Hír

DAC 1904 vs FCSB – írjuk együtt a történelmet!

DAC 1904 vs FCSB – írjuk együtt a történelmet!

A-CSAPAT
|
Hír
| ke 2.8.2022, DAC 1904
article_banner
'
article_banner
'

Hatalmas érdeklődés előzi meg a szerda esti nemzetközi kupameccset, hiszen történelmi siker kapujában áll a csapat. A bukaresti FCSB elleni rendkívül fontos összecsapás előtt nagy a készülődés határon innen és azon túl is.

Soha ilyen közel még nem álltunk ahhoz, hogy a nemzetközi kupában bejussunk a play-off-körbe. Most itt a lehetőség, de ehhez előbb túl kell jutnunk a korábbi BEK-győztes, 26-szoros román bajnok, a Steaua Bukarest utódján, az FCSB-n. Románia egyik legnépszerűbb és legnagyobb szurkolótáborral bíró együttese a közel 120 éve íródó történelmünk során a második olyan ellenfelünk lesz, amely korábban Európa trónjára is felülhetett. Ilyen csapat legutóbb 34 éve vendégeskedett Dunaszerdahelyen, és úgy hívták, hogy Bayern München.

A jövőnk elkezdődött!

Adrian Guľa serege ebben az idényben nagyon elkapta a fonalat. Három forduló után vezetjük a bajnokságot, az Európa Konferencia Liga első és második előselejtezőjében kettős győzelemmel ejtettük ki azt északír Cliftonville-t és a feröeri Víkingur Gøta csapatát. Nicola Krstović ihletett formában ontja a gólokat, csapatkapitányunk, Kalmár Zsolt pedig hosszúra nyúlt sérüléséből bődületes szabadrúgásgóllal tért vissza a bajnokságba. Mi a klubnál abban bízunk, hogy ez csupán a bemelegítés volt, és a jövő igazából még csak most kezdődik a számunkra.

Csak magunkkal, ne mással!

Már a sorsolás pillanatában eldőlt, hogy az FCSB elleni mérkőzés eltér majd a megszokottól. Várható, hogy a MOL Arénába érkező bukaresti szurkolók most sem fognak velünk kesztyűs kézzel bánni. Szerda este viszont foglalkozzunk kizárólag a saját csapatunkkal, ne az ellenfél játékosaival és szurkolótáborával! Kérünk mindenkit, a lelátón mellőzze a gyűlölködő megnyilvánulásokat, mert nagyon megbánhatjuk, ha az UEFA ellenőrei kirívó fegyelmi vétséget észlelnek a mérkőzésen. Az európai szövetség nagyon szigorúan bünteti az ilyet. A fegyelmi szabályzat szerint az ellenfél szidalmazása, bármilyen ellene irányuló diszkriminatív, rasszista, politikai vagy ideológiai megnyilvánulás pénzbüntetést, sőt szektorbezárást vagy akár zárt kapus mérkőzést is vonhat maga után. Szerda este foglalkozzunk kizárólag a saját csapatunkkal! Hallgassunk a sárga-kék szívünkre, maradjunk végig sportszerűek, és hajtsuk bele a fiúkat a győzelembe, hogy előnnyel várhassuk a jövő heti visszavágót.

Megéri, hogy hazagyere a szabadságodról!

Ha van futballmeccs, amelyről bánnád, ha lemaradnál, ez az! A román szurkolók nem restek, ezúttal a vendégszektor sem fog kongani az ürességtől. A belépők iránt mindkét oldalról nagy az érdeklődés. Klubunk a megfelelő intézkedésekkel készül a találkozóra, így mindenki biztonságban érezheti magát a MOL Arénában. Mivel az UEFA kockázatosnak minősítette a találkozót, jegyvásárláskor a nem bérletes és klubkártyás szurkolóinknak a regisztráció is kötelező. Arra kérünk mindenkit, legyen türelemmel a jegypénztáraknál, illetve az online jegyvásárláskor, mert ez a mérkőzés ennyit megér. Sőt, talán még annál is többet!

Együtt a harcban, együtt a dicsőségben! Írjuk együtt a történelmet!

article_bannerarticle_banner