Hír

DAC-Nagyszombat: Biztonsági intézkedések

A pénteki rangadóval kapcsolatban a DAC futballklub biztonsági intézkedéseket vezet be, melyekről Herdics Zoltán, a klub biztonsági menedzsere számol be.

2015. április 3-án 19.00 órától az FC DAC 1904 Dunaszerdahely csapata a Fortuna liga 24. fordulójában hazai pályán a Spartak Trnava csapatát látja vendégül. A mérkőzést az 1/2014 számú a sportrendezvényekről szóló törvény értelmében a szervező különleges rendszerű sporteseménynek nyilvánította. Annak ellenére, hogy a rendőrséggel kapcsolatos előzetes egyeztetések ellenére a mérkőzés nem lett rizikós sporteseménynek minősítve, a mérkőzés előtt és alatt szigorú biztonsági intézkedések lesznek foganatosítva úgy a szervező és a rendőrség részéről.

A vendégszektor a C1 és a C2 szektorokban lett kijelölve, ahová beléptető kapukon keresztül juthatnak be a vendégszurkolók. Emiatt a Sport utca a Gyurcsó utca felöli oldala két órával a mérkőzés kezdete előtt le lesz zárva és ide csak a vendégszurkolók lesznek beengedve érvényes belépőjeggyel. A vendégszurkolók részére a parkolás a régi sportcsarnok mellett lesz kijelölve. A Sport utca az Északi lakótelep felől a hazai szurkolók számára lezárásra kerül, ezért megkérjük, hogy a bejáratokat a Rózsaliget vagy a szabadidőpark felől közelítsék meg.

A hazai szurkolóknak négy beléptető kapu kerül megnyitásra, mégpedig három a stadion Sport utca felöli oldalán a Štefánik utca felöli részén (1, 2, 3 számú kapu); ebből egy kapu a bérleteseknek és a VIP belépőkkel rendelkezőknek lesz megnyitva (3 számú kapu); egy pedig a stadion keleti oldalán a B szektor műfüves pálya felöli részén (6 számú kapu). A stadion két és fél órával a mérkőzés előtt lesz megnyitva nézők előtt. A hazai nézőknek A1, A2 szektor (nagy lelátó), D1, D2, D3, D4 szektor (déli lelátó az eredményjelző oldalán) és a B1, B2 szektor (keleti szektor) lett kijelölve. A C3, C4, C5 szektorok biztonsági okokból lezárásra kerülnek.

A szigorú ellenőrzések miatt a beléptetésnél a hazai szurkolók is hosszabb várokozásra számíthatnak, ezért megkérjük, hogy időben érkezzenek. Egyúttal kérjük a szurkolókat, esős idő esetén se hozzanak magukkal esernyőt, mivel azt a stadion területére behozni tilos.

A jegyelővétellel kapcsolatosan bővebb információt itt közöltünk.

A mérkőzésre csak olyan személy léphet be a stadionba, aki nem áll nyilvánvalóan alkohol, vagy kábítószer hatása alatt, nem tart magánál szeszes italt, kábítószert, petárdát, lőfegyvert, üveget, botot, esernyőt vagy olyan tárgyat, mely a rendezvény megtartását, továbbá mások személy- és vagyonbiztonságát veszélyezteti. Rasszista vagy gyűlöletre uszító, agresszív, a sportszerű szurkolással össze nem egyeztethető feliratot tartalmazó transzparenst, zászlót, jelképet a stadion területére bevinni tilos! A szurkolók ruházatának és csomagjának átvizsgálására a rendezvény biztosítását végző rendőrök, rendezők jogosultak. A sportrendezvény ideje alatt kép- és hangfelvétel készül a stadionban, a szektorokban.

A szervezők megkérnek minden látogatót, hogy tartsák be a rendőrség és a szervezők által kiadott utasításokat a mérkőzés előtt, alatt és után, ezzel is megkönnyítve a szervezők munkáját és elősegítve a mérkőzés rendbontás nélküli lebonyolítását.

Kapcsolódó hírek