása alapján egészen a negyeddöntőkig egy mérkőzésen dől el a továbbjutó kiléte. Döntetlen eredmény esetén nincs hosszabbítás, rögtön tizenegyespárbaj következik.

Mint minden tétmeccsről, holnap Iglóról is élőben jelentkezünk szöveges közvetítés keretén belül. Kövesse a mérkőzést percről percre honlapunkon! Ezen kívül a találkozót a JOJ Šport valamint a Niké TV-n élőben is megtekinthetik.

A negyeddöntőben az ötödik forduló nyolc továbbjutója találkozik. A negyeddöntők hivatalos játéknapja 2024. február 28-a, szerda.

SZURKOLÓI INFORMÁCIÓK

A haza klub értesít mindenkit, hogy a stadion kapui egy órával a mérkőzés előtt, tehát 12:00 órakor nyílnak. A DAC szurkolói számára az önálló vendégszektor kerül kijelölésre az új lelátón, a belépőjegyek a stadionba való belépéskor vásárolhatók meg. A jegyek ára 5 euró, a súlyosan egészségkárosultak és a nyugdíjasok számára 4 euró, míg a 12 éven alatt gyerekek belépése ingyenes.

A parkolás a főbejárat előtt található nagy parkolóban lehetséges. Kérjük önöket, hogy kövessék a szervezők utasításait. A stadion területén büfé is áll majd a szurkolók rendelkezésére.

article_bannerarticle_banner