Interj

Danylo Beskorovainyi: Esly megmutatni magunkat

Danylo Beskorovainyi: Esly megmutatni magunkat

Interj
| cs 22.7.2021, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

Az ellenfl minsgi csapat, mi pedig fiatal egyttes vagyunk, amely szeretne ltvnyos futballt jtszani. Az ukrn vd bzik abban, hogy a tovbbjut kilte csak a MOL Arnban dl el.

article_bannerarticle_banner

Besko, tudod, hogy a csapatunkbl ki abszolvlta a legtbb jtkpercet a nyri felkszls mrkzsein?
Igen, n.

Ez azt jelenti, hogy jl fel vagy kszlve az j idnyre?
Remekl rzem magam s bzom benne, hogy a grda sikeresen kezdi majd a szezont. Jl akarunk indtani az Eurpa Konferencia Ligban, ahol egy komoly minsget kpvisel ellenfelet kaptunk, amely ellen azonban a gyzelem s a tovbbjuts lesz a clunk. Fontos lesz j hangulatban kezdeni a bajnoki kzdelmeket, s kezdskppen legyzni a Nagymihlyt.

Milyen volt a nyri felkszls a te szemszgedbl?
Kedvelem ezt az idszakot, mert lehetsget nyjt megmrkzni olyan j s eltr jtkstlus ellenfelekkel, mint pldul a Ferencvros vagy a Red Bull Salzburg, amely az egsz 90 perc sorn letmadott minket, lehetsget sem adva arra, hogy a sajt stlusunkban futballozhassunk. Ez egy ms szint, s a futballistk minden alkalommal szeretnk megmutatni magukat a hasonl csapatok ellen.

Az j eurpai kupasorozatban is egy kemny ellenfl vr rnk. Mit vrsz a Partizan Belgrd elleni prharc els felvonstl?
Fleg a vdelemben szeretnnk egysgesen futballozni. Remlhetleg nem lesznk idegesek s sikerl olyan eredmnyt elrnnk, amely a visszavgra is meghagyja a tovbbjuts eslyt.

Kijelenthet, hogy a Partizan a prharc eslyese?
Az ellenfl minsgi csapat, mi pedig fiatal egyttes vagyunk, amely szeretne ltvnyos futballt jtszani. Ha szeretnnk tovbbfejldni, esetleg egy jobb eurpai bajnoksgba igazolni, akkor a Partizan Belgrdhoz hasonl ellenfelek idelis lehetsget nyjtanak, azonban ehhez bcsztatni kell ket.

A Partizan elleni tallkozt kveten a Nagymihllyal csapunk ssze, amely mindig egy klnleges tallkoz szmodra, mivel egy szezont Kelet-Szlovkiban is eltltttl. Mr a vasrnapi mrkzsre is gondolsz?
Jelenleg csak a Partizan elleni sszecsapsra sszpontostunk. A legfontosabb egy olyan eredmny elrse, amelynek ksznheten a visszavg eltt is megmarad az esly a tovbbjutsra.

A nyri felkszls sorn egy j taktikai felllsban lptnk plyra, hrom kzps vdvel. Hogy rzed magad az j hadrendben?
Jl, hiszen hasonl felllsban futballoztunk Nagymihlyban s az ukrn vlogatottban is, amellyel vilgbajnokok lettnk a 20 ven alatti korosztlyban. Mindssze annyi a klnbsg, hogy akkor bal oldali kzps vdknt kaptam szerepet, most pedig kzpen futballozom. Jl rzem magam ebben a pozciban s bzom benne, hogy a tudsomat a meccseken is megmutatom.

Tavasszal vgre megszerezted az els bajnoki glodat a DAC szneiben. Mennyivel szeretnd zrni az j szezont?
Nehz megmondani, de remlhetleg minl tbbel. Minden mrkzsen van legalbb egy helyzetem s azt rzem, hogy ez az idny ebbl a szempontbl is sikeres lesz.