Hír

DAC 1904 - Slovan: szurkolói információk

DAC 1904 - Slovan: szurkolói információk

A-CSAPAT
|
Hír
| pé 5.5.2023, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
'
article_banner
'

Minden fontos tudnivaló a vasárnapi DAC-Slovan aranyrangadóra érkező szurkolók számára!

A szezon utolsó előtti hazai mérkőzésén a bajnoki arany a tét! Vasárnap 17:30-kor a táblázat első két helyezettjének rangadóján a címvédő pozsonyi Slovan együttesét fogadjuk a MOL Arénában.

A hazai szektorokba minden belépőjegy elkelt. A stadionba való belépés kizárólag az érvényes jeggyel vagy bérlettel rendelkezők számára lehetséges. A bérletek és az egyszeri belépőjegyek pontos helyre – a bérleten/belépőjegyen szereplő ülőhelyre – szólnak.

A jegypénztárak ennek ellenére továbbra is nyitva tartanak; itt zajlik a cashless kártyák feltöltése, illetve az online megvásárolt bérletek és klubkártyák kiadása.

A jegypénztár és a DAC store nyitva tartása vasárnapig:
2023. május 5., péntek:
VIP recepció: 10.00-18.00
2023. május 6., szombat:
VIP recepció: 9.00-16.00
2023. május 7., vasárnap (meccsnap!):
2-es számú kassza: 13.00-20.00

A TOP2 bérletek kiadása:

Azon szurkolók számára, akik megvásárolták a szezon utolsó két hazai mérkőzésére (DAC-Slovan, DAC-Besztercebánya) szóló TOP2 bérletes belépőt, május 7-én, vasárnap 13:00 és 16:00 óra között a C5-ös szektor mellett található pénztár lesz nyitva. A mérkőzés napján a klubkártyák kiadása (a bemutatott bérlettel és anélkül is) kizárólag itt zajlik majd a fentebb említett időpontban. A mérkőzés napján nem lesz lehetséges a DAC store-ban és a pénztárban a klubkártya kiváltása. Figyelem! A bérlet online vásárlása során kapott voucher (tanúsítvány) nem lesz elegendő a stadionba való belépéshez, a szurkolóknak a klubkártyát is ki kell váltaniuk. Ezt aztán a MOL Arénába való belépéskor felmutatják a forgókapuknál.

Kérjük, hogy a lehetőségekhez mérten a klubkártyát már korábban vegyék át – az elkövetkező napok folyamán, a fentebb leírt nyitvatartási órákban.

ÉRKEZÉS, PARKOLÁS ÉS BELÉPTETÉS A STADIONBA

Felhívjuk szurkolóink figyelmét a stadion körüli, cca. 15:00 órakor életbe lépő következő közlekedési korlátozásokra:
- a Vásártér felőli bekötőutat (a Park presso mellett) a Városi Rendőrség munkatársai 15:00 órától lezárják a gépjárművek elől
- a rendőrség 15:30-kor lezárja a Sport utca azon szakaszát, amely a körforgalomtól a Rózsaliget és a Fenyves lakótelepek közti összekötő útig vezet;a Sport utcába ezt követően csak a parkolási engedéllyel rendelkező gépjárművek (VIP, hivatalos személyek) lesznek beengedve
- a Gyurcsó u. és a Kisudvarnoki út közti kereszteződést a rendőrség fogja ellenőrizni; 15:45-től a rendőrség lezárja a Gyurcsó utcát a gépjárművek elől
- a két csapat és a Slovan drukkereinek a stadionhoz való megérkezésekor forgalomkorlátozásra lehet számítani a Gyurcsó, Mező, Szabó Gyula, Kertész és Czibók utcákon is; ugyanez érvényes a vendégszurkolók meccs utáni távozására is

A parkolás a szokásos helyszíneken lehetséges, de a Vásártérre való behajtás csak a közelben található parkolók megteléséig lesz lehetséges, ezt követően szintén lezárásra kerül a motoros forgalom előtt. Javasoljuk még a Max és a Family Center bevásárlóközpontoknál található szabad parkolók használatát. A város önkormányzata elérhetővé teszi továbbá a gokart pálya parkolóját a Kisudvarnoki úton - mind a személygépkocsik, mind a buszok számára.

A hazai csapat szurkolói számára az A, B C és D (D2, D3, D4 szektorok) tribünök lesznek megnyitva. A kerekesszékesek kijelölt helyei az AB, BC szektor és a Silver VIP alatt találhatók.

A vendégcsapat szurkolói számára a D1 szektor, illetve a CD rész, különálló, a hazai szurkolók szektoraitól elválasztott szektor lesz megnyitva. A vendégszurkolók beléptetése a hazaiaktól elkülönítve történik. A C5 és D2 szektorok egy része ütközőzónaként üresen lesz hagyva. A vendégszurkolók érkezését a rendőrség biztosítja.

