Hír

Az osztrák Ahmet Muhamedbegovic a legújabb erősítésünk

Az osztrák Ahmet Muhamedbegovic a legújabb erősítésünk

A-CSAPAT
|
Hír
| ke 20.7.2021, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner
article_banner

A huszonkét éves középső védő, aki a Sankt Pölten együttesétől érkezik, kétéves szerződést írt alá a DAC-cal.

Védelmünk következő erősítése a 22 éves (szül. 1998. október 30-án) osztrák középső védő, Ahmet Muhamedbegovic. Az egykori utánpótlás-válogatott az SKN St. Pölten csapatától érkezik Dunaszerdahelyre, ahol két esztendőre szóló kontraktust kötött klubunkkal.

A bosnyák gyökerekkel rendelkező osztrák futballista az SC Untersiebenbrunn neveltje, ahonnan még ifjúsági korában a Sankt Pöltenhez igazolt. Az északkelet-ausztriai klubnál az U15-től egészen a felnőtt csapatig minden korosztályos gárdának a tagja volt. Az első csapatban 2016 decemberében, 18 évesen mutatkozott be. Összességében 64 alkalommal lépett pályára az osztrák Bundesligában, további 22 rajtot gyűjtött a második vonalban is.

„Nagyon boldog vagyok, amiért egy ilyen nagy klub részese lehetek. Szeretnék továbbra is fejlődni, amihez kiváló lépés a DAC-hoz való igazolásom. A mérkőzéseken igyekszem konstruktívan megoldani a szituációkat, a passzjátékom az egyik legfőbb előnyöm. Szívesen szereznék bajnoki címet az együttessel, most azonban elsődlegesen a szezon első mérkőzését kell sikerrel abszolválnunk” – jelentette ki a 186 centiméter magas középső védő.

„Ahmet egy tipikus támadásépítő védő, aki kellően agresszív. Az osztrák Bundesligában abszolvált több mint 60 mérkőzésével tapasztalatot is hoz a csapathoz. Sok sikert kívánunk neki” – mondta a szerződés-aláírás után a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.