Interjú

Csinger Márk: Csapatmunka eredménye a győzelem

Csinger Márk: Csapatmunka eredménye a győzelem

A-CSAPAT
|
Interjú
| ke 19.9.2023, Nagy Krisztián, foto: Cséfalvay Á.András, Fekete Nándor
article_banner
'
article_banner
'

„Mindenki tudja, mennyire erős csapat a Slovan, de kitettük a szívünket a pályára és sikerült győznünk.” Csinger Márk jelesre vizsgázott az első Slovan elleni rangadóján.

„Sokat készültünk a mérkőzésre, jól is játszottunk. Úgy vágtunk neki a meccsnek, hogy nyerni szeretnénk, ez szerencsére sikerült is. Az első félidőben kétgólos előnyre tettünk szert, a második játékrészben pedig szintén szerettünk volna betalálni és jól futballozni. Szerintem ez össze is jött. Magasan akartuk letámadni a Slovant és megakadályozni a labdakihozatalukat. Azt akartuk játszani, ami tudunk és ez sikerült is. Sok dolgom volt a védelemben, de csapatmunka eredménye a siker. A találkozónak volt néhány szakasza, amikor jobban nyomott az ellenfél, de sikerült azokat túlélnünk, így is ki tudtunk alakítani további helyzeteket és be is találtunk” – nyilatkozta a vasárnapi DAC-Slovan (3:1) derbi után Csinger Márk, akinek ez volt a 6. mérkőzése a Niké Ligában.

Húszéves védőjátékosunk először játszhatott a Slovan ellen. „Pályafutásom során most először léptem pályára egy olyan rangadón, amelyről minden gyerek álmodozik. Csodálatos érzés volt, remélhetőleg a lehető legtöbb ilyenben lesz még részem, hasonló végeredménnyel. Mindenki tudja, mennyire erős csapat a Slovan, de kitettük a szívünket a pályára és sikerült győznünk. Kemény meccs volt, viszont nagyon szeretem a párharcokat és azt, amikor küzdeni kell. Az első gólunknál higgadt maradtam. Láttam, hogy jók vagyunk. A másodiknál még inkább ezt éreztem, a harmadiknál meg már tudtam, hogy miénk a meccs, csak rajtunk múlik minden. Amikor szépített a Slovan, volt még hátra fél óra, de továbbra is futballozni szerettünk volna és kiélvezni a mérkőzést, nem idegeskedtünk. Szerencsére a rossz sorozatunkból egy jó összecsapással sikerült kilábalni, ami a szurkolók tetszését is elnyerte. Ebben a szellemben akarunk tovább haladni” – fűzte hozzá a magyar U21-es válogatott játékosa.

article_bannerarticle_banner