Maga a stadionba való belépés csak a forgókapukon keresztül lehetséges, amelyek a következő helyeken találhatóak:
- az A és B tribün továbbá a B és C tribün sarkán: AP, AB, B1, B2, B3, B4, BC, C1, C2, C3, C4, C5, CD
- Az A tribün és D tribün sarkán: AL, AD, D2, D3, D4
- az A tribün recepcióján át: Sky box, VIP
- a C és D tribün sarkán: belépés a CD és D tribünre: a vendégszektor

A szurkoló belépéskor hozzáérinti a megvásárolt belépőt/klubkártyáját a QR kódleolvasóhoz, amivel aktiválódik a forgókapu egy személy belépésére. A forgókapuk csak az arra a tribünre szóló, megfelelő belépők számára engedélyezik a bejutást. A beléptetés felgyorsítása érdekében kérjük szurkolóinkat, hogy nyomtassák ki az online belépőjegyet.

Megkérjük a szurkolókat a korai érkezésre, hiszen a biztonsági vizsgálat során elfogadott intézkedések a szokásosnál több időt igényelnek. A stadion kapui két órával a kezdés előtt nyitnak (15:30, beleértve a VIP szektorokat).

A személyes ellenőrzés miatt a női szurkolók számára külön forgóajtók állnak rendelkezésre.

Annak érdekében, hogy elkerüljük a pénztárak előtt kialakuló hosszú sorokat, a kapu nyitásától a mérkőzés kezdetéig (tehát 15:30 és 17:30 óra között) a pénztárakban kizárólag az alábbiak lesznek lehetségesek:
- klubkártyák kiadása (az online vásárláskor kapott voucher alapján)
- cashless kártyák feltöltése

A klubkártyák árusítása az említett időpontban szünetel; illetve ajánljuk az online vagy a kapuk nyitásáig megejtett vásárlást.

VISSZAVÁLTHATÓ REPOHARAK ÉS CASHLESS RENDSZER A BÜFÉKBEN

A 2022-es tavaszi szezontól az eldobható műanyag poharakat ún. repoharakra cseréltük. Ezekben kínáljuk az alkoholos és alkoholmentes italokat a MOL Aréna büféiben, beleértve a VIP bárokat is. A visszaváltható repoharak nem csak környezettudatosak, hanem kényelmesebbek, erősebbek és az egyedi tervezésüknek köszönhetően szebbek is.

A pohár egyszeri 2 eurós zálog ellenében megvásárolható, majd bármikor visszaváltható.

A MOL Aréna büféiben csak az ún. Cashless kártyával lehetséges fizetni. Ez a készpénznélküli rendszer a feltöltőkártyák elve alapján működik, helyettesítve a készpénzes fizetést. A hétvégi találkozó alkalmával is csak ezen a módon tudnak a szurkolók a büfékben fogyasztani.

A Cashless kártyák értékesítése és feltöltése a belépőjegyek értékesítésével egyidejűleg a jegypénztárakban zajlik, azok nyitvatartási ideje alatt. Az A, B és C szektorokban helyet foglaló szurkoló számára a B1 és C5 szektoroknál helyeztünk el egy-egy feltöltő automatát.

A VIP szektor látogatóinak az A lelátó recepcióján, meccsnapon 15:30 és 21:30 között lesz megnyitva egy cashless kassza. Ezen felül a recepción, illetve a St. Nicolaus SILVER LOUNGE étteremben egy-egy feltöltő automatát helyeztünk el.

Figyelem! Az AL, AD, D2, D3 és D4 szektor látogatóit megkérjük, hogy a Cashless kártyát a forgóajtón való belépés előtt vásárolják meg. A D2-es szektor alatt elhelyeztünk egy feltöltő automatát, ill. a forgóajtóknál 8 eurós kredittel előre feltöltött Cashless kártyát tudnak vásárolni.

Ne feledje, hogy a DAC CLUBCARD klubkártya egyúttal Cashless kártyaként is működik!

A CASHLESS KÁRTYÁK ONLINE FELTÖLTÉSE

Emlékeztetjük a FANPORTAL-on beregisztrált szezonbérlettel ill. klubkártyával rendelkező szurkolóinkat, hogy a felületen online is fel tudják tölteni a Cashless kártyájukat. Ugyanitt az aktuális cashless egyenlegüket is le tudják ellenőrizni. Használják ki ezt a lehetőséget!

Most még inkább megéri regisztrálni a FANPORTAL-on! Aki május 7-ig, a DAC-Slovan rangadó kezdő sípszójáig regisztrál, megnyerheti a Slovakia Ring által felajánlott négy belépőjegy egyikét a júniusi Truck race of Slovakia Európa-bajnokságra. A nyereménysorsolásban a FANPORTAL-ra már korábban regisztrált tagok is automatikusan részt vesznek.

A CASHLESS KÁRTYÁN FENNMARADÓ ÖSSZEG VISSZATÉRÍTÉSE

Akárcsak az elmúlt évek során, elszámolási okok miatt idén is szükséges, hogy a szurkolók az aktuális szezon végéig lenullázzák a saját Cashless kártyájukon levő összeget. Az ezen található kreditet 2023. május 31-ig igényelhetik vissza a DAC store és a jegypénztárak nyitvatartási ideje alatt.

