Hír

Nagypéntek, Nagyszombat, nagy futballünnep?

Stadionunkban kezdődik a húsvéti bajnoki hétvége, a Fortuna liga 24. fordulójának televíziós nyitómérkőzésén az egyik hagyományos riválisunkat fogadjuk. A DAC-Nagyszombat rangadó pénteken 19 órakor kezdődik. 

A nagyszombatiak rendelkeznek a bajnokság leghosszabb pozitív sorozatával, immár egy tucat mérkőzésen nem találtak legyőzőre. Legutóbb szeptember 27-én szenvedtek vereséget Aranyosmaróton, onnantól 7-5-0 a mérlegük, és a tabella harmadik fokára ugrottak fel. A csapat tavasszal is tartja a jó formáját, hiszen már 11 pontot gyűjtött - legtöbbet az összes csapat közül. Bár igaz, hogy a 14. fordulóból elhalasztott, Slovan elleni (1:1) bajnokival együtt egy meccsel többet játszottak. Ami viszont szintén figyelemre méltó, hogy a nagyszombatiak a bajnokság egyetlen idegenben nyeretlen csapata. A Spartak számára csalódás volt a Slovnaft Cup-ból való kiesés is, hiszen két héttel ezelőtt a Szenice odahaza búcsúztatta őket.

A DAC tavasszal négy bajnoki és egy kupamérkőzésen van túl. A táblázat második felében tanyázó csapatok elleni két hazai találkozó (Aranyosmarót 1:1, Zólyombrézó 1:0) után a tavalyi szezon legjobbjai következnek. Ez a sorozat remekül kezdődött - Pozsonyban 1:0-ra győztünk a Slovan ellen, és a kupában a kassai csapatot idegenben ejtettük ki. Ezt azonban a trencséni háromgólos vereség követte, mely után a nyolcadik helyre csúsztunk vissza. Tavaly tizenhat hazai bajnokit játszottunk - veretlenül, ezt a szériát idén eddig további két meccsel nyújtottuk meg. Jelenleg tehát 18 hazai bajnokin veretlen a csapat.

źupták sérült, míg Krišto játéka kérdéses, rajtuk kívül viszont az egész keret Marić edző rendelkezésére áll.

Ősszel kétszer játszottunk a Spartakkal: a 2. fordulóban 4811 néző gólnélküli döntetlent látott stadionunkban, októberben pedig 1:3-ra kaptunk ki Nagyszombatban. A válogatott szünet után csapatunk már nagyon várja a rangadót. Ezt Jakub Brašeň szavai is alátámasztják: „Nehéz mérkőzés vár ránk. Remélem, sok ember látogat ki, és remek lesz a hangulat. Már várom az összecsapást.” Múlt pénteken két góljával épp Brašeň döntötte el a budapesti Honvéd pályáján lejátszott felkészülési mérkőzést. Ebben a szezonban csak egy bajnoki és egy kupatalálata van, így inkább ünnepi gólszerzőnek számít. És mivel ünnepi hétvége következik, ennek apropóján ideje lenne ismét gólt lőni a ligában… „A Honvéd ellen hamarabb is betalálhattunk volna, de így is örülünk, hogy győztünk, és senki sem sérült meg. A bajnokságban legutoljára a Trencsén kapuját vettem be még az első fordulóban. Szép lenne, ha holnap is sikerülne, de a győzelem a fontos. Ha góllal járulhatnék hozzá, az egy plusz bónuszt jelentene.”

Tavaly épp a májusi DAC-Nagyszombat rangadón született a 2013/14-es idény abszolút nézőcsúcsa, 7009 szurkoló előtt 1:0-ra győztünk. A holnapi rangadó is igazi közönségvonzó mérkőzésnek ígérkezik, ma délutánig az elővétel során már közel 1500 jegy kelt el. És mivel a vendégek is ezer jegyet kaptak, így nagyszámú nézősereg várható. Bízzunk benne, hogy a nagypénteken megrendezett mérkőzés ünnepi hangulatban zajlik majd, és minden résztvevő hozzájárul a nagy élményhez. A mérkőzéssel kapcsolatos biztonsági intézkedésekről kedden írtunk.

Nagyszombat (a Besztercebányával együtt) a leggyakoribb ellenfelünk a legfelső osztályban; az egymás elleni találkozók története az 1985/86-os szezonig nyúlik vissza. A két csapat összesen 45-ször találkozott, a statisztika enyhe nagyszombati fölényt mutat.

Egymás elleni mérleg (a mi szemszögünkből):

Összesen: 45   14-13-18, gólarány 49:70

Odahaza: 23   13-5-5, 31:20

A Fortuna Liga 24. fordulójának műsora:

2015. április 3., péntek, 19.00: DAC-Trnava

2015. április 4., szombat, 14.30: Zlaté Moravce-Ružomberok, Podbrezová-Myjava, Banská Bystrica-Senica, 17.30: Žilina-Košice

2015. április 5., vasárnap, 19.00: Slovan-Trenčín

A DAC-Nagyszombat bajnoki mérkőzés holnap 19.00-kor kezdődik, játékvezetők Pavlík - R. Sluk, Poláček. A mérkőzést a Digi Sport 2 élőben közvetíti.

Kapcsolódó hírek