Hír

Megszakadt hazai veretlenségi sorozatunk

A nagypénteki találkozón a nagy rivális Nagyszombatot fogadtuk. A közel öt és félezer szurkoló előtt lejátszott mérkőzést remek hangulat és rendkívüli küzdelem jellemezte, aminek a végén megszakadt tizennyolc mérkőzésen át tartó hazai veretlenségi sorozatunk.

Rosszabbul nem is kezdődhetett volna a rangadó, már a második percben hátrányba kerültünk: Sesar és Kwin ütközése után Vlaskohoz került a labda, aki kapásból a hosszú sarokba lőtt - 0:1. Az 5. percben Sabo iramodott meg a baloldalon, lövését hárította Polaček. Nem egész tíz perc játékidő után Greššák kapott jó labdát a tizenhatosunkban, de Michalík magabiztosan felszabadított. Az ellentámadásból Pape Sarr indult meg, és Štepanovskýnak passzolt, aki elől tisztázott a vendégvédelem. Negyed óra elteltével Nikolic fejelt pár centivel a felsőléc fölé. A kezdeti nehézségek után fokozatosan átvettük a játék irányítását, többet birtokoltuk a labdát. A félidő derekán Pape Sarr vétette magát többször észre cseleivel és átadásaival, ám a támadások befejezése hagyott kívánnivalót maga után. A 25. perc tájékán Brašeň két lövésébe is belevetődtek a nagyszombati védők, majd fölé célzott. A 37. percben kényszerű cserét kellett végrehajtanunk Sesar sérülése miatt. Két percre rá Sabot ugratták ki lesgyanús helyzetben, de a partjelző nem emelte zászlaját, így egyedül törhetett kapura, ám Kwinnek sikerült menteni. A félidő maradék része nem hozott nagyobb helyzetet, így egygólos hátránnyal mentünk pihenőre.  

A második félidőben sem változott sokat a játék képe, továbbra is többet birtokoltuk a labdát, beszögeztük a vendégeket saját kapujuk elé, akik viszont ellentámadásokból voltak veszélyesek. Támadásainkból hiányzott a pontos befejezés. Az 50. percben újabb hibát vétettünk saját térfelünkön, az eladott labdából Vojtuš Clebert indította, akinek lövését bravúrosan, vetődve ütötte ki Polaček. Két perc múlva megint a gyorsléptű Cleber tört be tizenhatosunkba, Vlasko lövése után Kwin mentett, majd a kipattanó Sabohoz került és Polačeknek kellett hárítani. Az 56. és az 58. percben Horváth próbálkozott távoli lövésekkel, ám mindkét kísérlete elkerülte a kaput. Egy óra játékidő után Szabó ugratta ki Szarkát, aki nagy küzdelmet vívott a nagyszombati védőkkel, ami után óriási kavarodás alakult ki Kelava kapuja előtt, a helyzet végén Brašeň lövését blokkolták és Horváth kísérlete mellé ment. Negyed órával a hármas sípszó előtt újabb kényszercserét kellett végrehajtanunk, miután Kwint hozták le hordágyon a pályáról. A 78. percben Szabó szöglete után Brašeňhoz pattant a labda, kapáslövése azonban fölé szállt. Középpályásunk két percre rá már pontosabban célzott, ám Kelava kapus résen volt. Az ideges hajrában a nagyszombatiak taktikusan távol tartottak bennünket kapujuktól, majd a legvégén Michalík mentett nagyot Sabo elől az ötös vonalánál.

Közel másfél évig tartott hazai veretlenségünk, 2013. november 23. óta először találtunk legyőzőre Dunaszerdahelyen. Ismét szépen megtelt a DAC-aréna, a mérkőzésen megdőlt stadionunkban a tavaszi nézőcsúcs. Következő alkalommal jövő hét kedden (április 7.) játszunk, amikor Szenyice csapatát fogadjuk a Slovnaft Cup elődöntőjének első mérkőzésén, kezdőrúgás 18:00-kor.

Edzői értékelések:

Tomislav Maric, DAC: „Gratulálok a vendégeknek a győzelemhez. Nem kezdtünk rosszul, ami furán hangzik, mivel már a második percben Vlasko kihasználta a védelmi hibánkból adódó helyzetet. A fiúk megpróbáltak mindent, hajtottak, küzdöttek, de játékunkból hiányzott a következetesség. Sajnos elvesztettük ezt a mérkőzést, de lábra kell állnunk, és jól felkészülni a keddi kupameccsre.“

Juraj Jarábek, Nagyszombat: „Kiváló mérkőzésnek voltunk szemtanúi, az atmoszféra is rendkívüli volt, mint azt Dunaszerdahelyen megszoktuk. Meg akartuk hosszabbítani veretlenségi sorozatunkat, és tudtunk a hazaiak sorozatáról is. Természetesen nagyot segített nekünk a korai vezetőgól, de még később is volt sok helyzetünk, amik kihasználatlanul maradtak, így még ideges volt a mérkőzés vége. Úgy gondolom, hogy a DAC jó irányba halad, kombinatívan játszik az új edző vezetése alatt, és sok sikert kívánok nekik a jövő heti kupamérkőzéshez.“

A mérkőzés statisztikája:

Labdabirtoklási arány: 59% - 41%

Lövések: kapura 3:5, mellé 5:2

Szögletek: 7:5

Les: 2:1

Szabálytalanságok: 16:16

Sárga lap: 2:2

Piros lap: 0:0

(forrás: Digi Sport)

Kapcsolódó hírek