A jelenleg használatban levő klubkártyák (DAC CLUBCARD) a következő idényre is érvényesek, viszont mindegyik szezon előtt fel kell tölteni a rajtuk található kreditet.

A 2022/23-as idény során, a DAC store-ban kiállított ajándékutalványok (voucher) érvényessége is 2023. május 31-gyel lejár. Ezért kérjük, a kreditet ezen időszakban vásárolják le az üzletünkben.

SZÍNES KÍSÉRŐPROGRAM, FANZÓNA, ARCFESTÉS, HÍRADÓ, DAC STORE, VERSENY 30 EZER EURÓÉRT ÉS FREE WIFI

A vasárnapi bajnoki mérkőzéssel kapcsolatban gazdag kísérőprogrammal és Fanzónával várjuk a szurkolókat. Minden tudnivalót itt találnak.

A forgóajtók közelében, a B és C lelátók alatt a kapunyitástól (15:30) újra ingyenes arcfestést szervezünk a szurkolók részére.

A találkozóra kiadott színes meccsfüzetet (Híradó) a DAC store-ban találják majd meg a szurkolók, illetve a képre kattintva letölthető.

Használja ki a vásárlás lehetőségét, és látogasson el a hivatalos DAC store-ba, amely a mérkőzés napján 14:30 órakor nyit, és 20:00-kor zár. A DAC store-ban egy ún. „Fast line” is kialakításra kerül, a kiválasztott árucikkek megvásárlásának felgyorsítása érdekében. A forgókapukon áthaladva is vásárolhatnak a Fanshopban, konkrétan a BC szektorok sarkán megtalálható sátorban, ahol szintén érvényes a szezonbérlettel rendelkezők 10 százalékos árengedménye. Figyelem! Májustól 25%-os kedvezményt kínál a DAC store egyes kijelölt árucikkekre. Bővebb információért kattintson ide.

Ebben a szezonban ötödször látogat stadionunkba a #30EZRES elnevezésű félidei játék. Vasárnap három szerencsés DAC-drukker is versenybe szállhat a csodás, 30 000 eurós főnyereményért. Ehhez elég, ha online vagy a stadionba való belépéskor regisztrálja magát a Fortuna sárgába öltözött hoszteszeinél, és máris játékban van. A verseny szabályzatát itt találják.

Az egész MOL Arénában elérhető a szabad internet hozzáférés. Keressék a MOL Aréna free wifi hálózatot, amelybe egyszerűen, a közösségi hálózatok vagy email segítségével tudnak bejelentkezni!

BIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK

Figyelem! A mérkőzést az 1/2014. számú, a sportrendezvényekről szóló törvény értelmében a rendőrség különleges rendszerű (rizikós) sporteseménynek nyilvánította. A mérkőzés előtt és alatt szigorú biztonsági intézkedések lesznek foganatosítva úgy a szervező, mint a rendőrség részéről. A stadionba való belépés előtt személyi ellenőrzésekre kerül sor.

A stadionba vezető belépési pontokon a szervező szolgálat minden meghatalmazása kihasználásra kerül, méghozzá az ide vonatkozó törvény és a szervező szolgálat elvárt kötelességei betartásának alapján. Azok a személyek, akik láthatólag alkohol vagy egyéb szerek befolyása alatt állnak, nem lesznek beengedve a stadionba; ugyanez azokra is érvényes, akiknél az előbb említett anyagokat találnak a szervezők. Minden transzparens és zászló is ellenőrzésre kerül, amelyek nem lehetnek szilárd rúdon, és amelyek esetlegesen fegyverként használhatók. Abban az esetben, ha az említett tárgyak gyalázó, gúnyolódó szavakat, illetve olyan képeket tartalmaznak, amelyek alkalmasak a köznyugalom megzavarására, elkobzásra kerülnek, és a tulajdonosaikat nem engedik be a stadionba.

Kérjük a szurkolókat, ne hozzanak magukkal más államok szimbólumait, mert ezeket a rendezők nem engedik be a stadionba, és tulajdonosaikat átadják a rendőrségnek.

A pirotechnikai eszközök használata szigorúan tilos. A tiltás megszegése esetén a rendező szolgálat azonnali beavatkozást hajt végre a vétkes ellen.

A belépők egyszer használatosak lesznek, ami azt jelenti, hogy a stadionba való belépés után már nem lesz lehetséges elhagyni azt, majd ismét visszatérni. Az egész mérkőzés során minden nézőnek magánál kell tartania az érvényes belépőjét, és a találkozó során felmutatnia azt a szervező szolgálat felszólítására.

Figyelmeztetjük szurkolóinkat, hogy bármilyen tárgyak bedobálása a pályára szigorúan tilos. Ennek megszegése szabálysértésnek minősül, amely a stadionból való kizárást von magával. Az egész stadiont és az egyes szektorokat kamerarendszer figyeli majd. Minden kamera által rögzített incidens azonnali kiértékelésre és elrendezésre kerül a szervező szolgálat és a rendőrség által. Rendbontás esetén a biztonsági egységek azonnali beavatkozása következik. 

article_bannerarticle_banner