Hr

DAC 1904 vs FCSB rjuk egytt a trtnelmet!

DAC 1904 vs FCSB rjuk egytt a trtnelmet!

Hr
| ke 2.8.2022, DAC 1904

Hatalmas rdeklds elzi meg a szerda esti nemzetkzi kupameccset, hiszen trtnelmi siker kapujban ll a csapat. A bukaresti FCSB elleni rendkvl fontos sszecsaps eltt nagy a kszlds hatron innen s azon tl is.

article_bannerarticle_banner

Soha ilyen kzel mg nem lltunk ahhoz, hogy a nemzetkzi kupban bejussunk a play-off-krbe. Most itt a lehetsg, de ehhez elbb tl kell jutnunk a korbbi BEK-gyztes, 26-szoros romn bajnok, a Steaua Bukarest utdjn, az FCSB-n. Romnia egyik legnpszerbb s legnagyobb szurkoltborral br egyttese a kzel 120 ve rd trtnelmnk sorn a msodik olyan ellenfelnk lesz, amely korbban Eurpa trnjra is fellhetett. Ilyen csapat legutbb 34 ve vendgeskedett Dunaszerdahelyen, s gy hvtk, hogy Bayern Mnchen.

A jvnk elkezddtt!

Adrian Gua serege ebben az idnyben nagyon elkapta a fonalat. Hrom fordul utn vezetjk a bajnoksgot, az Eurpa Konferencia Liga els s msodik elselejtezjben ketts gyzelemmel ejtettk ki azt szakr Cliftonville-t s a fereri Vkingur Gøta csapatt. Nicola Krstovi ihletett formban ontja a glokat, csapatkapitnyunk, Kalmr Zsolt pedig hosszra nylt srlsbl bdletes szabadrgsgllal trt vissza a bajnoksgba. Mi a klubnl abban bzunk, hogy ez csupn a bemelegts volt, s a jv igazbl mg csak most kezddik a szmunkra.

Csak magunkkal, ne mssal!

Mr a sorsols pillanatban eldlt, hogy az FCSB elleni mrkzs eltr majd a megszokottl. Vrhat, hogy a MOL Arnba rkez bukaresti szurkolk most sem fognak velnk kesztys kzzel bnni. Szerda este viszont foglalkozzunk kizrlag a sajt csapatunkkal, ne az ellenfl jtkosaival s szurkoltborval! Krnk mindenkit, a leltn mellzze a gyllkd megnyilvnulsokat, mert nagyon megbnhatjuk, ha az UEFA ellenrei kirv fegyelmi vtsget szlelnek a mrkzsen. Az eurpai szvetsg nagyon szigoran bnteti az ilyet. A fegyelmi szablyzat szerint az ellenfl szidalmazsa, brmilyen ellene irnyul diszkriminatv, rasszista, politikai vagy ideolgiai megnyilvnuls pnzbntetst, st szektorbezrst vagy akr zrt kapus mrkzst is vonhat maga utn. Szerda este foglalkozzunk kizrlag a sajt csapatunkkal! Hallgassunk a srga-kk szvnkre, maradjunk vgig sportszerek, s hajtsuk bele a fikat a gyzelembe, hogy elnnyel vrhassuk a jv heti visszavgt.

Megri, hogy hazagyere a szabadsgodrl!

Ha van futballmeccs, amelyrl bnnd, ha lemaradnl, ez az! A romn szurkolk nem restek, ezttal a vendgszektor sem fog kongani az ressgtl. A belpk irnt mindkt oldalrl nagy az rdeklds. Klubunk a megfelel intzkedsekkel kszl a tallkozra, gy mindenki biztonsgban rezheti magt a MOL Arnban. Mivel az UEFA kockzatosnak minstette a tallkozt, jegyvsrlskor a nem brletes s klubkrtys szurkolinknak a regisztrci is ktelez. Arra krnk mindenkit, legyen trelemmel a jegypnztraknl, illetve az online jegyvsrlskor, mert ez a mrkzs ennyit megr. St, taln mg annl is tbbet!

Egytt a harcban, egytt a dicssgben! rjuk egytt a trtnelmet!